След газовия балкански хъб, Борисов с нова идея - за хранителен

Може стоките да се изнасят със самолети, според премиера
148
След газовия балкански хъб, Борисов с нова идея - за хранителен
Снимка: Facebook

Работи се върху идея да бъде изграден голям хранителен хъб на Балканите, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

Премиерът посочи като място за това летище Пловдив, след като откри турски завод за осветителни тела за автомобили.

"При този огромен икономически подем на град Пловдив не може летището да остане настрани, занемарено. Мисля, че Балканите имат нужда от един голям хранителен хъб, от който да идват и да се изнасят стоки”, каза премиерът, според когото може да се окаже, че ще е по-евтино те да се изнасят със самолети.

Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, изтъкна той на церемонията.

Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.
 
Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като акцентира върху пътя Ботевград - Мездра и Пловдив - Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив. 

Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 година да бъдат наети на работа близо 400 души.
 
Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
9
 
! Отговори
13 преди 4 години
Севдалина Арнаудова такива смехотворни сценарии пише, които по долнопробност минават и филмите със Силвестър Сталоун и Арни. Тя е 5 пъти по изпаткала от шефа си. Не може някой да е ухилен от изток до запад 24 часа и да му няма нищо, просто няма такъв случай. Най-вероятно яко зоби нещо и постоянно е в джаза, в земята на еднорозите.
77
1
 
16
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 4 години
..... БОБЕН ХЪБ + ТРЪБЕН ХЪБ = ПОВЕЧЕ ГАЗ У НЕКЪВ ХЪБ !!!!! ГЕНИАЛНОООО !!!! ... И ТАШУНКО ПРИШПОРИЛ КОНЯ...ИЛИ КВОТО ИМАЛ ТАМ.......КЪМ СЛЕДВАЩИЯ ХЪБ .......
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои по напредничави нашенци вече им смениха чипа - обаче нещо куфалниците им не работят както трябва, на пресекулки. Нашите експерти от НПо-тата казали: "Станала е грешка, вместо чипове на американци на нашите хора сте им сложили чипове на папуаси от нова Гвинея." От ЦРУ-то отговорили: " Вярно ,че е станал грешка - чипирали сме им чипове на папуаси, вместо чипове на *** от конгоанската джунгла - то за вас това се полага според инструкциите."
75
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава и уринарен хъб да направи и ще се превърнем в Бълхъбария
74
2
 
30
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Това е вицът на годината!Ако не беше жалко и гротескно, щеше да е смешно!Ужас!
73
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този взе да цепи мрака и никой отлакейте него спира.Станахме за смях,а неговото поведение ни го натресе в ежедневие.Ако нещо му има,защо негоспрат по линия на неадекватност.Тъжнаистория.10 год.самопадение и завличане на цял народ.В Банкя накакво ги учат тия леторасли.
72
2
 
35
 
! Отговори
ССС преди 4 години
Българските полета пустеят и внасяме храни Боко чумата ще прави хъб !!!
71
2
 
44
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Срамота е този стар и недоучил човек вече 10 години да ни се подиграва.Някак си обидно е да му гледаме глупостите и да слушаме празнословията му толкова дълго време.Даже бай Тошо изглежда приемливо ,спрямо тази глуповата персона.
70
1
 
33
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Тъпоъгълник 2 милиона българи изгони от България, а сега открива 400 работни места !!!
69
1
 
33
 
! Отговори
??? преди 4 години
Напълниха плодородното Софийско поле (Елин Пелин и околните райони) с всевъзможни складове, преди всичко за турски домати, вместо сами да си отглеждаме там домати. Съсипаха земята, но обявиха за голям успех тезе логистични бази (пък се отказахме и от българския език). Дори складовете за писалки и химикалки (на офис 1) са посред полето и със съответната инфраструктура (асфалт посред нивите)...Сега иде ред за съсипване и на пловдивската плодородна земя.
68
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завод за 40 милиона и персонал от 400 души които ще бъдат наети до 2023г. Поредната герберска пропаганда.Толкова струва колесника на дъртия таралясник Ф-16 , който Тиквата плати 5 години предсрочно ,за да може да остане на власт.Ама май и тези пари отидоха на халост, защото Тиквата е краварски слуга.
67
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИДЕЯТА Е ДОБРА, МАКАР ДА ЗВУЧИ ТЪПО.
66
1
 
30
 
! Отговори
681 преди 4 години
Нашенецът днес открил "завод за фарове" - догодина чакайте "завод за стопове" да открие!Бай Тошо поне откриваше "таз година завод за полупроводници, а догодина - за цели".Не мога да повярвам, че вместо да се развиваме, ние българите тотално затъпяхме! Смениха ни чипа!
65
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 4 години
Уверявам те българино! Че след кметските избори.Напъните и глупостите които четеш от 1 вият в държавата.Ще секнат! Така че гласувай разумно! Искаме промяна вече! А не стари муцуни и лозунги в минало време! Искаме промяна вече!-:)
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ ДЕ, А ЗАЩО ДОРИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ОТКАЗА БЪЛГАРСКИЯ ИСТОРИЧЕСКИ ХЪБ?
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една хубава черта на българина е, че почва да измисля глупости чак като остарее и не се налага дълго да му ги търпят другите.
62
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерака на тоталитарния *** е на Балканите да има една фирма-хъб и тя да е негова.
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЖЕ И ПОЛИТИЧЕСКИ ХЪБ - ЩЕ ИЗНАСЯМЕ ПОЛИТИЦИ ЗА КИТАЙ. ТАМ ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ РАБОТЯТ КАКВОТО ИМ ДАДАТ.
60
1
 
30
 
! Отговори
Тиквен хъб преди 4 години
Интересно от къде му дойде на мутрата тази дума хъб.Доколкото си спомням не се срещаше в настолната му книга за индианци.Но явно яденето на филии със свинска мас води до подобни гениални идеи.Крайно време е да създаде дрислив хъб ,че тотално се ***.
59
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо май несхващам ! Как премиер открива частен завод ! Кога Меркел е откривала частен малък завод в Германия или кога Макрон е рязал лента ?