Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не

По-малко от половината българи имат доверие на военните си
20 окт 2019 16:00, Нели Христова
199
Държавите в Европа обичат армиите си... само България – не
Снимка: Reuters

Френския в. "Уест-Франс" направи проучване за това, какво е отношението на държавите членки на Европейския съюз към военните им. А крайният резултат е доста интересен - оказва се, че всички европейци обичат армиите си, а само България - не.

Средно 73 процента от анкетираните заявяват, че имат доверие в армията на своята страна.

Съществуват обаче големи разлики: във Финландия този дял е над 90 на сто, докато България е в дъното на класацията с по-малко от 50 процента. Пет други страни са под прага от 60 процента - Хърватия, Румъния, Унгария, Кипър и Словакия.

След Финландия, най-силно е доверието в родната армия в Дания, Ирландия, Белгия, Естония и Франция.
Допитването е от юни 2019 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
България е под брутална ориенталска пропаганда. Във Франция, като видят, че си с униформа идват да се снимат с теб и ти казват "С вас сме", "Благодарим, че ни пазите!" и пр. Тук хората мислят само как да се големеят пред съседите и роднините си. Затова само мислят за пари! За да се правят на важни, криейки какви жалки плъхове са отвътре! Гнила държава с гнили хора. Но спокойно. Кафявата вълна ще изравни всичко след 20 - 30 години...
95
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резонно е нещо което е стойностно. Ние имаме 15 хилядна армия. Както и да е въоръжена, както ида е обучена тя е някаква плац-парадна армия. Ние сме заобиколени от стохилядни армии с хиляди бройки бронетанкова техника и стотици самолети. И ние какво? Имаме 15 хилядна армия в която 30% са жени отишли да изкарат 2 години та да вземат високо обезщетение при майчинство. Другото са хора които не ги искат в никой отрасъл на икономиката. Как да обичаш нещо със не доказана стойност. Затова сме скептици
94
3
 
7
 
! Отговори
ЕСЕ преди 4 години
То,те българите мрънкат за вскичко,но ако стане въпрос за някаква промяна,никои не ще да си разваля "рахата".
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЮБОВТА КЪМ АРМИЯТА РАСТЕ ОТ ЗАПАД НА ИЗТОК
92
8
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Нямаме национална кауза. Армията е налазена от комунистически маст..й и нищо повече.
91
2
 
7
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
На лентяи некадърни Бг е спонсор Как да харесваш държавата си след като тя е проядена от червеи.
90
5
 
7
 
! Отговори
Satira преди 4 години
Докарахме е до там че няма и капка от родолюбието каквото сме имали до преди 20-30 год. Българинът обича да хленчи и да мрази, какво хубаво може да изградим, с това мислене?
89
10
 
17
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Доверие в БГ армията ли? Какво доверие на армия по "Военна стратегия на България" от 2015 г. подписана от президента Р. Плевнелиев, която гласи БГ армията има 80 танка и основно се занимава с мисии по света. Българите обичаха армията си до 90-те на 20- век когато имаше АРМИЯ. Сега само да видите военните ни министри от последните 20 години и разбираш каква пародия е БГ армията.
88
6
 
11
 
! Отговори
факт втори коментар преди 4 години
повече от половината кадрови войници в българската армия са турци, помаци, роми, т.е. мусюлмани с отрязана кожичка на пишкирте. Роми означава едни черни гнусни хъхрещи лаещи и джавкащи същества, наричани по народному тфцингани.
87
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме нужда от армия.
86
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турските ни "съюзници" настояха да си нарежем ракетите като условие за влизане в съюза, а по искане на главното натовско командване числеността беше съкратена на 1 стадион хора.--------Съкращаване то беше заради недостиг на пари и отпадане на голяма част от външните заплахи. И какво ако не си бяхме нарязали ракетите, стещу кого щеше да ги ползваш? Така или иначе след известно време щяха да бъдат бракувани без да се употребят. Или имаше намерение да воюваш с някой от съседите?
85
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава Хърватия, казва се Република Хърватска.
84
5
 
29
 
! Отговори
до Жиб. преди 4 години
Точно с влизането ни в НАТО беше осакатена армията ни. Турските ни "съюзници" настояха да си нарежем ракетите като условие за влизане в съюза, а по искане на главното натовско командване числеността беше съкратена на 1 стадион хора. Това, което е в НАТО не е никаква армия, клоун.
83
23
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Руската агентура у нас е силна- затова нямаме армия. Предателите не искат да имаме армия понеже знаят,че тя ще ги съсипе когато почнат да ни крадат! До 1990 г. армия имахме,но тя бе подчинена на Съветите и не бе опасна за предателите. Сега обаче армията ни е Натовска- затова те искат да я няма!
82
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали има избощо смисъл да се опитваме да оправим България, при условие, че историята ни е безвъзвратно съсипана от турците.
81
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армия от сводници на жените си.
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запад принцове и принцеси даже се записват и служат в армията!Вие да сте видели някое синче-жендърче да е войник?Да си ги пращат те в армията да им пази имотите от нашественици!На мене кво да ми пази..течащия покрив ли?На мене армия не ми трябва и на синовете ми също!
79
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща ми беше военен инженер, пенсионираха го принудително с чин подполковник на 41 през 2002 заради натовските реформи. Пенсионираха всички опитни кадри и оставиха само зелените. Обаче продължават да го търсят и да му ползват услугите, за какъв ч*п трябваше да го правят така и не разбрах.
78
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да обичаме армията си?! Една причина някой да каже?
77
5
 
34
 
! Отговори
.. преди 4 години
Може ли да са офицери хора, които позволиха да им нарежат на скрап цялото въоръжение?Може ли да има армия с такива дупедавци?Може ли една армия да бъде пенсионирана цялата и "офицерите" й отидат в частните охранителни фирми?

Спонсорирани публикации