Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес

ДПС организира митинги
26 дек 2019 13:58,
319
Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес
Снимка: BulFoto архив

Навършват се 35 години от първата съпротива срещу Възродителния процес в Родопите. През този период насилствено са сменени имената на хиляди български турци. Тя завършва с десетки депортирани в лагера на остров Белене, съобщава NOVA.

Още по темата


На 26 декември 1986 г.  край Тюркман чешма падат три жертви. Днес хората там се събират, за да почетат паметта на загиналите. Митингите се организират от ДПС и ще продължат и през следващите дни.

„Тази година Всевишният ни даде хубаво време. През 1984 г. обаче времето не беше хубаво. Докато нас ни има, за Възродителния процес ще се пише в учебниците”, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
3
 
! Отговори
Тони преди 4 години
До КРАЛИ МАРКОАбсолщтно споделям твоето мнение. Точно мислях да напиша за убитите майки с деца. Аз обаче се чудя на Коледа точно това ли беще топ новина?
189
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Не за първи път забелязвам или по - скоро отчита, че медията е предназначена за пропаганда обслужваща друга държава и спонсорирана от друга държава.
188
5
 
7
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 4 години
Аз нямам нищо против турците. Смятам че са работливи и добри хора. Но не трябва да забравяме предшестващите събития. Взривовете във влака на гара Буново. Където загинаха не малко невинни хора. Също и в Пловдив. Това предизвика така нареченият възродителен процес.Бог да прости всички загинали от онези дни. Днес аз приемам всички етноси на българските граждани и за мен е важен човека а не неговият етнос. Важно е какъв човек си.
187
5
 
0
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Както го наричат самите възраждани, възродителния процес е най- малкото което можем да направим за вас макар, че реципрочно би трябвало да е клане, но ние не се страхуваме за разлика от вас затова нямаме скотски желания .!.
186
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като изтривате постове, само доказвате колко съм права и признавате определениета за вашия интелект.Изтривате, за да не прочетат останалите.Злобеете
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре казано.Само не съм сигурен дали ще схванат иронията тези които списват.
184
8
 
1
 
! Отговори
Великият Тутракан преди 4 години
Вижте ся, всички пишман историци - бачкайте до обед, ако не сте си земали ден между празниците и после с *** газ( и за тия дето са на газ важи същото) към Тутракан, Туран или други близки общини се отдайте на безмерното щастие да маате праз, и сланина до полуда щото остана още малко почивка.Така ще имате редката възможност да се върнете към корените си.Може да си спомните от къде сте - я Фанагорско, я Тартаристанско, я Аватарско.Важното е да се подготвите за Малкия квантов скок
183
6
 
4
 
! Отговори
Великия Туран преди 4 години
Време е за Великия Туран,в който всички разпокъсани племена ще се завърнат у дома.Време е,като феникс възкръснал от пепелта да полетим свободно към нови висини.Време е светът да трепери пред Великия Туран и всеки да си получи заслуженото!
182
7
 
2
 
! Отговори
Третото откровение преди 4 години
Или третата лъжа:В Сибир ( има главна буква, нали е име все пак) се говори турски ( пък бил той и 60%).Турският език е създаденн1932 след така наречената езикова реформа, като тук вече се използва френска конструкция на изречението, има родове, въвеждат се допълнителни символи при латинското изписване и окончателно се скъсва с изписването отдясно на ляво.Ако и тези разлики наречеш незначителни, то аз признавам,че си ако не демагог, то поне пълен ***
181
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използват неграмотните за постигане на определени цели. Тези отрудени хорица не са Турци, те са Българи изповядващи ислямската религия.
180
0
 
1
 
! Отговори
Аман от пишман преди 4 години
Историци в 7 сутринта.Никой не оспорва знамето на БНС!Само давам аргументи за да са ясни лъжите които хвърляш.Между другото:Няколко пъти споменаваш ние.Говорител си на група с тесни интереси или е обикновено биполярно разстройство?
179
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Татарите също са вярвали в "Тенгри". Аз съм татарин и баба ми казваше,че татари и българи са едно.
178
4
 
