Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Склонни са да дадат отсрочка до другия бюджет
Обновена: 5 юли 2019 10:00 | 5 юли 2019 09:55,
135

Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд. В момента униформените получават по 25 стотинки на час допълнително заплащане за работата си през тъмните часове на денонощието.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че служителите на министерството трябва да получават поне по 2,5 лева на час за нощен труд.

Още по темата
"Повод за протеста е искането ни за достойно заплащане на нощния труд. То е унизително и не е променяно от 2007 година. В момента се взимат 25 стотинки на час и 2 лева на нощна смяна за този високорисков труд на граничари, пожарникари и полицаи. Стойността на заплащане трябва да се повиши на 2,5 лева. Другото е несериозно", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Вергил Христов от синдиката на МВР допълни, че полицаите и надзирателите са склонни да изчакат до догодина за увеличението, тъй като бюджетът се залага от предходната.

"Разбираме, че бюджетът се залага от предходна година и ако това увеличение влезе от следващата, ще проявим разбиране. Всеки, който извършва високорисков труд, трябва да получава достойно заплащане", каза Христов.

Двамата бяха подкрепени и от зам.-председателя на синдиката на надзирателите Ясен Тодоров, който обясни, че той и колегите му също получават по едва 25 стотинки на час за нощен труд.

"Ситуацията при нас е същата като в полицията. Служителите са недоволни и го смятат за обидно отношение. Няма как да получаваме по 25 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 4 години
И в тази система трябва да се направи реформа, тя не е пипана 60 000 полицая при постоянно намаляващо население.
46
3
 
6
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Това им е част от работата. Какви допълнителни. Ако работиш нещо от 9 до 6 и някога се наложи да идеш да работиш уикенда, разбирам, но да им се дават пари за нощен труд ми се вижда смешно.
45
1
 
11
 
! Отговори
не на престъпността преди 4 години
Аз предположих,че милиционерите протестират против милиционерската престъпност-против биячите в милицията, против изнудвачите в милицията, против взимащите подкупи, против наркотрафикът в милицията, . Забележете-няма масов протест на милиционери против милиционерската престъпност. Как е възможно? Те дали се съгласяват с милиционерската наркомврежа в студентски град, разбита през 2017г? Или против милиционерската наркомрежа в жк Лагера, или против изнудвачите от 4-то РПУ.
44
5
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
знаеш ли колко са полицаите с раб време 8-17, едва 15% , останалия състав са смени и графици....12/24 часа....
43
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не им харесва да напускат...и при частника за 700 лв на месец без привилегии,бонуси,нощен труд,ранно пенсиониране и 20 хилки накуп,без отпуски,кафенца,драпане по умирисания въшкарник,болнични,шляене,рекет и още куп други дундуркания!Айдеи,чупката!
42
19
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Подкрепям напълно полицаите. Заплатите им са унизително малки, а за стотинките, които получават за нощен труд няма какво да говорим. 15 години след приемането на България в ЕС животът у нас става все по-труден и непоносим за всички.Вече изоставане жестоко не само от западните държави, но и от бившите соц. държави в Европа. Положението е трагично !Корабът потъва безнадеждно, а платените Домус-Пеевски свински медии леят апалогетични тиради за слава на властта и нейните псевдоуспехи.
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сте чули милиционери да напуската и да отиват да работят в Англия , Германия ...Не сте, и няма да чуете , защото никой няма да ги вземе на работа там.Но лекари и медицински сестри напускат хиляди годишно, защо ли...На който не му харесва да бъде милиционер, да стане медицинска сестра, там също работят нощни и получават двойно по ниски заплати от тюфлеците
40
10
 
