#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
49
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Аз, па викам да се гласува и задължителен намордник и на стопаните, не само на кучетата...
16
4
 
47
 
! Отговори
А-а!И кучкарите и те преди 4 години
Всеки кучкар с намордник!
15
1
 
40
 
! Отговори
нормален не гей преди 4 години
Като се научат всички да ходят с повод наморник и да си събират акото ще се реши и да се слага катетър та пикоча да се събира в пликче няма дечицата ни да играят сред пикочи
14
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е много просто. Всяко куче без наморник да може да бъде отстрелвано ако те приближи на по-малко от метър и ти се почувстваш застрашен. Приближава ме някое без наморник независимо дали е пинчер или питбул - вадя пистолета и го застрелвам. И след това собственика ми плаща обезщетение за причинения стрес. Така много бързо ще се дисциплинират всички кучкари. За толкова години в София едно безомно куче не ме е приближило или да ме е залало докато с домашните пуснати без повод е ежедневие.
13
2
 
12
 
! Отговори
Прибира псето преди 4 години
Прибира псето без да знае защо прибира, капана за вълци обаче щракна ... Something gotta give, nothing wrong with me ....
12
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълна от недоволство... Пак някой е недоволен от това, че трябва да спазва правила и закони. Тук въпросът не е дали трябва да са с намордник кучетата. А как ще се проверява, контролира и санкционира за всички без изключение включвам и онези български граждани с ромулански произход. Как бездомните кучета ще влязат в приюти. Как децата ми ще си играят на полянката в парка без притеснението, че ще настъпят, ще се омажат или ще си похапнат от кучешките бомбички.
11
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Братислава е задължително само за градския транспорт. И никой не реве.
10
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До The GhostТакива като теб са ми винаги много смешни като си разхождам немската овчарка.
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне слагайте намордник в градския транспорт.
8
9
 
41
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Всяко куче над 30см дълго/високо трябва да е с намордник и на къс повод. Всеки път като се разминавам с някое домашно куче пуснато на 5м повод и с език до земята, се чудя дали няма да се понтересува от салама в чантата ми.
7
7
 
39
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Всяко куче над 30см дълго/високо трябва да е с намордник и на повод. Всеки път като се разминавам с някое домашно куче пуснато на 5м повод и с език до земята, се чудя дали няма да се понтересува от салама в чантата ми.
6
8
 
11
 
! Отговори
Херби Хербицидов преди 4 години
Няма нужда от намордници...ланата ги приучава да са тихи и спокойни...
5
61
 
12
 
! Отговори
За равноправие! преди 4 години
Ще сложа намордник на кучето, само ако общината надене ръкавици на лапите на бездомните котки!Вие не искате кучета да ви хапят, аз пък не съм съгласен котки да ме драскат!
4
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнихилТи за парка само си чувал.
3
57
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с намордниците е поредната глупост на едно неадекватно правителство.
2
18
 
2
 
! Отговори
The power преди 4 години
Of letting go, this time you cannot let go .... Chess and mate ....
1
7
 
71
 
! Отговори
хм преди 4 години
Докато се разхождам в парка, си мисля - толкова много овчарски и ловджийски кучета има, а не съм срещал нито ловци, нито стада.