Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече няма нужда от армия, която да спира българите на 30км преди границата да не избягат.
55
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е имала армия до 1944 г. Тя е служела на държавните и национални интереси. Войската е била надпартийна и няколко пъти е правила преврати, когато партийните клики са заплашвали стабилността на държават.След 1944 г. армията на България става партиен придатък на БКП и слугиня на СССР и Варшавския договор.След 1989 г. се осъществява грабеж на военното имущество от всички докопали се до властта. Днешната българска армия е една карикатура, подобно на военния министър-търбух.
54
17
 
7
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 4 години
Аз МРАЗЯ армиите, оръжията, военните, бомбите, и всички средства за убиванев Библията пише НЕ УБИВАЙ
53
21
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Ако тва прабългарско Племе е имало армия нямало да се подаде на насилственото Християнизиране от Византия през 866 г за което Историците на 6-то управление на МВР мълчат от срам и позор все едно никога не се е случвало , така им изнася за няма Информация като през Комунизмъ ни пълнеха главите с Дезинформация за други неща като промерно колко лошо е било по Османско у нас с тази Цел да не се говори за насилственото Християнизиране на Българския народ от Византия
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До василевЕ какво? Ние не участваме ли? Полева баня рота теляци. Малко ли е?
51
3
 
18
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Като гледам на какво прилича министърът , не ми се мисли за армията.
50
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Прочетете коментарите и ще видите, за какво става въпрос!Един писал "войуват", друг намерил служител на МВР в посолство в чужбина, който влязъл "ватре" и се "даржал" нагло! Български полицай от МВР в посолство на МнВР?После, който не ставал за нищо в училище, ставал полицай, или военен!
49
7
 
24
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Българският народ винаги е обичал своите войници, но когато службата беше задължителна и в армията служеха техните синове.Правеха се войнишки изпращания като сватби, годеше се на клетва и свиждания, а когато минаваха военни колони, хората по градове и села гледаха възторжено военните и им махаха с ръка.Откакто премахнаха задължителната служба, казармата се пренасели с дъщерички на бивши величия и като родят две деца 2/3 от службата им е минала.Никой не ги взима на сериозно
48
2
 
12
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 4 години
Аз мразя армиите, оръжията
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавите в Европа обичат армиите си... само България не!-----------------Че, то това което имаме днес много трудно би могло да се нарече Армия!
46
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименПазарите се бранят с армия, и ние сме част от клуба на великите цивилизовани държави!!!Ползваш ли облагите и пазарите на богатите държави, ще си плащаш и за армия, защото ще те надушат, че си тарикат само за едното папкане и ,ще те изгонят!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василев, Василев. По-*** си от старшината в ротата ни преди 20 години.
44
9
 
8
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
който не храни своя армия,ще храни чужда/турска /
43
4
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
България отдавна няма армия.Армия има там където има патриотизъм и национална кауза.Това отдавна го няма в Бълагария.Армията в България съществува само за да има министерство на отбраната а то за да се продават старите военните имоти.Другото е да се усвовочват поръчки за армията, никой не го интересува какво обурудване се купува.Важна е комисионната.
42
2
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До чужденец!!!Функцията на армията е да печели битките, а политическото решение в кой блок и на чия страна да застанем е на политиците!!!Следователно армията е тази част от българската държава и институции през вековете, която е доказала, че българите я обичат, но не обичат политиците, които я управляват!!!Армята не са политиците, нито е техниката, това е българския дух!!!Агент Алвин Бонър!ЦРУ!!!
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ти е армия бе Василев? Освен евентуално да помага в гасенето на някой горски пожар или да спасява блокирани от наводнение друго полезно нищо не може да свърши.
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските военни слепи ли са, та не виждат, че България е паднала под тирания? Военните трябва да защитават свободата на България и да екзекутират тиранина Бойко Тиквата.
39
2
 
11
 
! Отговори
хъша преди 4 години
служих 95-та до 97-*** в 4 различни поделения и реалността в нашата армия беше стряскащаостаряло оборудване,не функциониращо такова,мудност,връзкарство,не ефективност,масови кражби от служебния състав,слабо обучен наборник....безкраен списък от негативиискаше ми се да видя каква е промяната след като стана професионална натовска но съм в едно сигурен и то е че поне по ефективна и съсвсем малко по модернизирана но все още има дълъг път да извърви
38
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селски български тарикати, разберете че щом сте в клуба на богатите развити държави, вие трябва да си плащате и за армия, не може да папкаш еврофондове, да продаваш оръжие, българите да пътуват и работят свободно в цивилизования свят, а да не даваш дан за сигурността в световен мащаб!!!???Пак селския тарикатлък ще ви изяде главата, в която има две мозъчни гънки, еданата трепва , когато сте гладни и трябва да си натъпчете червото, а другата когато трябва да го изпразните!Агент Грегъри ПачетЦРУ!
37
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам Българската армия от щурма на Одрин и от парада за 1300 години България. Това натовско подобие на армия не е Българска армия!

Спонсорирани публикации