Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно хазяйна на апартамента така му е наредил и той изпълнява веднага. Нали си е с робска душица.
92
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 години няма нито 1 ден болничен. ама щом така ще правим променям и аз стратегията.
91
0
 
27
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Горанов лъже та маже чак. Той лично е внесъл това удобно на Бизнеса предложение...
90
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на сто процента той го е предложил и сега като наакан ми шок се крие зад гърба на коолицията. Имай поне достойнство бе хлапе. Всъщност ти ако имаше щеше да си плащаш наема. Ама тя държавицата ни е такава мишошка.
89
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е стига сте се палили де.ББ каза че щяла държавата да харчи колкото изкара.Еми тогава пари за купен вот няма а нови избори идат време е да ги вземе от някъде от къде.Ми естествено че пак от вас бе будали.Сега 50 те лева дето ви ги даде да гладувате за него ще си ги вземе с лихвите дано сте били много радостни като ви ги е дал.
88
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция първите три дена болнични не се плащат. Така че нашите управници копират като маймунки западните практики, само че западните практики са започнати от положение, когато болничните изобщо не са се плащали (див някогашен капитализъм), а ние почваме от практика, при която всички болнични се плащат. Какво е това, ако не регрес и постепенно редуциране на правата на хората на наемния труд
87
0
 
10
 
! Отговори
Поет- преди 4 години
Ако срещнеш Герберас, утрепи го ти от разАко не - филии с мас,а котлончето - на газ
86
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако спешно са ме оперирали и лежа в болницата пак ли съм мошенник и няма да получа болнични за първия ден госпожи и господа умници?
85
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мутрите във властта почва много осезаемо да им се клати столчето.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами тя технологията тогава е ясна, леко като се почувствам неразположена отивам и си вземам 5 дни болнични. Първия ден издаянвам на работа и ще си имам надница а останалите 4 ще съм си у дома.
83
0
 
17
 
! Отговори
Мъдро решение преди 4 години
Горанов е решил и един сложен казус: болният взема отпуск, но умира. Кой и как ще плати първия болничен? Просто е, с посредничеството на църквата, тя има връзка с ада и рая и за малка комисионна възстановява първия болничен на чорбаджията.
82
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали държавата процъфтява и имаме най-добрите показатели за растеж в Европа, какво стана сега? Как така няма пари за повишаване на пенсиите? Нали сме се на плюс и вървим нагоре?
81
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, не разбирам защо гласувате за тези из.чад.ия, а след това мърморите. Което сам си направи човек, никой не може да му го стори.
80
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а мойта технология като ме хване грипа взимам си 5 дена болнични , първия отивам на работа за да не изгубя надника и сея сополи навсякъде за да е достоверно че не симулирам и после се лекувам вкъщи , и това е технолигия
79
1
 
29
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Който иска да си вземе фалшив болничен, ще го преживее този един ден. Както винаги опитвайки се да накажем лошите, наказваме и праведните. Важно е да се разбере, че с тези мерки единственото, което се постига е, че работодателят ще плаща по-малко, а държавата ще плаща точно толкова, колкото и преди. Горанов да вземе да отговори какво става с безвъзмездното ползване на чуждо имущество, защото НАП го третират, като избягване на данъчно облагане, а нито дума по въпроса от институциите !
78
0
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
М***миц***т@ ви да ?б@ у изродит? ! Унищожихте държавата ! Само за циг***нит? се грижите !
77
0
 
11
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Пита се в задачата Как и защо да се задържат работещите хора в тази страна с такива *** като горанов и шефа му?!? Как? пп. този който е свестен работодател знае как да задържи хората си, и ще му се наложи и той да не спазва официалните правила спуснати от малоумното ни правителство
76
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квартирантът срам няма ли? Какви глупости дрънка.
75
0
 
15
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 78 АнонименПравителството и работодателите нежелаят да се грижат за хората си! :))Аха, следва на хората да не им пука за правиелството и да не спазва /липса на уважение/ правилата и наредбите им! *** закони/ правила не се спазват, а се нарушават! Просто на никого вече няма за нищо да му пука! пей си пенке, кой ли ми те слуша! :)) От друга страна работодателите и работниците ще се наговарят да не плащат нищо на държавата ! Анархия драги зрители и изпълнители!
74
0
 
22
 
! Отговори
Народен Съд преди 4 години
Тебе с Боко, Шиши, Цацата и Гешов на на 5 най здрави стълба на Цариградско шосе.Целият елит след 1989 Народен съд да ви съди и да ви вземи всички крадени неща.