1
 
! Отговори
до37 преди 4 години
само че това не да привилегии, защото полицая може да се възползва едва след 27 г служба, а за тез години я камилата.....затова в закона пише компенсация....първо даваш и после взимаш. Привилегийките са друго нещо. Примерно всеки месец да взимаш бякакъв бонус щото ти е застрашен живота. Купуваш си жилище с безлихвен заем или на данъчна оценка ...и т.н
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИЦАЙ Е ПРИНУДЕН ДА ВЗИМА ПОДКУПИ ЗА ДА СЕ ИЗХРАНВА,ДАЖЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ И РАБОТЯТ С ПРЕСТЪПНИЦИ,ЗАЩО ЛИ?ЗАЩОТО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА СВЪРЗАНИ С УПРАВНИЦИТЕ И КАТО БЪДАТ ЗАЛОВЕНИ ОТ ПОЛИЦАИТЕ НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ГИ ПУСКАТ!!!!!!СМЪРДЯЩА РУСКА БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ!!!!
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая "държава" трябва да се дои. както тя нас-така и ние нея. НО!,не ги подкрепям защото са некадърници. Една медицинска сестричка с два месеца стаж е виждала повече кръв от един бг-мулицай на пенция
37
11
 
3
 
! Отговори
докато преди 4 години
докато ги държите с мижави заплатки по 800 1000 кинта забравете че ще се напънат нещо в пивече от това което им пише в дл характ. Ще са заяьливи, ще се правят на ущипани невидяли неразбрали. А за такива пари кой се хваща. 1100 заплатка, чисто 950. Наем София 400. Е с 550 как да живее тоз полицай, ми не е само София ..а свободни места в малките РПУ няма, само в окр. градове има колкото искаш но....
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, нали затова са 1 категория и имат право да се пенсионират много по рано и ред други екстри! Полицай не е професия, а начин на живот! - ген. Василев. Те искат хем привилегии, хем да ги обгрижват като чиновници с работен ден от 8 до 17!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам по улиците някакви шопари по 120 килограма в униформи, а едно време се искаше да покриват нормативи два пъти годишно.Половината няма да могат да избягат по 50 метра, но иначе да спят по колите са най добри.Миналата седмица гледам в едни катаджии отворили прозорците на колата си и си вдигнали краката и сложили триногата да снима.За такава работа колко искат да получават
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв протест ве олооу!Безполезни башибозуци!Нощес три пъти звънях на 112 заради адска цска дандания по мощни уредби и никаква реакция!До 1 ч през нощта викове,виения,думкания,крясъци и диващини а тия не си мръднаха плъста да ги озаптят!Действат против закона и саботират държавата!Лазпускай и уволнявай до последното копито!
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е по традиция малко след като БСП изгуби избори милиционерите излизат на НЕЗАКОНЕН протест.Някой да каже и този път ли веят руски знамена и пускат лигава руска музика?
32
2
 
8
 
! Отговори
Упадъка продължава преди 4 години
Бедна българия!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свестните полицаи да но другите е време даси ходя т хора с купено образование корумпирани е това просто системата е нужно да се промени защото един корумпиран полицаи прави каквото си иска като Цветелин ботев
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИнженерДа се въведе стандарт, че всеки трябва да прави по 10 нощни смени, за да си заслужи заплата и не да спят в патрулките , а да работят.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе, безполезна структура! Също като самолета! В същото време - дарете 1 смс за болното дете! Покварен и мръсен свят и вие го търпите, че и му се радвате, да не би да дойдат комунистите от небитието и да ви пратят в лагера! Тиквонада тотал! Видяхте ги оня ден и в ЕС как се самоизбират, пазарят и с вашия глупав вот няма нищо общо!
28
1
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
А КОЛКО ТРЯБВА ДА ИСКАТА ЗА НОЩНИЯ СИ ТРУД ХОРА РАБОТЕЩИ КАТО ДЕТЕГЛЕДАЧКИ НАПРИМЕР ПО СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ, КОИТО НАИСТИНА РАБОТЯТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОЛИЦАИТЕ И СЪЩО ПОЛУЧАВАТ ПО 25 СТ. НА ЧАС ?!