Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
22
 
! Отговори
така е преди 4 години
Питате какво е свършил по КТБ?Явно каквото е трябвало, че сега всички тия, които прикри с действията си и бездействията си по делото КТБ го слагат за главпрокурор.Явно много добре (според някой ) си е свършил работата по това дело.Както и оня, който не разпозна гласа на известен политик на аудиозапис, стана шеф на КПКОНПИ, а сега вече е консул.За "добре свършена работа и успехи" се получават и съответните награди по един или друг начин.
51
3
 
23
 
! Отговори
Избор номер 1 преди 4 години
Как така избор от един кандидат се нарича избор!?
50
4
 
11
 
! Отговори
до 51 преди 4 години
Слаб си, не важиш.Личи си че си фен на Еднокнижника.Стихотворението на 40 e в пъти по-добро.
49
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40Генерал на изтребител МИГНа Решетников ибрикСлед всяко радиомълчание - ВетоСрещу единадесет хилядарки - нето
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е възможно, милиционерското училище да публикува дипломите и успеха с който са завършили ГЕШЕВ, МАРИНОВ, БОРИСОВ и всички други които са на високи постове във властта.
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв успех е постигнал в КТБ - нито има виновни, нито има пари.Пълен провал за неграмотника, маша на Мафията.
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТБ ??? Виновни има ли ? Пари има ли? Какво става г-н Гешев ?
45
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя Гешев като е толкова честен, защо когато Лаура Кьовеши беше у нас, се скри като мишка заедно с шефа си Борисов, а когато румънката си замина, изпълзяха от дупките си и впрегнаха всичите си медии да я плюват.Ама явно тогава незнаха колко на високо ще стигне румънката. Дано Кьовеши не е забравила тези неща.
44
6
 
15
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 4 години
Добре де, Пеевски и Борисов могат да си изберат най-гнусната и зависима *** за да изпълнява поръчките им, но трябва ли да е точно този *** с вид и маниери на мутра. Поне малко за пред хората да бяха избрали някой по-поносим.
43
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарки и другари, ... боли ли Гешев ?Другарки и другари, ... власт се взема на избори, а не с платени с корейки ***.
42
15
 
6
 
! Отговори
До Корнелия и ко преди 4 години
Страхува ли ви Гешев, госпожо Нинова?Страхува ли ви????
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова открито не е бил изритан нито един мафиот прокурор в Европа!
40
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая от комуниска-независима-може.Нинова от приватизаторка шеф на комунистите-може.К.Добрев от котрабандист зам.шеф на комунистите-може.Да не говорим за президента.За Гешев - не може,един кандидат бил?
39
3
 
21
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев ще проведе операция Чисти ръце в България .Червените олигарси и костовистите са главни виновници за криминалния преход към демокрация.
37
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарки и другари, ... боли ли Гешев ?
36
3
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Не може примиерът да си избира Главни прокурори и по такъв начин да се застрахова срещу това да отговаря пред Закона за кражбите си."Може, как да не може.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разплаках се от умиление!
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гешев премълча кредити за над 500 млн.лв. от КТБ за фирми на ДПС и Пеевски.Близо половин милиард лева са кредитите на фирми и лица, свързани с ДПС и депутата от партията Делян Пеевски в Корпоративна търговска банка. Това показват данните от кредитния портфейл на КТБ.И преди сме писали за това, но след упоритото обяснение на кандидата за главен прокурор Иван Гешев, че при разследването не е открито абсолютно нищо свързано с Пеевски."
33
17
 
3
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Радев направи голяма грешка. Гешев ще стане въпреки него главен сайбия. И тогава горко им на всички червени олигарси и куфари. И Радев ще попадне един ден под ударите на закона, и той е въртял бая далавери. Само Гешев, няма по- подготвен и достоен. Кой би се кандидатирал, като опонента ти е човек като Гешев????