Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана

Премиерът: Така летците ни ще си изпълняват задачите
124
Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана
Снимка: БТА

16 млн. лв. отпусна днес правителството за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.
 
"България е втора по изпълнение на критерии с 3,1% от БВП за отбрана", съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Министрите одобриха парите в отсъствието на ресорния си колега Красимир Каракачанов, който е в делегацията на президента Румен Радев в Лондон за отбелязването на 70-годишнината на НАТО.

Премиерът каза, че това трябва да се добави към останалото, за което "ще ни хвалят в Лондон" в областта на отбраната.

Ремонтът на 8-те самолета се налага, докато дойдат поръчаните от САЩ F-16. "Да могат нашите летци да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни", разясни Борисов и поръча да се обадят на Каракачанов, за да му съобщят решението.

С изпълнението на приетия от Министерски съвет акт ще се създадат необходимите условия Военновъздушните сили да поддържат способности за контрол на въздухоплаването и гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Правителството одобри и други промени по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. във връзка с увеличаване на капитала на Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация "Вита" ЕООД, гр. Велинград.

Предвижда се предоставените 500 000 лева да бъдат използвани за разширяване дейността на лечебното заведение чрез доизграждане на инфраструктурата на калолечебницата в клона в град Поморие, изграждане на газово стопанство и соларни панели, както и за обновяване и модернизация на медицинската апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да, втори сме по разходи за оръжие, но СМЕ ПЪРВИ ПО МИ ЗЕР ИЯ !!!!!!!!!БРАВООООООООООО ОО ОО ОО!!!!!!
80
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 4 години
И с какво се хвалиш, бе. Харчите като за световно, но не там, където е необходимо. Сигурно всички, които взимате такива решения си поделяте комисионни. Гн.у.с.
79
2
 
4
 
! Отговори
до Тонката преди 4 години
С Ф16 ще те прихване не само С400 а бай ти Пенчо с бинокъла :)
78
1
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Както казва Марк Хоппфлър "ПАРИ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА"
77
0
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...nai-barzo izchezvashtata darjava v sveta !!! Ei po tova sme na prvo miasto !!! Razbira se imame I drugi uspehi .negramotnost ,oprostachvane ,prestapnost ,korupcia ,debalgarizacia I vsichkoto tova e stabilno veche okolo 30-tina godini !!!
76
2
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
.parvi sme po obezliudiavane na teritoriata I po smartnost !!! Pohvali li im se na tvoite nachalnici ?!!
75
2
 
13
 
! Отговори
б преди 4 години
Не съм фен на учиндолския,но наистина няма такава държава......
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин 78За какво са ти нужни изтребите ли? За "отбрана"??? Не ми разсмивай налъмите!!!
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравос бе..........втори по пари за отбрана, а за социални нужди - последни!!! Евала!!! И погледнете с каква гордост го казва..............ПОЗОР!!
72
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
На Боко нищоправещите...калинки в държавния апарат,са глътнали...милиарди,за годините в които той се...прави на премиерна България.Сега трябва да му даде....орден,че дал парици за...призевмените ни изтребители.
71
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 77.. Напротив! Самолетите са ни НУЖНИ! Не ни е нужен само Банкянският!-:)Мисли когато пишеш бе човек!-:)
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
самолетите са ниенужни на българияте са нужни на краварчетата да си осигурят 3 милиарда за скрап и да си папкат за сметка на ***.ил.четата дето дандуркат банкянското комунистче
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетите не са скъпи. Работната ръка в България е много евтина!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за загробването на българия с тия щайги модел 60 година е яснонека всички защитници на модернизиринати ф16 да се возят на модернизирани лади- няма да искаткакто и да е днес стана ясно друго - след като провалиха южен поток и 5 пъти ходиха при руснаците да уреждат газ за българия и ни говорят за разни хъбовете по команда от вашингтон само шикалкавели без да имат никакво намерение да строят газопровод и днес путин го каза в прав текст това- и че ще осигури газ за сърбияпак надупени сме ние
67
0
 
15
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
дори в средностатистическа бананова република цирк банкянски щеше отдавна да виси с главата надоле от некоя палма. за съжаление и негропитеците са по хора от нас и си отстояват тяхното а нас ни е яхнал копледакът на яшар и ни прави диви и щастливи.
66
1
 
22
 
! Отговори
Тиквата преди 4 години
Аз купих самолетите за армията,аз построих магистралите, аз построих метрото,аз дадох пари за здравеопазване,аз дадох пари за образование,аз разбих наркотрафика и трафика,аз, аз, аз :))))
65
0
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нагъл ,нагъл ,нагъл! А защо не купихте нови руски самолети а напълнихме гушите и подсилихме " икономиката" на Америка? Турция как купи руски ракети които и Америка даже няма.Защото са правени да свалят Именно Американски ракети и самолети!Доган ще си купи и руски самолети. Бъдете сигурни в това! Крайно време е да си гледаме интересите! Стига навеждане и слугинаж на чужди интереси!
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, за сега що годе по-добре го даваш от БСП и останалите! Няма кой да ни нападне че да се отбраняваме или ако ни нападне някоя истинска държава като Швейцария или Австрия ще ги посрещнем като повече от рода!
63
0
 
8
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
зАСТОЙ,ТИНЯ,ЛОКВА....ТАКОВА Е УСЕЩАНЕТО.ОСВЕН ПРОТИВНАТА ФИЗИОМУТРА.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на първо място сме по бедност, престъпност, кражба на евросредства.И твърдо на последно по свобода на словото.Борисов се обгражда само с платени журналистки, които му рисуват един щастлив и розов живот на българите и най-вече не задават неудобни въпроси.Само такива по сценарий.