3-годишно дете с тежко изгаряне, родители обвиняват лекари

Детето е можело да почине от отравяне на кръвта
Обновена: 26 авг 2019 11:09 | 26 авг 2019 11:09,
40
3-годишно дете с тежко изгаряне, родители обвиняват лекари
Снимка: Reuters

3-годишно момиченце от Червен бряг е с тежко изгаряне на ръката, след като му е направена превръзка в спешния център в града. Родителите обвиняват медиците в некомпетентност.

След ухапване от комар се стига до изгарянето по ръката на Евелин.

„Направиха й превръзка, биха й тетанус, защото имаше силен сърбеж”, обяснява майката Анелия.

Лекарят изписал на детето антибиотик и на следващия ден майката отново отишла в Спешното, за да сменят превръзката. Приема ги доктор Ваня Кирилова.

„Тя първо ме изгледа лошо, все едно не иска да се занимава с детето, каза ми, че няма стерилни марли и не съм за там”, допълва майката.

След поставянето на лекарство, директно върху раната, следват часове плач и пищене от болка. На другия ден детето е прегледано от хирург и вдига температура. Тогава след консултация с личния лекар на момиченцето е установена огромна рана на ръката й.

По препоръка на друг лекар момиченцето е закарано по спешност в „Пирогов”.

„Там направиха всички изследвания и се установи, че раната не е от комара. Приеха ни с висока степен на изгаряне”, разказва Анелия Бухалова.

В болницата лекарите обяснили, че детето е можело да почине от отравяне на кръвта.

От Спешния център в Червен бряг тепърва се запознават със случая. Досега не е започнала проверка, защото нямат писмена жалба. Лекарката обаче твърди, че не е допуснала грешка.

„Да, аз съм виждала детето на едно мое дежурство, точно за 5 минути. Лечението му е започнато преди това, видяла съм раната, сложих му суха марля и го насочих към хирург. Учудвам се защо точно моето име е намесено, при положение, че в лечението са взели участие доста хора”, коментира д-р Ваня Кирилова пред Нова.

Майката на момиченцето е категорична, че ще търси правата си по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Червен брягизгаряне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
26
 
! Отговори
Митев преди 4 години
До Анонимен Нещо не ми се връзва. 1. Изгаряне при превръзка с йодасепт НЯМА как да се получи. 2. Вероятно са и сложили или Алергозан или Урбазон. Няма как да е ТАТ! 3. Вторични превръзки не се правят в СО, а от личния лекар.4.Кой *** води детето си в СО защото го е ухапал комар? Като го сърби просто се намазва с Алергозан, Фенистил или нещо от този род. 5 Нека съди. Като не спечели делото ще плаща разноски,хонорари и т. н. Като нищо може да и спретнат и дело за набеждаване и морални вреди
10
3
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Аз не съм писал, че съм "за" поставянето. Напротив - мен ме е хапал кърлеж, от ония дето хапят за 5 минути, пият кръв и бягат. Но го намерих в дрехите, сложих го в буркан и го занесох да го изследват от кой пол е. Оказа се мъжки и не пренасял зараза. А ухапването само го дезинфекцираха със спирт, а *** отказах да ми слагат. Това беше през май 2007 година.
9
23
 
14
 
! Отговори
Гарантирам ви! преди 4 години
Голяма част от българските лекари напълно си заслужават боя който редовно им хвърлят ромите! Пълни некадърници, мислят само за пари и как да отбият номера. Ромите може да всякакви обаче евала че си защитават правата и то организирано. Българите са станали овце, разединени, и склонни да преглътнат всяка несправедливост.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгаряне след превръзка с йодна тинктура - просто класика. И в операционните след операция все още има случаи да се превързва раната с йодна тинктура. И после в интензивното болния стои с тази превръзка 3 дена, защото няма кой да я смени. Впоследствие корема на мехури: изгаряне втора степен и оперативната рана не може да се затвори 2 месеца. Говорим за коремна ревизия, което означава, че коремът е срязан отгоре до долу. Ужас!
7
1
 
32
 
! Отговори
само дивотии преди 4 години
Ами като е ухапано от комар то сърби.Обаче се намазва с малко оцет и готово,оставете организъма сам да се справи с другото.Какви са тези имунизации какво е това чудо?
6
4
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Няма как комар да пренесе клостридиум тетани!!! Ако на детето са правени плановите имунизации, поставянето на 0,5 тетаничен токсокоид на ТЕТАТОКС е безпредметно! Нашите лекари за замръзнали в 70-те когато се смяташе, че *** има трайност 6 месеца. Преди да са минали 5 г. от последното поставяне е излишно, защото може да се развие характерен синдром при хипер имунизация. Дълго е за обяснение. Най-точни изследванията на американската асоциация на имунолозите. Ако те интересува чети!
5
1
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Това се случва понеже днешните деца са далече от земята!И нямат естествен имунитет срещу нищо!Добре че не е ухапано от змия,че тогава кво ще става не знам!
4
15
 
18
 
! Отговори
потрес преди 4 години
как не ги е срам, не ги е грях тези т.нар.лекари??? за детенце става въпрос, даже и да нямат познания, поне една съпричастност да покажат. не може да мразиш децата и хората и да си лекар!
3
6
 
18
 
! Отговори
До 3 анализатор преди 4 години
Противотитаничен анатоксичен серум (***) се поставя при ухапвания от комари, кърлежи и други, защото те може да са замърсени с тетанични бактерии понеже ходят навсякъде.
2
6
 
28
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Ваксина срещу тетанус се поставя, защото има сърбеж????? Българина е станал много пр ост и т ъп....
1
13
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Ами що се лекувате към НЗОК ??? Лекувайте се в частни фондове !!!

Спонсорирани публикации