Ликвидация на "Олимпик", какво следва за засегнатите българи?

Отсега е ясно, че процедурата ще отнеме време
12
Ликвидация на "Олимпик", какво следва за засегнатите българи?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Колко време ще отнеме процедурата по ликвидация и обезщетения от фалиралия кипърски застраховател "Олимпик" не е ясно към днешна дата.

Още по темата
КФН е поискала от кипърския надзорен орган информация по процеса на ликвидация на застрахователната компания.

Копие на официалното писмо е изпратено още до Министерството на финансите на Република Кипър и до българския посланик там.

В писмото се иска и информация за подробностите, които могат да са от полза за засегнатите по този казус в България.

Какво да направят потребителите/кредиторите в България?

В случай, че вземането на кредитора вече е било предявено към "Застрахователна компания Олимпик - клон България" или към "Olympic Insurance Co. Ltd", Република Кипър, не е необходимо да се предприемат допълнителни действия. Нужно е да се изчака за индивидуалната и писмена обратна връзка от назначените ликвидатори по предявеното вземане.

В случай, че вземането на кредитора още не е предявено, то трябва да бъде предявено към масата на несъстоятелността на "Olympic Insurance Co. Ltd". Предстои ликвидаторите да дадат указанията как това може да се случи. Следва именно те да оповестят и реда за предявяване на вземанията, както и да укажат на заинтересованите какви действия да предприемат в тази връзка.

Какво предстои в процеса на ликвидация?

Конкретен срок за удовлетворяване на вземанията не може да бъде поставен към днешна дата, тъй като той зависи изцяло от действията на ликвидаторите и е напълно в техните правомощия.

Назначените ликвидатори на "Olympic Insurance Co. Ltd", досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, както и официален представител на Република Кипър, следва да уточнят активите на застрахователя и тяхната достатъчност, да установят предявените вземания на кредиторите, да преценят тяхната основателност и да определят размера им.

Едва след като са приключени всички процедури в производството по ликвидация, в съответствие с приложимото право на Република Кипър, да пристъпят към удовлетворяване на кредиторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как какво следва? По една чешмянка за лична сметка.
10
0
 
2
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
.... ЕДИН ГОООООЛЕМ И ЯК....
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е невинен !!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Не си прав преди 4 години
До ай сиктир: Не си прав, бате, не си прав. Понякога най-късият пръст излиза най-напред. Примерно в конфигурация палец между показалец и среден... Сешсе:)
7
0
 
0
 
! Отговори
Не си прав преди 4 години
До ай сиктирА, не си прав с конфигурацията на пръстите. Понякога най-късият е най-голям - т.нар. конфигурация "палец между показалец и среден". Сешсе:)
6
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Исковете ще бъдат разгледани от арменския прелат на Кипър архиепископ Хорен Дограмаджиян в най-кратки срокове. Негово Високопреосвещенство ще се погрижи да удовлетвори вземанията възможно най-бързо и напълно.
5
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Върнете си ми парите, че трябва да давам за Национален парк
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От умрял писмо ще чакате, поредните мафиотски инстанции които вършеят в БГ а овцете спят и сега ще пиете по една боза.Събудете се овце, всички ви правят на луди и ви вземат за ***. Стават милионери за ваша сметка.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инвестирали са в чуждестранна фирма техен си е проблема, този добър офшорен Запад и тези лоши български фирми. После се чудат що заплатите им са такива. Изгорелите би трябвало да бъдат издирени и съдени и глобени за уронване престижа на Българския застраховател на международната арена
2
0
 
4
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Какво следва ли от трите пръста най-дългия те това следва.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една студена вода?