Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Склонни са да дадат отсрочка до другия бюджет
Обновена: 5 юли 2019 10:00 | 5 юли 2019 09:55,
135

Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд. В момента униформените получават по 25 стотинки на час допълнително заплащане за работата си през тъмните часове на денонощието.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че служителите на министерството трябва да получават поне по 2,5 лева на час за нощен труд.

Още по темата
"Повод за протеста е искането ни за достойно заплащане на нощния труд. То е унизително и не е променяно от 2007 година. В момента се взимат 25 стотинки на час и 2 лева на нощна смяна за този високорисков труд на граничари, пожарникари и полицаи. Стойността на заплащане трябва да се повиши на 2,5 лева. Другото е несериозно", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Вергил Христов от синдиката на МВР допълни, че полицаите и надзирателите са склонни да изчакат до догодина за увеличението, тъй като бюджетът се залага от предходната.

"Разбираме, че бюджетът се залага от предходна година и ако това увеличение влезе от следващата, ще проявим разбиране. Всеки, който извършва високорисков труд, трябва да получава достойно заплащане", каза Христов.

Двамата бяха подкрепени и от зам.-председателя на синдиката на надзирателите Ясен Тодоров, който обясни, че той и колегите му също получават по едва 25 стотинки на час за нощен труд.

"Ситуацията при нас е същата като в полицията. Служителите са недоволни и го смятат за обидно отношение. Няма как да получаваме по 25 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
20
 
! Отговори
до 68 преди 4 години
Заплащането НЕ Е 25 стотинки на час. Заплащането си е съответната часова ставка плюс 25 стотинки, това е уточнение защото в статията се лъже,че заплащането е 25 стотинки. И за сравнение-в туризма работещите не получават не 25 стотинки, а 1 стотинка доплащане за нощен труд. Там се работи по 16 часа-от 7 до 23 часа-а и до по-късно-ако има туристи, всеки ден през деня и нощта, събота и неделя-също,без почивки, за 600 лв заплата-това са чисти 470 лв, без никакви добавки за нощен труд.
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябва на парче да се решават работите. Наредбата е остаряла. 25 стотинки на час е подигравка с нощния труд на всички които го полагат.
65
5
 
1
 
! Отговори
до Мед. Сестра преди 4 години
миличка точно това целят управниците да оротивопоставят съсливията и те накрая чистички. Живота застрашен ли ти е, зимата къде си, до парното. Охрана болниьата има ли има. Сърди се на управата на билниьата че ви оставА без лекар в отделението нощем, в Токуда са двама даже.
64
1
 
9
 
! Отговори
преди 4 години
Защо не протестирате против беззаконията в милицията в Първомай и Асеновград. Ето какво се случва-статия в битиви-"РПУ-тата в Асеновград и Първомай - феодални владенияПетнайсет души са арестувани при спецакцията на полицията в Пловдив, петима от тях са полицаи в управленията в Асеновград и Първомай. Останалите 10 души са граждани, извършили престъпления, които са били прикрити.Началниците на районните в Първомай и Асеновград са превърнали участъците си във феодални владения.
63
3
 
2
 
! Отговори
до Qwerty преди 4 години
прочети кодекса на труда и ще разбереш, знаеш ли Соди Девня колко плащат нощен труд, левче час в периода 22,00-0600. И това е в колективния трудов догор договорено от гидини. Ако за месеца имаш 8 нощни ти идват едни 60/70 лв добавка. Не е много но бива.
62
3
 
16
 
! Отговори
Мед. Сестра преди 4 години
Една медицинска сестра получава 500лв заплата чисто в провинцията, 25 стотинки за нощен труд,тя не работи ли в рискова среда. Нощни сме и се работят без санитар и без доктор, една сестра отговаря за 10 15 болни, опериран в тежко състояние, работят докато могат да мърдат, не се пенсионират на 50 години. Как пък все полицаите са най-ощетени, баси и полицейската територия
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nai korumpirani sa policaitenai oblagodetestvenni sa policaitevsi4ko za tiah e bezplatnonikade nishto ne plashtatProsti sa. nivoto na inteligentnost lipsva....Kato ne im iznasiada napusnat sistemata na MVRda vidim dali stavat za neshto...Tezi komplexirani policai
60
0
 
