Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"

Българинът не спазва ограниченията в скоростта по пътищата
14 авг 2019 16:37,
207
Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"
Снимка: архив "Булфото"

Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата. Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата

Джигит прелетя със 133 км/ч. през село при ограничение 50

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП, пише БТА.

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово. С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе - Бяла и в района на село Микре.

По данни на ГД НП, изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени. Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София /41/, Пловдив /34/ и Варна /29/, подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

Данните са от семинар на ГД "Национална полиция, МВР", който се провежда днес и утре в Пловдив под мотото "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
" Най - вероятната причина........" Те дори не знаят каква е причината. Ужас! Хайде сега всички, които взеха решението да се похарчат милиони за тези камери, да отидат на съд! И Прокуратурата да вземе да се самосезира , защото това е злоупотреба с пари в огромни размери.
95
0
 
6
 
! Отговори
Митко до Гост преди 4 години
Ми да сложат и на нашите. Приветствам. Но не съм аз собственикът. В поста ми исках да подчертая закъснението от повече от 3 години от самото нарушение. Как да имат ефект камерите при такова забавяне? Просто са пари похарчени на вятъра. И то ва е в резултат от неуките полицай, а не от камерите...
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"нормалната скорост за автомобилите извънградско е около 110кмч почти всички се движат със такава скорост без да си мъчат автомобилите."Баце, то през километър има знак "60" или "50", ти ми говориш да я вдигнат от 90 на 110... нема да се реши проблема. И що ги има? Щото на всеки, дето му скинало правил включвания към пътя(кръстовища), както му скимнало - без оглед видимост има ли, без уширения за включване в пътя, без никаква логика!
93
0
 
4
 
! Отговори
Митко до Тео преди 4 години
Всички тези устройства, ако не са монтирани от производителя, са незаконни и могат да се манипулират. Иначе, при добросъвестно използване-прав си...
92
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До МиткоАз затова на служебните коли съм сложил GPS и карта за идентификация и винаги е ясно кой шофира.
91
0
 
6
 
! Отговори
Driver преди 4 години
Основна причина за птп е вида път, състояние на пътя,и състояние на мпс едва тогава е скорост. Проблемът е че по закон всичко е несъобразена скорост, обаче дупки по магистралата липса *** видимост и знаци, изпреварване на камиони, не се води сратистически
90
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 4 години
До МиткоИииии казваш, че си я карал най-много на писта, където не важат правилата за движение по пътищата и никой няма да те пипне. Виж, един GPS с реални данни, сега има такива устройства, които могат да записват местоположение и километри, както и време кога е станало и на всеки технически преглед устройството да се разтоварва. На база на това да се налагат санкции, ако трябва!
89
3
 
1
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Най-добре, на всички нови коли, продадени в България, да задължат производителите да слагат " черни кутии", в които да се записва всичко за скоростта при движение. И като те спре КАТ, включва лаптопа в OBD2 и се вижда историята на "подвизите" ти. Тогава няма нужда от никакви камери и няма мърдане пред съда дори ...
88
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Ми то е ясно що не дават резултат. Оня ден получих електронен фиш за нарушение извършено от мен на 26.07.2016??? година. Та то минало давност!!!. И беше "незначително":) - 29 км/ч превишение в Пловдив. Снимката беше неясна, що се отнася до това, кой е карал. Платих 70 лева /при промоция-1 седмица -30%/, но това нормално ли е? Вече имам съмнения дали аз съм карал служебната кола /само номерът на колата е ясен/...
87
1
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Кви камери ? Нали герб ви казват че закона няма значение ? Важно е само да си ченгеджииска щерка или от мафията герб. Тиквата не спазва ограниченията за скорост и нищо .Ясно е посланието към народа .На закона мамата *** съм ;)Ние сме над закона ,а за другите най високи стандарти ;)
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нормалната скорост за автомобилите извънградско е около 110кмч почти всички се движат със такава скорост без да си мъчат автомобилите.явно ограничената скорост трябва да се повиши така съвестните водачи няма да са нарушители но приходите от глоби ще намалеят.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете *** да кара като мъж бе, нека трепе невинните по пътя.
84
2
 
8
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
Как е в повечето западно-европейски държави. Всеки акт трябва да има доказателства като снимка/видео със скорост, дата и час. Снимката/видеото трябва (задължително) да е ясна! Заедно със снимката има кратък увод, изложение и заключенис с подчертани точки от закона които са нарушени. Трябва да се чете името на полицая, точното място на нарушението, дата, час! До колкото съм запознат за подвижен радар вече се изисква видео-клип за доказателство.
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТ а и цялото МВР са мобилизирани да дерат по 5 кожи от хората и да пишат актове и фишове.Нямаш актове - ти си некадърник, пишеш глоби в несвяст-ставаш любимец на шефовете.
82
0
 
15
 
! Отговори
То ако е тъй... преди 4 години
Трябва да има тест за средно глупав депутат за средно време! Щото те са безкрайно глупави за дълго време...
81
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До ДрагиНяма такава отсечка! От Правец до Севлиево са близо 90 км. Да, има няколко *** ограничения до 60 км.
80
0
 
5
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
До Анонимен 92Транспортната полиция на запад патрулира и отчита промени/повреди/инциденти и пр. Сигналите постъпват в общините и от там, според спещността на случая пращат екип. Патрулирането е в задължениятя на КАТ, до колкто съм запознат с БГ закона. От там на сетне какво следва май никой не знае!
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 91Полицаите не слагат или махат знаци. Нямат такава функция и тези неща се решават и изпълняват от други
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Драги 90В този случай си прав. Аз го написах по долу че кадърността на българския полицай е под въпросителна! На запад транспортната полиция е орган който не седи само по хранилките а обикаля непрекъснато и отчита промени/ремонти/повреди по пътищата! У нас - ръцете у джобу и безхаберие!
77
0
 
28
 
! Отговори
Драги преди 4 години
Мехлеман НагазянАко си пътивал скоро по пътя София-Варна, неизвестно защо наречен магистрала "Хемус", не може да не ти е направило впечатление, че има една отсечка между Правец и Севлиево, която е права като политик в предизборна кампания, но:1. Защото едно време там имало бензиностанция.2. Едно време там имало кебапчийница.в продължение на 10 км. е забранено изпреварването и скоростта е ограничена до 50 км. в час.!? Нито бензиностанцията работи, нито кебапчийницата. Руини.Хранилка е.