#Безнамордник: Вълна от недоволство сред стопаните на кучета

Според ветеринари проблемът с агресията няма общо с породата
Обновена: 6 юли 2019 08:30 | 6 юли 2019 08:05, Анисия Иванова
264

Вълна от недоволство сред стопаните на кучета след гласуваните промени в закона, които задължават някои стопани да извеждат кучетата си с намордници. В социалните мрежи дори беше създаден хаштаг - без намордник.

Задължителните намордници за кучета над 5 килограма няма да решат проблема с агресията, а понятието агресивен не е ясно обяснено в текстовете, категорични са ветеринарни лекари.
Още по темата


За да се опитат да потушат общественото недоволство, депутатите разясниха, че и досега намордниците са били задължителни за агресивните кучета, а преценката дали животното е агресивно е на стопанина му.

И докато някои протестираха в социалните мрежи чрез #безнамордник, други намериха как по хумористичен начин да изразят своето недоволство от промените, като публикуват неестествени снимки с намордници, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Стопаните сме отговорни за държането на кучетата.както ги научим..Няма нужда от намордник чак ..Не всички са толкова отговорни като теб.Макар, че на думи сте най - обгрижващите стопани.
136
1
 
39
 
! Отговори
Глоба 500 лв преди 4 години
Кучкарите да си събират *** след кучетата КОГААААА????
135
3
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Разбира се, че големината на кучето няма общо с агресията и опасността, чи как! Едно и също е да те захапе питбул и чихуахуа. Освен това те винаги са милички и добрички големите песове, ако питате стопаните им. Особено като пуснат два-три добермана да тичат на воля по детските площадки, защото и те душичка носят.
134
1
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Сменете домашния любимец с комодски варан и проблемът е решен.
133
10
 
30
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Когато човек не е способен да намери общ език с хората тогава търси общ език с кучетата и котките ! Такива диваци много съм ги виждал , говорят си с "домашните любимци" като че ли говорят с хора , разправят им различни неща ,задават им въпроси и прочие ! Диваци , да им се смееш ли ,да ги съжаляваш ли ?!
132
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стопаните сме отговорни за държането на кучетата.както ги научим..Няма нужда от намордник чак ..
131
0
 
5
 
! Отговори
корекция преди 4 години
До Анонимен...не в тревата, а върху тротоара, за да газят тези без кучета !
130
3
 
27
 
! Отговори
17 преди 4 години
*** верно са наследници на борчета и чалгари това да гледаш как кучето ти напада или лае някои без видима причина а после да заявиш на човека че е лош и си го заслужава понеже кучето усещало нещо вие за кво ги отглеждате тия кучета първо и второ това нормално ли е според вас
129
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички които искат да имат кучета,трябва да си поемат отговорността,ако то нарани някого,отговорността е тяхна,не на кучето,щом искат да отглеждат хищник,тъй ще е,ако гледат зайче илидруго тревопасно,няма да имат нужда от намордник,избора си е техен
128
3
 
29
 
! Отговори
16 преди 4 години
а това което се явява като черешката на тортата е че кучкаря оправдава агресията на куче към някои с това че не бил стока бил пияница или наркоман лош човек защото видиш ли кучетата усещали и вместо да се скарат на кучето ако тръгнеш да се защитиш те по скоро ще те изкарат луд а всъшност кучето първо е посегнало на нервната ти система или недай си боже да те ухапе
127
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е едно и то няма нищо общо с коментарите тук с изключение на един.За всяко опасно нещо (автомобил, мотор, оръжие)се минава на психо и курс и изпит, нали? Нека и за отглеждане на куче да е така!Хем човек се зпознава със законите, хем комисията го преценява дали става. Нека е платено, даже. Така ще се отсеят хората, които НЕ БИВА да отглеждат кучета.Кучетата не са виновни. Виновни са комплексарите!Запомнете: Кучето е най-старият и най-верен, еволюционен спътник на човека!Това е!
126
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ MACTИИ!! ИМА ТОЛКОВА ДРУГИ ДАЛЕЧ ПО-БЕЗОПАСНИ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ.Дъщерята на хазяйката ми 16 годишна глезла (а вече ку..ве) си взе питбул. Като беше малко му се радваше, но като порасна взе да и гризе обувките, килима, гардероба... И тя понеже хал хабер си нямаше от отглеждане на куче, го дадоха на приют.
125
3
 
38
 
! Отговори
Митака преди 4 години
Трябва да бъдат напълно забранени едрите и опасни породи за развъждане и гледане в градовете. Що за комплексарщина с тези огромни кучета и разни селски бекове да разхождат питбули.
124
27
 
17
 
! Отговори
Хензел и Гретел преди 4 години
Публикация,като тази, винаги привлича мразещите кучетата. Тази им омраза ги предизвиква да се скупчват тук,като мухи на *айно. В този смисъл поздрави на редакцията за умелата манипулация!
123
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора убити от кучета има в БГ. На 5-6 г. я има, я няма един случай. А колко хора убиват други хора. Аз не съм чул кучетата да се избиват взаимно. Така де, ако го правеха нямаше да има бездомни глутници по улиците. Не съм видял куче да убива малки кучета, но за последната година двама бащи си убиха децата по особено жесток начин. Кой замърсява повече кучето или човека. Осрахме планетата, найлони, спринцовки, коли, газове ... А, кучето е виновно, че се изходило в тревата ... Много сме зле
122
8
 
11
 
! Отговори
Малко здрав разум преди 4 години
Всеки тръгнал с отрова, прашка, каквото и да е оръжие с намерение да го използва в градинката до блока или парка е извършил подготовка за престъпление. Т. е има умисъл. Как ще докажете, че тази умисъл не е към човек? Питам защото за убийство на куче санкциите са глоба и ако собственика отделно ви осъди в гражданско дело. За опит за убийство на човек ('опит' означава неуспешно) вече говорим за дългогодишен затвор. Мятайки отрова е опит за убийство на куче и/или дете
121
8
 
13
 
! Отговори
Обичам преди 4 години
Кучета и не ме е страх от малките породи, независимо дали са с наморници или не. Но не искам да срещам бездомни кучета.,когато са на глутница. А в София ги има много.
120
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това бре-тръгнали дечурлига и бабички из парковете отвързани и без надзор.Кат те е страх от мечки не ходиш в гората.
119
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм оня с овчарката от долу. Само да ви кажа, че моето куче усеща хората кой, какъв е и ако човека не е стока не го допуска на 5 метра от мен децата или жената. Ако скъси дистанцията наистина може да пострада. Един ден както си ходим и скочи на някакъв човек, до една кола. Но е с намордник все пак. Оня побягна като луд. После се оказа, че тоя същия обрал 3 коли на паркинга. Ако знаех, да бях пуснал песа да го по нахапе ...
118
5
 
33
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
Всеки, който е решил да има куче, да се грижи за него...! Наморник, каишка, обучение, събиране на изпражнията, данък, храна-Застраховка...?!При нападние над хора- директно в затвора!!!Тогава нямам нищо напротив!И да, бях водач на куче в гранични войски... Ех, Чорбаджийско... Тия застави там ми таковаха живота...