За стратегията за детето: Много неверни неща се изприказваха!

Не може в 21 век да възпитаваме децата с шамари, настоя Иван Нейков
Обновена: 14 май 2019 23:14 | 14 май 2019 23:12,
37

"Преизчисляването на пенсиите у нас е свързано с усещането, че можеш да бъдеш прецакан", каза в предаването "Денят ON AIR" бившият социален министър Иван Нейков. По думите след няколко години не е изключено отново да коментираме тази тема, тъй като предстои натрупване на недоволство у хората тепърва.
Още по темата

Относно Националната стратегия за детето Нейков каза: "Беше грешка спирането на работата по стратегията, протестите са базирани на страхове в хората, за които мисля, че няма основания. Разпространяваха се небивалици, че има начин да се отнемат деца от родители. Това са неверни теории".

"Тепърва започва дискусията по нея. Имаше ефекта на общото загубено доверие към управлението, много неверни неща се изприказваха“, подчерта още Нейков.

"Ако в нещо българската администрация е на високо ниво, това е писането на стратегии. Само в социалната сфера имаме 30 стратегии в последните години. Не в това е проблемът! Натрупаха се много неща, пренесе се настроение от Истанбулската конвенция, от протестите на хората с увреждания. В момента има натрупано недоверие и гняв в обществото, тъй като тя дойде в предизборно време. Има няколко причини за конфликта, но те не са в документа. В него има верни неща. Не може в 21 век да възпитаваме децата в духа на насилието с шамари. Имаме ангажименти към тях, които не сме изпълнили като общество. Няма съд в България, където да няма "синя стая", свързана с престъпления срещу подрастващи", допълни пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър.

Относно недоволството на хората с увреждания Нейков посочи, че социалното министерство в момента е в ролята на боксова круша в обществото, то е вечното място за протест.

"Днешните протестиращи поемат последствията и дефектите на направени по-рано промени", каза още той. По думите му следват още законови поправки в социалната сфера, което гарантира перманентни протести на свой ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
19
 
! Отговори
истината преди 5 години
Забравих да кажа, че филмчето е на ББС - е там вече не може да кажете, че новината е фалшива, нали? Пръц!youtu.be/YRxsP7Zl-iE
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, за Норвежкия финансов механизъм да каже. Че след 2012 протестите почнаха лъжливо да му викат Европейски.
6
3
 
24
 
! Отговори
истината преди 5 години
Айде сега гусин Нейков, сложете си очилата и да гледате едно документално филмче, относно пИдoф.илията в норвежката система за "закрила" на детето и после си сложете пак чейнето да се върнете да кажете още някоя поръчкова реплика: youtu.be/YRxsP7Zl-iEВоала! Енджой! Насладете се!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля конкретната водеща да спред да говори за тия шамари. Това продава, но там има трафик на деца и отвличане за организации, а тя за шамари говори.За насилието може да е 1-2 проценат в такъв документ. Останалите 98% също не стават!
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може! А понякога се налага.Дори и да те боли сърцето, че наказваш детето,трябва!Между другото,мъдрости като "Който жали пръчката не жали детето" са надживели мен и теб не случайно.
3
1
 
19
 
! Отговори
Лалала преди 5 години
Глупости. Хайде спрете се. Не е "спряна работата по..." Стратегията бе минала сложена схема на съставяне с участие на всички вредни НПО до 28 декември. Когато бе показана за обсъждане януари 2019 тя бе "готова", т.е. няма работа по нея, разчитаха един месец лалала и готово. Лъжеха, че я обсъждат. В тази сфера няма специалисти по обсъждане, там всички се налага на всички. Голямо лицемерие. На официакния сайт за обсъждане се вижда излагацията на НПО-тата, които се самопредлагат пак.
2
2
 
23
 
! Отговори
Пак питам преди 5 години
Държавата и НПО-тата усвоявали ли са пари по т. нар. "Норвежки финансов механизъм" за промяна на законите в социалната сфера като Закона за закрила на детето?
1
2
 
13
 
! Отговори
marquise преди 5 години
Господин Нейков, Вашите родители, прилага ли са спрямо Вас метода на възпитание на Макаренко? Бъдете искрен!

Спонсорирани публикации