Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали анализите им са показали, че болничните може да се увеличават и поради факта, че работещите хора в страната застаряват, младите бягат навън, а и не само те.Че тия работещи са под постоянен стрес и физически и психически са на ръба .Анализът показали, че минфин-а зависим от бизнесмени и затова винаги играе за тях?
12
3
 
41
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Болничните са ви най-малката грижа Владиславе! Със всяка една изминала година вие гоните народа си от собствената му страна и отчитате това за голям успех и повишен стандарт на живота!
11
4
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Не знам кой го е предложил, но това няма да мине.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е аз като казвах ще е зле ако се гласува пак за герб никой не слушаше и всеки ме опонираше с думите ,, правят мн за народа,, Сега ще се хапете много по г.за....Герб прави всичко възможно да прогони и малкото останали хора в БГ!
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо да си ходят ГРРБ като те тъкмо спечелиха изборите?
8
4
 
30
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 4 години
ТЕХНОЛОГИЯ, КАЗВАШ ДРУГАРЮ ГОРАНОВ??? ТЕХНОЛОГИЯ ЗНАЧИ? А МОГА ЛИ АЗ, ЧИСТО ПО ТЕХНОЛОГИЯ, ДА СПРА ДА ВИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ЗА ДА ХРАНЯ НЕКАДЪРНОСТТА ВИ??? МИ КАЛПАВА ВИ Е ТЕХНОЛОГИЯТА БЕ, ГОРАНЧО МАМИН, ЧИЧОВ НЕКАДЪРНИКО!!!
7
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям напълно предложението за болничните, откъде накъде аз трябва да плащам за мързела на разни симуланти?
6
3
 
24
 
! Отговори
истината преди 4 години
"ВИЙ ВСИЧКИ ВКУПОМ СЪГРЕШИХТЕ, И ВСИЧКИ ВКУПОМ НЕНУЖНИ СТАНАХТЕ!" ХАЙДЕ СЕГА - ЧАНТИЧКИТЕ....И МАРШ ОТ ВЛАСТТА ВСИЧКИТЕ ***!
5
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига толко скатавки с фиктнивни болнични!КОйто таковал, таковал!
4
4
 
35
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Крие се зад политически пакет! :)) горанов няма мнение за въздействието на отва рашение! той просто изпълнява без да мисли!
3
5
 
58
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Евреинът Горанов е прав! Унищожението на Българите е технология и то секретна!
2
4
 
65
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
ВЪНКА!! ПИОНКА НА ДОМУСЧИЕВ!!
1
4
 
65
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Значи и ГЕРБ, и Патриотите да си ходят, щом вместо за народа работят за алчните чорбаджии!