Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега ли ще се репчите само по форумите! С писане и мрънкане няма да стане!Българоубийците се самозабравиха!
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се смеее нагло. Личи си че е ***
71
1
 
25
 
! Отговори
Вики преди 4 години
Много ме кефи как Герб никога не са виновни
70
1
 
29
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Решението е на Домус ага, който не иска да плаща болнични на робите му и дърпа конците през неговата марионетка Горанов.
69
0
 
24
 
! Отговори
Бизнесдама-Приморско преди 4 години
Ей нахални същества това, българите. Не стига, че работа им даваш, ами и пари искат.
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години стигат. Искаме си пак социализЪма!
67
1
 
34
 
! Отговори
Един преди 4 години
Владко, ти плащаш ли си наема за първия ден от месеца? Опа, забравих, че ти наем изобщо не плащаш. Моя грешка.
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... така хората ще си вземат по-дълги болнични, че да избият. Явно е верно, че гербавите са най-тъпите комунисти де не са се наредили на служба, поради недостатъчен умствен капацитет
65
0
 
9
 
! Отговори
L. преди 4 години
Оставка!
64
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не може ли направо да ги евтанизираме, защо да чакаме 2,3 дни ?
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов, ти първо си оправи жилищния проблем и после се появявай с изказвания. Апропо какво е завършил Горанов и с какъв успех, защото проявите му са като на двойкар.
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази коалиция дали ни е потребна ими е вредна?! Тези осъзнават ли, че ще им трябва много скоро качествен персонал, който тотално ще изчезне заради крадливите герберски говедааа
61
0
 
28
 
! Отговори
Марионетка на Домусч преди 4 години
Горанов е марионетка в ръцетена Домусчиев и това го знае всеки! Каквото Домусчиев си поръа, тоя пъпет трябва да го изпълнява!!! Иначе ще изхвърчи от лукс апартамента, в който живее уж на кума му!!! Пародия!
60
0
 
22
 
! Отговори
Te4o преди 4 години
Как ще се компенсират хората, които наистина са болни , а не се намират на почивка на северното гръцко море или френската ривиера????
59
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, ами извънредният труд ще го плащат ли както си му е реда, щото не знам колко ще спести бизнеса с този един ден, ама колко обира работника си с всички неплатени съботи и недели
58
1
 
34
 
! Отговори
ЧИЧО преди 4 години
Кавал свири на поляна /Разградска поляна/!!! Първите три дни от болничния към момента са за сметка на работодателя, нали така? Риторичният ми ВЪПРОС е: Кой печели от тази "ТЕХНОЛОГИЯ" - Бюджетът или гелосания и вечно оцъклен бизнесмен и нему подобните???????
57
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, добре. Всичко стана ясно. В понеделник като шефчето ме пита: "Как така реши, че можеш да закъснееш с час и половина за работа?!?", ще му отговоря: "Не съм решил аз. Това е технология."Съвсем ни взимат не за мезе, ами и аз не знам за какво вече... Г-авра. Самодоволни некадърници и грабители. Да п-укнат дано всички до един!
56
0
 
42
 
! Отговори
az преди 4 години
нищо против нямам да не плащат първия ден от болничния но да ми намалят здравната вноска дето всеки месец я плащам , след като няма да получавам обезщетение за болест
55
1
 
8
 
! Отговори
F5 преди 4 години
А дали не ни крадат здравеопазването и образованието с тези визуални макети записвайки!? Това американските търци. И у за бързите хирурзи!
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ТИЯ ОТ СТАТИИТЕ И СНИМКИТЕ, СТЯГАТ ПРИМКАТА ОКОЛО ВРЪТА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН НО ПАЛАЧИНКАТА ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ !!! ДИКТАТУРАТА ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА, СКОРО !