Шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка

Поводът е отнетия ресор на Силвия Великова
Обновена: 13 сеп 2019 16:36 | 13 сеп 2019 14:29, Александър Попов
48
Шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка
Снимка: Facebook

Николай Кръстев, директор на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, е подал оставка тази сутрин. Той беше назначен на поста вчера, а до този момент не е ясно дали желанието му е удовлетворено, съобщава bTV.

Според Кръстев това е морален акт и всеки трябва да си носи отговорност за действията.

Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова.

Още по темата
Не ми е оказван натиск за свалянето на Силвия Великова от ефир, подчерта днес Кръстев. В крайна сметка Великова беше върната в ефир, а "Хоризонт" замлъкна заради непланирана техническа профилактика.

Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че започва проверка на спирането, със случая се зае и СЕМ.

"БНР е стратегически обект за националната сигурност по подпомагане и опазване на гражданите, в случай на необходимост от уведомяване и предупреждаване на населението при бедствия, аварии и кризи. Проверката е възложена на ДАНС, СЕМ и КРС и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев", съобщиха от прокуратурата.

Премиерът Бойко Борисов разкри, че е говорил със Силвия Великова и поиска да се прекратят "безобразията" в БНР. Премиерът каза още, че не е стъпвал в радиото от 10 години и не познава изпълниятелният директор.

"Изпълнителната власт само дава парите и не се меси. Казах му, че все пак съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избори и, ако не оправи това безобразие, ще дойда в парламента и ще поискам групата да му иска оставката", заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Ghost преди 4 години
Поредният бушон на ***!! Видяха, че журналистите се надигнаха и спряха репресията а бушона си свърши работата като си подаде оставката. Не е ясно дали ще му я приеме ***. Все пак *** си пусна глутницата в радиото да парира бъдеща ескалация. Гарантирана схема от ФРОБ. *** винаги така действа...
45
1
 
7
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
В Чехия много отдавна се опитсха да направят същото и народа излезе на улицата и премиера го свалиха ! Ние сме *** , даваме на три тумбака да ни правят на глуоаци !
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацата поръчал на Гешефтатурника да прави проверка защо било спряло радиото. Това е все едно да поръчаш на Дебелян проверка кой разграби Булгартабак. Нещо от проверките на имотите на физкултурници, Пацо Терасата?!? всичко е прах в очите
43
1
 
9
 
! Отговори
nonsense преди 4 години
Само че сутринта за няколко часа бяха спрени всички предавания на БНР, включително и онлайн. Проверката по случая ще контролира Гешев, заради критиката на когото Великова беше отстранена от ефир.
42
7
 
2
 
! Отговори
Айде, бе... преди 4 години
СТИГА СТЕ РЕВАЛИ ЗА ТАЯ НАЦИЯ, БЕ....Я, СЕ ХВАНЕТЕ НА РАБОТА!ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НЕКОЙ, ШЕ ВИ ДАВА ПАРИ,..... ЕЙ ТАКА, ЗА БЕЙДАВА!!???КОЙ "ДАВА" ТАКА... ХАХАХААААА..
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изчезваща нация на първо място по аборти обсъждаме два дена една левченска ромка *** на костовистите !Благодарение на такива като нея Хоризонт не се слуша вече .
40
1
 
8
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
АМИ ДА НАЗНАЧАТ АНТОН ТОДОРОВ,ТОЙ ШЕ ВИ ОПРАВИ. БЕ.....ХАХАХАААААЩО НЕ....?!!!
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускаш главанаците да разбунят глупаците и кацаш като гълъб бял, ни чул нищо, ни видял!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее, и Гешев получи достъп до БНР. Колко му е. Баси и държавата смотана. Всичко е мафия.
37
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бохо Кратунов, явно е, че Кръстев, не иска и не може да оправи "безобразията" в БНР, въпреки, че ГЕРБ е гласувал, да го бъде на поста и затва не е дочакал да се направиш на "велик властелин" и си подава оставката;))) До, каквато и да е институция се докосне ГЕРБ в нея започват "безобразия" и настъпва Криза. Това е вследствие, яе ГЕРБ не притежават Орендата да управляват. Това е! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка....
36
17
 
