Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокурорчето на Мафията, което се опитаха да пробутат тайничко, ама нещо не им се отвори парашута. Нищо че бяха командировали и роми-контрапротестъри, които да скандират прод прозорците "Гешев, ти си радост" и бяха изкарали цялата налична полиция - центърът на София беше почернял.
11
3
 
22
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Диктатора Борисов ис райзинг!
10
28
 
1
 
! Отговори
прост човек преди 4 години
НЕ РАЗБИРАМ!!!!! КАКВА Е ИГРАТА!!!!!ЗАЩО ДА НЕ БЪДЕ ГЕШЕВ????КАЖЕТЕ !!!!МОЛЯ
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избора на Гешев е нещо като избора на Пеевски втора серия.
8
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той не е избиран, а назначен...
7
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека хората да не се ловят на лъжите на русофилите-комунисти - Радев нямаше да подпише дори Гешев да беше избран из между 10 кандидати за прокурор !
6
4
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мафията вика - НИЕ сме най честната Мафия в Европа --хахахахахахахахаха НИЕ сме избрани ПО НАЙ "ДЕМОКРАТИЧНИЯТ" НАЧИН- странно, но се яви само един кандидат?? на фона на 40 000 кандидати за кметове съветници и още 50 000 кандидата за МВР прокурори адвокати съдии и всякакви службогонци - Явно "Демокрацията" в БГ е най чистата в цяла ЕВРОПА и СВЕТА!!! Направо се чудя да се смея ли или да плача ?? Мафията си има държава и поредната МАФИОТСКА пешка НИ ОБЯСНЯВА КОЛКО ДЕМОКРАТИЧНО Е ИЗБРАН !? УЖАС!!!
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
се тая, вече на никой не му пука.
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова открито, че чак нагло. Нищо лично, г-н Гешев.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля, че дори в цял свят няма толкова открито и прозрачно избран...като тоя милиционер от снимката.Даже...в цялата вселеня няма по открито избрана личност.
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не ни е виновен.Ние си ги избираме.А на последните избори, отново избрахме такива като него.За това...ще си сърбаме, каквото сме си надробили.
1
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да му се сърдим. Той не може да надскочи нивото си, а то е нивото на един милиционер!

Спонсорирани публикации