7
 
! Отговори
Велика Тартария преди 4 години
ще се вдигне от пепелищата евреиски тролеи Българите и Турците и Арменците и Казаците и Грузинците и Азерите ще си спомнят историята си и пак ще бъдем един народ !Чукчите и Тунгусите - коренното население на сибир говорят език който е 60% Турски !истината ще възкръсне и тогава вие лихварско сатаниско евреиско племе ще бъдете жестоко наказани за реките братска кръв които се проляха заради мерзките ви лъжи !
177
2
 
3
 
! Отговори
197 преди 4 години
Ти наистина ли реши, че съм ти задал въпрос за общото между евреите и християнството?Чети между редовете.А, да и престани да хвърляш прах в очите.Символите които споменаваш ги няма на въпросното знаме, а след декрета от 1936 държавата Турция няма и официален герб.Дотук две откровенни лъжи:Баян никога не е приемал ислям-а!
176
3
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 4 години
До ТурчинаИмали сме огромна и силна империя - Тартариястолицата ни е била Фанагория - желичествен град, чиито развалини и до ден днешен се виждат от двете страни на Керченския проток - не сме били кирливи коняри както евреиската история твърди !Турците, Българите, Татарите, Азерите, Арменците, Грузинците - били сме един народ и последния ни велик император е бил Кубрат това е накъсо историята ни
175
5
 
2
 
! Отговори
до 200 преди 4 години
Баян приел бил юдаизма .... господи !прав е Кеворкян - за 30 години "демокрация" сте оскотяли като *** !Баян приема ислама !и до днес поволжките Българи - нашите предци са мюсюлмани !нас са ни покръствали а не са ни помохамеданчвали както писаната от евреите "офицялна" история те "учи"
174
2
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Вярно е.На турски "Tanrı" означава "Бог".Незнам,дали е вярно,но Ванга казваше навремето,че света ще разбере един ден истината за българите,а Петър Дънов пише,че един ден всички народи ще дойдат да се поклонят на българите.
173
4
 
1
 
! Отговори
Ай! преди 4 години
До Баян или Боян"Баян или Боян по-познат като Боян е изповядвал юдаизма"тази глупост от къде я измисли ?юдаизма са приели единствено хазарите - изборът е бил ислам или християнство - хазарския хан се изхитрява и приема юдаизма били са времена на "глобализация" Древната ни империя Тартария - за която офицялната евреиска история и дума не обелва се е разпаднала - западните гадове са ни завоювали - това е на късо истината а защо евреите ли - евреиет са изфабрикували "офицялната" история
172
3
 
7
 
! Отговори
до 198 преди 4 години
До Турчинатакова понятие Руснаци няма - това до измислят около преди 350 години заедно с понятието Славяни т.н. Руснаци са вид немци или по-скоро пруси при тях става като прин хас - династията на древните Руски царе се прекъсва магически и на престола идва т.н. Петър 1-ви (пруски евреин, който така и не научава руски)Разгледай портретите му - на гурдите му има Малтийски Кръст !!!Екатерина "Велика", която също слабо е говорела Руски е давала товат сребро и крепос на всеки пруски благородни
171
3
 
3
 
! Отговори
Баян или Боян преди 4 години
Баце не знам според теб евреите какво точно са ни измили, ама да сме наясно с твоите лъжи :Баян ( или БатБаян - с титлата му), по-познат като Боян е изповядвал юдаизма като религия и то толкова ревностно, че това се сочи като основна причина за разрива с неговите братя и най-вече с Алцек - петият брат.От друга страна това също е и причината Баян да управлява само три години, след което е прогонен и остава жив защото предава земите си на Хазарския каганат като само за век го обръща към юдеизма!