5
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
СПРЕТЕ МРЪСНАТА СОЦ-ГОВОРИЛНЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ,НАРЕЧЕНА БНР!!!АЙДЕ СТИГА ЧЕРВЕНА ПРОПАГАНДА!!!!!!АМАН, ОТ КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ...!!!!!!
35
16
 
6
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
БНР Е КАТО ЧЕРВЕН ДИНОЗАВЪР ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА!СЛУШАЙ ЛИЛИПУТИНА ВОЛГИН ИВЕДНАГА ЩЕ СЕ УБЕДИШ, ЧЕ СЕ ВОДИ АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БСП И РУСИЯ ЕЖЕДНЕВНО!!
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе един журналист като се задържи по-дълго време като водещ на някое предаване, почва да си вярва, че само неговите мнение и позиция са вярни. На някои места можеш да слушаш само БНР. И да искаш, не можеш да смениш станцията, щото друга няма. Можеш само да изключиш радиото. Когато съм на път слушам Хоризонт и ми прави впечатление тенденциозното отношение на радиоводещите по актуални проблеми в държавата. Има няколко такива с многочасови публицистични предавания, които канят все едни и същи хора, и се опитват да насадят само една гледна точка в главите на хората. Още по-дразнещо е обаче натра
33
14
 
2
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО преди 4 години
БНР Е НАЦОНАЛЕН ОБЕКТ!НЕ МОЖЕ ДА ДРЪНКАШ КАКВОТО ТИ Е КЕФ!КАТО СИ ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС И ЛИНИЯ, ХОДИ В ЧАСТНИТЕ МЕДИИ. ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВОБОДНИЯ СВЯТ. ЩО НЕ ОТИДЕТЕ В ЛЮБИМАТА ВИРУСИЯ И ТАМ ДА ДРЪНКАТЕ ПРОТИВ ПОЛИТИКАТА НА ПУТИН??!!
32
4
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как хитро и под претекст, че трябва да се провери стратегически обект - Баце и компания ще се сдобият с имената на всички които снасят "неприятна" информация на разследващите журналисти (до колкото са останали такива в България). Убиването на журналист вдига много шум (пробвахме го вече), по-тихо и чисто е да намериш списък с тия които и снасят информация и просто да ги махнеш от постовете за да нямат достъп до информацията която не е за общо достояние. Така се проверяват редиците за предатели!
31
3
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как се завладява една все още не заразена структура в България? Слагаш калинка за шеф, той се "издънва" още първия ден, на момента влиза ДАНС и другите групировки за държавен рекет (бившото Гестапо) и те започват да слухтят по бюрата на журналистите - кои от къде намира данни за издънките на властта. Това всичко се прави в 1 ден за да няма време журналистите да скрият имената на тези които им помагат. Накрая ДАНС излиза със списък с имената на всички които трябва да бъдат премахнати от властта!
30
3
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Както винаги горят бушоните, а Винету на бял кон така е след като повечето от така наречените журналисти са по-скоро медийни ... тутки.
29
1
 
15
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 4 години
И.д. директорът твърди,че сам си е подало ставката.ББ пък твърди,че казал,ако не я подаде парламентарната група на ГЕРБ ще я поиска.Къде е ИСТИНАТА? Кой крив,кой прав не е ясно,но пък стана ясно,че Великова е в добри отношения с когото трябва.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не разбрахте ли,че ни управлява мафия.И то малобройна,страхлива и гламава.Кръгът"***".И ние търпим шепа празноглавци да ни правят на шантави,да ни крадат безогледно и буквално да ни се подиграват.Що за народ е това.Кой е Гешев.Ами и уличните пумияри знаят,че това е човекът на Пеевски и ДПС.Окрадоха парите от КТБ,контролират властта,контролират медиите,а сега дайте да им дадем и съдебната система.Ако сме народ,тая шайка бандити няма да просъществува и 24 часа.А ние спорим кой ляв,койдесен
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той Бойко кога е знаел нещо? Все за първи път чува и раздава милостиня като император. Не му ли научихте номерата за десет години.