#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
15
 
6
 
! Отговори
Малко здрав разум преди 4 години
До тези, които подстрекават към физическо посегателство над домашни кучета. Как ще докажете, че точно куче сте искали да отровите/застреляте? Въпросът е чисто юридически. Аз примерно се разхождам с куче и две деца. Ако нещо някой хахо направи на кучето ми това спокойно може да се счете за опит за убийство на децата ми. Просто неуспешен. Въпросът е юридически защото за опит за убийство на човек (отравяне на дете примерно) се лежи мнооого години. И как ще докажете, че 'ама аз исках кучето!'
116
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето хора са нормални и не ги тресе панически страх от кучета, като повечето нямат куче.Като ги нахапе, да ги почерпя бомбони.
115
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияА стига бе, ти Германия си я видял само на снимка. *** в германия да ги приказваш тия, а вземи да посегнеш на животно, пък било то и бездомно куче и ще ти се загрее дъто, та ще се чудиш от къде ти е дошло. *** ...
114
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичката Мара втасала, с кучетата се захванали. Кучетата са най-малкия проблем, но на страха очите са големи и човека става фанатик на тема кучета.ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ MACTИИ!! ИМА ТОЛКОВА ДРУГИ ДАЛЕЧ ПО-БЕЗОПАСНИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.
113
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Темата за кучетата е див популизъм, но ГЕРБ си правят сметката без кръчмар. Повечето хора са нормални и не ги тресе панически страх от кучета, като повечето нямат куче.
112
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата които изядоха оня човек в софийско, не са били домашни. Били са пуснати на свобода, хранени са от дъж на вятър и са били глутница. Такива кучета се отстрелват от сответната община. В тая държава никой не си върши работата, а ние се дърляме за глупости. Аз си взех куче след като обраха 2 - 3 апартамента в блока, а и започнаха разни да звънят по врата с реклами и брошури, йехова и не знам си кой. Овчарка 45 кила, обучена, регистрирана, ходи с намордник и лае когато има защо.
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичката Мара втасала, с кучетата се захванали. Кучетата са най-малкия проблем, но на страха очите са големи и човека става фанатик на тема кучета.
110
1
 
33
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Жалко ,че "демокрацията" стигна до такива критични нива , че кучетата имат повече права от хората ! Не само в България , а в цяла Европа е така ! Тук в Германия разни диваци си разхождат песовете дори ги качват в метрото ,където блъсканицата от хора е голяма и това голямо като вълк куче застава до тебе и ти го гледаш как му текат лигите от устата , гнусна работа ! А на ромите им забраниха да извеждат мечките си , дори от организацията "Четири лапи" им конфискуваха мечките ! Двойни стандарти !
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отношението към животните? вие сравнявате отново хора с животни и с това предизвиквате само провокация ами да ви питам какво е отношението към възрастната жена на гарата освен жалби? какво е отношението към 26 год. бездомно момче къде му счупили сим картата? бе вие в кой свят живеете вземете вдигайте шум за нещо полезно то човека за човек не е човек вие на вас само кучета са ви в главите като фанатици сте
108
7
 
8
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Да купи наморници на всички бездомни кучета и да им ги слага преди разходка. И да плати глобите на ако има бездомни кучета без намордник.
107
1
 
29
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Аз не разбирам колко още убити от злобни пcета и колко нахапани трябва да има за да ги заставят да носят наморници.За нахапан или убит от куче човек, трябва да има ЗАТВОР. А пък нека. не слагат наморници!
106
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхът от кучета се лекува много лесно.
105
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради простите стопани кучетата изядоха доста хора. Първо хората, а после животните. Хората живеят в града, а животните в гората. Още повече, че повечето кучета са породи за преследване и убиване. Да, няма връзка между теглото и агресията, но има връзка между теглото и капацитета на кучето да нападне и нарани човек. Малко и агресивно куче нищо не може да направи - ще го сритат и ще избяга. Но едно голямо и опасно куче, в мига, в който стане агресивно може да убие. Трябва наморници за всички.
104
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отношението към животните е показателно за нивото на едно общество. Ние сме на никъде. Мразим се едни други а кучетата са повод да се плюем и обиждаме, да се делим и да се заканваме. Някои даже пищови взеха да вадят. Истината обаче е, че кучетата са такива каквито са хората. Ако стопанина е добър и спокоен човек, кучето е същото. Те са интуитивни и усещат настроенията на хората около себе си. Домашно куче би нападнало само ако има заплаха за стопанина или дома. Някои кучета са по човечни от вас.
103
0
 
11
 
! Отговори
софиенка преди 4 години
До АнонименАми то кучето се войди и самостойна бойна единица.Ако чипа му е увреден от собственика му,то собственика е за отстрел,ама къде ти такива екстри у нас...
102
2
 
14
 
! Отговори
15 преди 4 години
освен това е изключително дразнещо когато кучкаря не взима отношение или винаги защитава бесния си пес когато лае и /или ухапе някои придружено с великата философия че кучето е повече от човека не осъзнавайки че съм се вкарва в конфликт с тази човеконенавнищна пропагадна за сметка куче или друго животно
101
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам "антикучкарите", колко случая има в БГ в който куче водено на повод, но без намордник е ухапало някой?!Разберете! Всичко идва от нас, а не от кучетата. Коплексари обучават кучета си на агресия. Други, поради модна тенденция взимат куче, а после го захвърлят навън и то подивява. Това което трябва да се направи е да се въведе изключително строг контрол. Преди да придобиеш куче, да минаваш на психо и курс, където да бъде преценено дали ставаш за "кучкар" или не.
100
1
 
7
 
! Отговори
'Изпит по право преди 4 години
Пич, 'изпит по право' като понятие няма. Има изпит по Наказателно Право. И в НК ясно е дефинирано какво е неизбежна отбрана и какво не е. Да не се обърка някой. И ако някой не познава НК си е негов проблем. Ако извърши престъпление бива осъден, не може да се позове на незнание. Ако човек се разхожда с кучето си и бъде нападнат с оръжие може да реагира спрямо ситуацията и няма да превиши неизбежната отбрана, т. е няма да го осъдят
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
96 е всъщност еманация на кучкарския феномен. Кучето се взима за престиж и да си откраднем малко повече права за сметка на другите, в смутното време на прехода.
98
0
 
24
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Има си хас кучкарите да не протестират!Важното е да почнат наистина да ги глобяват за псeта без намордик или без каишка.