Стимуланти, анаболи... Струва ли си да умрем, правейки красиво тяло?

Докъде може да доведе лошата здравна култура?
20 май 2019 11:15,
94

19-годишен младеж от Хасково получи инфаркт след тренировка по футбол в комбинация с фитнес занимания. Той се оплакал на лекарите, че изпитва болки в гърдите.
Още по темата

Децата ни се тъпчат с анаболи: Бързи мускули, но и стерилитет

Докъде може да доведе лошата здравна култура и надценяването в залата или на стадиона? И защо пада границата на покосените от инфаркт млади хора? Знаем ли как да използваме добавки и стимуланти и как можем да прегорим в спортните занимания без да усетим?

"Сърдечните проблеми обикновено са или част от генетичен такъв, или вследствие на храните, които консумираме в съвременния свят - всички са наясно, че всеки трети в САЩ е болен от рак или диабет. Претоварването може да бъде причина за инфарктни състояния, но спортът сам по себе си - не", коментира в студиото на "България сутрин" фитнес инструкторът Кирил Вълчев–Скалата.

Във връзка с употребата на азотни бустери, той бе категоричен, че не бива да се употребяват от млади хора, тъй като разширяват кръвоносните съдове и могат да доведат до редица проблеми.

"По-добре да стимулираме нервната система с кофеин или друг продукт. Това ще доведе до по-голяма възможност за физическо натоварване и няма да разбие сърдечно-съдовата ни система", допълни още Скалата.

Пред Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Мартин Гаджев отбеляза, че има добавки, които могат да се пият преди тренировка за енергия. Те обаче трябва да бъдат употребявани от професионални спортисти, които са запознати с това, което правят и с продуктите, които приемат.

"Повечето хора са нетърпеливи, искат бързи резултати и така взимат прекомерно количество добавки, без да са наясно как действат", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Григор,ако ти бяха дали и акъл ...
36
0
 
26
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Желанието за бърз успех е присъщо на възрастта. Тогава хората не осъзнават, че не са безсмъртни, че природата не е еднакво щедра към всички, и че бързия успех на всяка цена не е тай важен - по важно е дали бихме искали да платим тази цена. Жалко, че много млади хора залагат на самозвани "специалисти", на "опита" на себеподобните си и това ги води да лошо здраве. А и пий анаболи, блъскай - ако не се храниш както трябва, не тренираш и не почиваш правилно - все това.
35
2
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Минах ги бе! Но каталясах. А бях закусил само купичка кисело мляко с мюсли и овесени ядки. Добре че имах л карнитин , банан и шоколад. Но и те не компенсираха 3000 калории които изгорих за 6 часа каране. Такива разстояния са за шосейни велосипеди. Мисля да си взема и газ до Балчик.
34
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Откога кофеинът е безопасен за сърцето?
33
0
 
5
 
! Отговори
БО преди 4 години
До 100%Не знам какво те отвращава, ама мен ме отвращава неграмотното ти писане!!!!!!!
32
1
 
10
 
! Отговори
свирчо преди 4 години
Без бодеж, нема растеж!
31
0
 
16
 
! Отговори
Роки преди 4 години
До ГригорНаправо рева от смях от тъпотията ти която си написал.........
30
1
 
16
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Охх, темата е неприятна! Анаболната зависимост е сериозен проблем. Върви с желанието за бързи резултати, с мечтата да си част от "стадото" - т.е. глутницата и с нежеланието да се информираш за последиците. Те са за професионалните спортисти. Аматьорите - обикновено си навличат здравословни проблеми. Задайте си въпроса защо не ги ползват военните - там в специалните части служат мъже които могат всичко. Няма да ги срещнете във фитнеса - просто, защото се изисква воля, постоянство и търпение.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100%А мен, празните глави и неграмотността...
28
4
 
40
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
А бе тоя льолю само едно не каза-за какво са им тия мускули, за какво ги ползват бе? Нито са хамали, нито са дървари, нито работят на полето, нито са миньори, нито ковачи...Да си правиш мускули-ей така, само да си ги имаш и показваш и нищо полезно да не вършиш с тях, си е за окръжната болница, по нагорнището в ляво-червеното здание.Викат му психиатричното ама щото е трудно, ние му викаме-лудницата.Такива манекени на мускули, дето най-важното им е огледалото са мъжки женички-за червеното здание!!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25На Тасос си участвал в асвалтовата обиколка или МТБто?Туко що отворих класирането и няма българи в МТБ-то над 50.
26
45
 
8
 
! Отговори
Григор преди 4 години
Пълни глупости! Без споменатите добавки нищо не става. Аз си имам план и го следвам точно доста години. Добре съм се нацепил. В техникума бях игнориран, слаб и вял. Само за 5 години се промених на 180 градуса. Мацките запо4наха да ме харесват, сменям си ги, хората се отнасят със страхопочитание към мен. Никой не смее да ми се противопостави. На пътя като ми се изрепчат, само докато отворя вратата и ме видят, офейкват на мига.Изобщо анаболите ми спасиха живота, дадоха ми мускули и самочувствие.
25
1
 
12
 
! Отговори
Каракачанска Войвода преди 4 години
--След дълго трениране за коремен мускул сега вече го постигнах!! Казвам Браво на себе си !
24
0
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
На 4ти май участвах в колоездачната обиколка на Тасос-93км,денивилация 1500м.Там наистина видях над 100кг мъже които я завършиха.Аз съм на 55г също.
23
10
 
13
 
! Отговори
100% преди 4 години
отвращават ме хора със шкембета....
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е да се знае,че не е проста работа -има подготовка за анаболен цикъл,цикъл и излизане от цикъл.Всичко това е много скъпо и е съпроводено с диета и много тренировки.Битува обща представа,че всеки може да взема стероид.Да може но няма смисъл.Ако си вафла и не си влизал в зала,каквито и стероиди да вземаш ефекта ще е нулев.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАДОРЯНАко те видя, че си 130 кила и си карал 95км по баир, ако си жив, ти слагам 100Е на челото.Ама не ми се вярва.
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не разбрах от тоя репортаж. Моят двигател са две изречения: Без препарати няма резултати && зоб до гроб!!!
19
0
 
42
 
! Отговори
66 преди 4 години
Спортът носи здраве, когато се тренира за здраве. Професионалният спорт изтощава ставите например и някои други органи. Не посягайте към тия химии дето се продават и рекламират и няма да имате проблеми. Те увреждат бъбреците, черния дроб, сърдечно съдовата система. Ако искате да сте здрави, спортувайте за удоволствие, хранете се рационално и не пушете. Това е.
18
12
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
От точно година пия добавки. Помогнаха ми да махна 15 кила. Сила, енергия и издържливост също дават, но и без бъстерите и кофеина пак се справям перфектно. В новата зала в близост до нас има некви яки татуирани батки със спортни мерцедеси, следващия път ще се загледал дали вдигат повече от мене. Ама и да вдигат, нека да карат с мене планински бегач 95 километра в жегите. Ще каталясат още в началото. А са поне 15 години по млади от мене и нямат излишни кила. А аз съм 130 кила сега.

Спонсорирани публикации