12
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
до 48....Полицаите не са 66000 а не повече от 20000 останалото е бюрократи и точещи системата канцеларски плъхове.Някога във всяко село имаше по един милиционер който познаваше района по малки имена а сега на 8 села има един който дори не ходи по селата защото министъра иска 20 АКТ и 10 фиша от него и той виси да глобява хората само.
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не чакайте от някой подкрепа, повечето хора не ви харесват, в тази територия, никой никого не подкрепя.
58
1
 
9
 
! Отговори
А така преди 4 години
Чета коментарите и се убеждавам че народа мно-о-ого ''обича и уважава'' полицаите.Важно е да има обич и любов:)))
57
2
 
10
 
! Отговори
беззакинията в МВР преди 4 години
Колко милиционера ще протестират пред 4-то РПУ-заради престъпността в РПУ-то? Изнудвания ,рекет, побоища, търговия с дрога. И това не прави впечатление на никой милиционер, да сте видяли милиционер да отиде на протест против колегите му, нарушили закона? Защо ,ако има честни милиционери, не са на МАСОВ ПРОТЕСТ ПРОТИВ БЕЗЗАКОНИЯТА В 4-ТО РПУ? Защо не сте на протест пред 7-мо РПУ, след разкритията от 2017 за милиционерска наркомрежа в студентски град?
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последните седмици чувам, само полицай хванат с дрогашефа на шесто районно хулиганства, кара пил, отказва алкохолна проба ...не само че не ни пазят, но трябва да има някой да ни пази от тях
55
3
 
8
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Крайно време е полицаите да започнат да работят.Неможе само да искат все повече и повече. Къде са камерите по големи и малки градове и селища също.Цяло чудо е да срещна полицай който да се движи пеша и не само да блее,а и да вижда нарушенията и да санкционира.Друго си е да седнеш в патрулката и да направиш една волта за разнообразие и да поспреш някаде под сянката и да разшъкаш смартфона....
54
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОЛИЦЕЙСКАТА ЗАПЛАТА В ПРЕСТЪПНА БЪЛГАРИЯТРЯБВА ДА Е 2000?
53
5
 
2
 
! Отговори
до Да преди 4 години
бе си в час пич, от две години е 51000, като това е полиция, гранична полиция, пожарна, гражд защита и три института, Симеоноео, Психология и един който Енел Етем създаде за мереорология към Гр защита. 18000 са обикн полицаи.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Вие със сигурност сте изостанало(умствено)
51
2
 
10
 
! Отговори
кОКИ преди 4 години
До до44И това ще стане да знаеш. България е загинала за жалост, полицията са едни от виновниците, защото не хванаха един голям престъпник през последните 25 години. Нали сега е модерно и ни казват, че аскера ни е запазил като нация. Скапана държава и кой е на власт и се гаври с повечето, милиционер ББ.
50
1
 
8
 
! Отговори
кой ще ни пази отМВР преди 4 години
Колко милиционера днес ще протестират пред КАТ София област, против схемите с фалшиви шофьорски книжки? Колко милиционера ще протестират пред РДВР-Ловеч-против убиеца-милиционер, убил Ива на 25г от ловеч? Ива подаваше жалби,че милиционер я преследва, и никой в милицията не я защити. Защо няма МАСОВ ПРОТЕСТ НА МИЛИЦИОНЕРИ ПРОТИВ БЕЗЗАКОНИЕТО В РПУ-ЛОВЕЧ,КОИТО НЕ ЗАЩИТИХА ИВА-ПРИ ПОДАДЕНИ ЖАЛБИ. Последната жалба на Ива беше 2 часа преди милициорът да я убие. Защо не протестирате против РПУ-то?
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им вдигнат нощния труд, не 10, а 20 пътино да се откажат от 30 хиляди които получават на куп , като се пенсионират на 55 години
48
3
 
3
 
! Отговори
до44 преди 4 години
еми щом ги пращаш при частника за 700, не очаквай да ти свършат нещо в твоя полза, но и не изявявай претенции, щото ако те питам ше кажеш и без пари да те ихраняват, теб жена ти имуществото ти....другия вариянт е аскера и заптиетата от юг да те охраняват и обгрижват