Синдикатите не отстъпват, готови на стачки заради болничните

"Не може да кажеш на всички работещи, че са крадци"
61

Синдикатите са в готовност за национална стачка заради идеята на правителството първият ден от болничния да не се плаща. Учители и полицаи също заплашиха да излязат на улицата.

Двете синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа" се обявиха категорично против предложението и настояха за спешна среща с премиера Бойко Борисов.

"За работниците не е важно кой ще плаща първите дни. Когато служителят има най-голяма потребност от средства - не стига, че ще бъде болен, а няма да има и доходи, за да посрещне тази своя необходимост", коментира д-р Валери Апостолов от КТ "Подкрепа" в "Денят ON AIR".

Предложено беше майки, които гледат болните си деца и работници, пострадали при трудова злополука, все пак да получават средства.

"Не сме съгласни на този компромис. Това е обида. Не може да сложиш под един знаменател 3 млн. български работещи, като кажеш, че са "крадци" заради малка група от хора, които злоупотребяват", заяви Апостолов пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента се въвежда обществено неприемлива несправедливост за да се реши друга такава, което показвало, че държавата не иска да се занимава с въпроса, като разработи пакет от мерки.

"Контрол не може да упражняват работниците, нито работодателите. Това е ангажимент на държавата. Скъсана е нишката, че няма интерес - този, който плаща - той не контролира. Този, който издава документи, не е заинтересован. Трябва да се смени механизмът", обясни Апостолов.

Той беше категоричен, че ако до края на месеца предложението не бъде отменено, синдикатите ще организират мащабен национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей то имало синдикати ... и ще стачкуват .. ти да видиш, а колко по -сериозни неща "невидяха"
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работоделите са ощетените бе тепигьози, синдиката трябва да защити правата на работодателите. Тия верно са много кухи парчета във държавата на Златките и Калинките е така. Ще схванат ама след около месец тежки умствени родилни мъки.
18
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази държава 30 год само се краде не можело да се каже хахахаха. E искате да крадете и от частника със фалшивите си болнични, нема стане вашата.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ КАЗА ЧЕ НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ СА КРАДЦИ КРАДЦИТЕ СЕГА ЩЕ ВРЪЩАТ И ПАРИТЕ ОТ КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ КРАДЦИ СЪС КРАДЦИ
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стачка до-дупка докато мизерните и алчни работодатели се махнат от пазара. Няма победа без борба. Хубавите условия на работа в западна Европа се дължат на хиляди стачки преди годинк, които понякога са завършвали и с кръв. Няма работодател в тази галактика която дава работа защото мисли и го е грижа за работника. Той дава работа защото мисли за себе си..
15
0
 
19
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Аз съм виждал работник да е обеднял заради калпав и некадърен работодател, ама ти виждал или чувал ли си за рабатодател който е забогатял без работници?
14
15
 
2
 
! Отговори
ДО 18 преди 4 години
Трудът е продукт, който се продава нито повече нито по-малко, стачкувай колкото си искаш от рaбтодателя няма да вземеш и една стотинка повече за болести. Намери си друг работодател.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19КОЛКО ДА СИ БЕДЕН ИМАШ ЗА САМОЛЕТИ И ДАВАШ 2 МЛРД НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА А ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА НЯМАШ ХОРАТА БЯГАТ МАСОВО НАВЪН И СМЕ НА ПРАГА НА НАЙ-ГОЛЯМА ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА
12
5
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
начин във Виена ги има тези работи? Браво и кое гарантира, че ако построим хубава опера ще идват баровци в България? Столицата на модата е Милано, ние не може да се съревноваваме с тези два града. Те са я покрили тази роля. Пак ти казвам. Ние сме едни бедни дрипльовци, па ти искаш мраморни пътища да строим. Може и златни. Тези пари по-добре да ги вложим в 30 годишни тенекии. Поне ще послужи за нещо...
11
0
 
17
 
! Отговори
До 1 Андрешко преди 4 години
Ако на работодателя не му харесва не е длъжен да развива дейност. Да си работи сам. Така както има работници, така има и работодатели. Ще дойде друг на негово място. Ако иска да развива дейност ще спазва законите, ако не, да си отваря фирмата в Африка в джунглата, да вземе маймуни за работници..
10
0
 
13
 
! Отговори
А бе мафиоти гадни преди 4 години
Нe рaзбрaхтe ли? Нямa икoнoмикa - нямa пaри. Няма повишение на пенсиите, няма по - високи заплати, няма пари за ремонти, пътища и като цяло за нищо. Тoлкoвa ли нe мoжeтe дa пoглeднeтe c някoлкo хoдa нaпрeд? Aкo нe ce рaзвивa икoнoмикaтa нaкрaя нямa дa имa дoри кaквo дa крaдeтe. България е най - бедната страна в ЕС и една от най - бедните в Европа. Защо ли?
9
0
 
12
 
! Отговори
Глупчо преди 4 години
до 11Във Виенскатао пера се събират знаменитости от цял свят певци артисти политици но си е до рекламатa и малко въображение. Ти пoстрой нещо наистина внушително, сложи отпред фонтани покани някоя световна оперна прима. Покрай тая Виенска опера живеят още една камара дизайнери, хотели, магазини и половин Виена.Твоите мизерни 200 лв на никой не са затрябвали явно си гербер, акъла ти е на ниво матряла не става.
8
7
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Лиготийки, тука пенсионерите са с 100 евро, минималната е 230 евро, тоя за някакви опери реве. С нищо няма да помогнат тези опери и изкуства на обикновените българи. Нови самолети са по-нужни от тия глупости. Лично аз бих ги похарчил за саниране на всички софийски блокове, които имат нужда. Предостатъчно са...
7
5
 
15
 
! Отговори
Глупчо преди 4 години
2 млрд можеха да се инвестират във опера, кино, театри, изкуство, наука творчество, спорт, филмово изкуство, фолклор занаяти с които да се привличат туристи. Вместо туй решихте да купите 8 самолета и да инвестирате във американската икономика и сега няма пари за болнични. Велики сте шапка ви свалям.
6
10
 
3
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
До Анонимен 3Тази застраховка в НОИ кой я плаща, тя да не би да е безплатна, като искаш пари за болничен застраховай се със собствени средства. Застрахователни дружества под път и над път. То бива да си *** ама твоето е малоумие, като имаш 2 млрд за самолети ще имаш и за болнични Не само да се биеш у косматите гърди и да викаш Булгаааар... Булгааар като Бай *** в банята.
5
0
 
20
 
! Отговори
некой преди 4 години
Ако това 'мине' в парламента - всеки застраховател ще може също да го приложи - примерно първа щета по автомобила да не плаща защото имало 'измами', също за първи пожар да речем и така нататъка!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е театър.Синдикатите са лакеи и са на хранилката на Тиквата.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Андрешко - явно си 'андрешко' - парите за болнични не са нито от 'работодателя' нито от 'здравната каса' - а от застраховката в НОИ която всички легално работещи плащаме. Ама като си 'андрешко' теси неща не ги разбираш, те в герп за това ви плащат - да сте неуки...
2
1
 
18
 
! Отговори
Класика преди 4 години
Крадците викат - дръжте крадеца!!!
1
22
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Трудът е продукт, който се продава, работодателят купува вашият труд той не купува вашите болести. Вие болните крадете от работодателя всеки път, когато излизате болничен. Наливате пари в здравната каса, а си искате пари от работодателял Няма как да станел ЗК да си съкрати хората и да ви плаща болничните Така става като гласувате за личностир а не за идеи. Стачкувайте няма проблеми, но престанете да крадете от работодателите.

Спонсорирани публикации