Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа

Изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален
232
Гешев: Толкова открито не са избирали никого в Европа
Снимка: Булфото архив

Според Иван Гешев, който беше избран за нов главен прокурор, но президентът Румен Радев не подписа указа за назначаването му, процедурата за избора му е била открита, прозрачна и публична. При това по начин, какъвто няма в нито една европейска страна.

Още по темата

„Нито една европейска страна няма процедура, която да се излъчва по националната телевизия в продължение на 10 часа или поне на мен не ми е известно, ако има такава“, отсече той.

Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

„Аз не се притеснявам дали е един, дали са двама, трима или 15 кандидата. Така че решението колко кандидата са се взима от Прокурорската колегия, тя се е обединила около една кандидатура – има такава законова възможност, не е нарушение на закона, така че аз не виждам проблем. Аз бях сам и когато бях кандидат за шеф на Специализираната прокуратура. И проблем ли беше?“, риторично потита Иван Гешев.

Той все пак благодари на президента, че изпълни конституционните си задължения в обозрим срок, въпреки че е върнал решението на ВСС.
 
Според него обаче изборът на ВСС за неговото назначаване е професионален, а не политически.

А действащият главен прокурор Сотир Цацаров обясни, че вече е късно министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече да направи предложение за кандидат за негов наследник.

Сега предстои ВСС отново да се събере и или да одобри кандидатурата отново, ако Гешев събере подкрепата на на не по-малко от 17 гласа или в случай, че не събере такава подкрепа, да започне цялата процедура отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
15
 
! Отговори
прост човек преди 4 години
Гешев няма юридическо образование????? Как прокурорства?????ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И СИ ПИЕ РАКИЯТА С ГЕРБ??????ИЗГЛЕЖДА СВЕСТЕН????ДА СИ ПОКАЖЕ ДИПЛОМИТЕ И ДА СЕ ПРОВЕРИ В РЕГИСТРИТЕ!!!!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!! АКО Е ВЕРНО....
31
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче му лъска темето,та чак заслепява....."На тоя от акъл и главата му пука"..та чак свети....Ей,сега се сетих:-Тиквун е "доктор" ,нали?../не знам точно по какво е "доктор",но така съм мяркал да го наричат мажоретките му../..Тоя мильо има ли некаква научна степен,освен .....пагоните?..Надявам се боя с юмруци и бързо надяване на белезници да не се споменават..Та?....Що за ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО има "Блестящия,избран по най-прозрачния начин"?
30
2
 
10
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
Абсолютно си прав ФСВ.Напълно те подкрепям. Изборът на тази злокобна особа си беше направо чалга избор.Но рано или късно всички начело с мазния от Банкя ще ги видим на Подуенската гара чакайки влака за Белене 2.И машиниста на влака ще се казва Румен Радев.
29
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е Г-н Гешев, като изгони от България първия секретар на руското посолство за шпионаж, а отгоре на всичко обвини и Гуруто на "русофили за смяна на модела" Малинов в шпионаж.Ето сега кремълския парашутист Радев наложи Вето и те обяви за противоконституционен !
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев се чувства много добре, защото съдиите и адвокатската колегия се съмняват в нивото му! Освен ,че единствен кандидат и лоялен към Баце и Цветанов друго конкурентно преимущество няма!
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали е възможно, милиционерското училище да публикува дипломите и успеха с който са завършили ГЕШЕВ, МАРИНОВ, БОРИСОВ и всички други които са на високи постове във властта.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време време ми се струва ,че тези които сега го избират той ще ги вкара по затворите и ще имсложи прангите и ще много лош. Същата работа както след 44 та в белене пребоядисаните в комунисти се разправяха със своите!
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този гологлав *** няма ли да си направи самоотвод?пък малко достойнство в края на краищата
24
6
 
22
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Гешев: Освен мен и Адолф Хитлер толкова открито не са избирали никого в Европа.
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варианта е само един, хората най-после да се събудят от тежък сън и да излязат да търсят справедливост с дебелия край на тоягата. В противен случай ще се наслаждаваме още дълго време на управлението на "радостта на народа" и неговите господари (слънцето и дебелан) от ултра мега могъщата партия "Ела изгрей."
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад Гешев стоят много мощни икономически интереси, а номинацията му е заслужена награда за "ювелирно" проведеното разследване за фалита на КСБ преди 5 години.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сценарият отдавна е написан и се изпълнява стриктно - от ГЕРБ, ДПС, разните му там /лъже/патриоти,премиер и прочие ***!Гешев е радост, но само за тях. Е, и за онези, които за 20-30 лв се събират да го подкрепят по нагласените събития, но не се замислят, че така се обричат на дълго потискане и страх, дерибейство и мълчание!
20
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо време ще има тайна вечеря на библиотекаро-сарайската сбирка в тесен състав, само от полковник от ДС нагоре и "руските колеги и партньори" от КГБ. Взетите на нея решения ще изплуват от устите на Борисов, Цацаров, Дани Кики, Карадайъ, гербаджийската интелигенция - Никола Филчев, Недялко Недялков, Георги Марков (Николай), професори и академици с картонче. Изказаните мнения ще бъдат масово тиражирани от официозите на Дидо Дебелио - ПИК, Блиц, Телеграф, 24 часа и т.н.
19
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ РАЗБИРАМ!!!!! КАКВА Е ИГРАТА!!!!!ЗАЩО ДА НЕ БЪДЕ ГЕШЕВ????КАЖЕТЕ !!!!МОЛЯ-----------------------Комунистите и червените *** реват нещо, но още не могат да дадат точно обяснение, защо да не е Гешев, че още не са им спуснати опорните точки.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, а уж всички Детски градини в страната бяха изпратили писма, че подкрепят избора на Гешев.
17
3
 
34
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Не може примиерът да си избира Главни прокурори и по такъв начин да се застрахова срещу това да отговаря пред Закона за кражбите си.Затова.
16
3
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
За какъв избор може да говотим, когато кандидатът е само един ?
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пред нас се строи диктатура стъпка по стъпка!
14
3
 
30
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Най-малкото защото няма юридическо образование.Развъдника за милиционери в Симеоново не се смята за даващ такова.
13
3
 
33
 
! Отговори
ПРЪЦ-ПРЪЦ преди 4 години
Човекът на ТРИМАТА ШИШКОВЦИ в откровение