Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
22
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Не винете българите че са прями в отговора,
75
4
 
20
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
"Пази Боже тук и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети. Може да има смели тук в залата, но и аз включително ще хвана нанякъде, без да се правим на големи войводи - добави премиерът."Това, че Бойко е срам за България не означава, че всички трябва да избягаме като страхливци като него. Когато плъховете първи напуснат кораба ще имаме по-голям стимул да защитаваме държавата си, защото след това ще е свободна от политическат мафия.
74
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя армия, която Каракачанов използваше най нагло за изборна пропаганда най нагло под претекст бъди войник и тероризираше цял следобед Пловдив с реактивни самолети прелитащи ниско над града! Тази армия ли или по скоро циркова трупа!
73
5
 
23
 
! Отговори
goshkata преди 4 години
Да, защото преди имахме непобедима армия, а сега имаме тюфлеци, които чакат само за заплати без да са грам боеспособни
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам как е на запад, но ние не правим любов с армията си, че да я обичаме. Ползваме я по предназначение когато трябва.
71
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората в Европа обичат държавите си, но аз не. Но все пак какво се залъгваме - ние не сме европейска държава, въпреки, че сме в Европа и ЕС. Ние сме към ориента и все повече се ориентираме към ориента. Никога не бихме могли да бъдем истински европейци. Вижте чалгията - тя не е европейска музика, не е българска. Но повече от 50% от българите я слушат.
70
26
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Народът обича Българската армия но руската агентура не, понеже тази армия ще я громи, когато почне пак да ни тероризира!
69
2
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Съвсем нормално, като се има предвид, че Мишето държеше армията гладна, за да търгува със скъпи алкохоли.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е мирно време, така че изследването не е реален показател. Процентите се променят значително по време на война.
67
1
 
19
 
! Отговори
Майор преди 4 години
Не се знае много в обшеството,че Герб и Абв приеха закон определени хора да получават пенсия и заплата и да служат.Сега Тези хора получават с близо една трета повече за една и съща работа.Не само заради това ,но и заради това Армията е напълно деморализирана.И не само това.Властимащите пренебрегват Армията,за тях тя е бреме и тежест.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази Боже тук и нас да ни стрелят с тежка артилерия, ракети и самолети. Може да има смели тук в залата, но и аз включително ще хвана нанякъде, без да се правим на големи войводи - добави премиерът. Е? Какво доверие, какви пет лева, когато първи те ще духнат - нали трябва да си харчат парите някъде.Народът трябва да има доверие в политиците и управляващите, които да гарантират, че първи те ще тръгнат да пазят родината ни! Някой от четящите тази статия, да смята, че това ще стане?
65
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Армията ни първо е...мразена от всички постоталитарни политически отрочета,които се...пръкнаха и в последствие бяха на власт,като съдействаха за нейното...сриване.Така е,защото армията е на народа и ако е...силна,може винаги да е...коректив на шизофрените самозвани политически водачи.Това негативно отношение бе насадено на поколенията след тоталитарната държава.На първо място бяха...изтикани борчески герои,чалга герои,шоу...герои,политически...герои,сменили по няколко пъти...боята.Жалка..история
64
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakво остана за обичане в България,освен климата.Всичко е тотално разбито,няма съживяване защото няма хора.Армията беше при Живков,подкрепена от Русия,сега има нещо уж подкрепена от НАТО.Сега е малка армията ,няма желание и пари.Патриотизъма го няма и няма армия,правеха се някакви исторически постановки от народа за руско-турската война но оръжието ГЕРБ го събра.
63
1
 
12
 
! Отговори
панчо преди 4 години
ха ха хаармия ли?
62
12
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Армията и държавата през вековете е била само една-българска!!!Обичайте си армията и държавата!!!Аз си обичам държавата и армията и през комунизма и сега!!!Селяни прости, влиза ли ви нещо, там където е затворено с хиляда катинари!!!???Агент Дориан Брамбъл!ЦРУ!!!
61
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да кажа, че се гордея, че съм българин. Държавата ми не е допринесла с нищо за света. Това е.
60
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знам кой е правил и къде това проучване , но за да обичаш някого той трябва да съществува и да е независим , а ние нямаме армия , а това което наричате армия е остатъци и те слугуват на чужди интереси , ако имамех ме независима армия и аз бих я обиюал
59
6
 
19
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
до 63 -прав си ......навремето нашата армия-превзе Одрин и би турцитеСега обаче само *** и лентяй останахаЗатова ни трябват Руски военни бази в България и съюз с Русия ,за да не станем 2 ри Кипър
58
3
 
24
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Нали сме били иозостанали през комунизма, как се е поддържала такава армия , с толкова техника и оръжие???Да не говорим и за безплатно образование и здравеопазване!!!Защото тогава е имало държава и държавна социална нетъргашеска политика!!!Агент Виъм Бонъли!ЦРУ!!!
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 71Всъщност единственото ценно от това, което наричаш военно имущество бяха едни имоти.

Спонсорирани публикации