Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес

ДПС организира митинги
26 дек 2019 13:58,
319
Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес
Снимка: BulFoto архив

Навършват се 35 години от първата съпротива срещу Възродителния процес в Родопите. През този период насилствено са сменени имената на хиляди български турци. Тя завършва с десетки депортирани в лагера на остров Белене, съобщава NOVA.

Още по темата


На 26 декември 1986 г.  край Тюркман чешма падат три жертви. Днес хората там се събират, за да почетат паметта на загиналите. Митингите се организират от ДПС и ще продължат и през следващите дни.

„Тази година Всевишният ни даде хубаво време. През 1984 г. обаче времето не беше хубаво. Докато нас ни има, за Възродителния процес ще се пише в учебниците”, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
3
 
! Отговори
До 196 преди 4 години
и до ден днешен *** мозък на бойните знамена на Турската армия се вижда знакът:iYiтова е знакът на рода Дулосъщият знак го има и на знамето на Българските националисти от 1920 Тангра на Турски се произнася като Тангри - и до ден днешен Турците помнят че преди Алах (евреиския бог Яхве) са имали друг бог - така като и ние още помним !!!
169
2
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 4 години
Руснаците също не са славяни.Друг българин,Хан Алмуш също приема исляма.Друг е въпроса,че трите големи религии са Аврамови и са опиум за народите.Обрязването идва от евреите и Исус(Йошуа-на иврит),в който вярва християнският свят,също е бил обрязан тъй като идва от еврейски род.Българино,настръхни и ела на себе си!
168
3
 
1
 
! Отговори
До 196 преди 4 години
До До 194,195"Какво общо имат евреите с християнството?"юдаизма, християнството и ислама са различни версий на една и съща религия но предназначени за различни прослойки - юдаизма е за господарите, християнството за *** мозъци като твоя а исламът е опит да се приобщат тюркските народи към "голямото световно семейство" ...глупостите които са ти наливали в глават по история в ъчилище са 100% ЛЪЖА измислена от евреите !!!евреите измислят около 1000 години история която я няма !
167
2
 
4
 
! Отговори
До 194,195 преди 4 години
Какво общо имат евреите с християнството?Какъв ислям те гони в Родопите, бе няколко века преди да се появи тази религия!?!Там са едни от най-старите поклоннически друмища към Кръстова гора.Единственият начин глупостта да стигне до повече хора е надеждата, че някой може да бъде по-глупав от автора на долуспоменатите измишльотини.
166
6
 
4
 
! Отговори
Евреите ви мият преди 4 години
мозъците от поне 150 години !помаците и родопчаните НЕ СА ПОМОХАМЕДАНЧЕНИ - тях просто не успяват да ги покръстят мислете !от къв зор му е било на султана насилственно да помохамеданчва най-зачуканите и трудно достъпни махали и паланки !?защо не е помохамеданчил големите градове !?ние Българите ВИНАГИ сме били мюсюлмани !Още Баян - първородния син на Кубрат приема ислама !
165
6
 
2
 
! Отговори
Евреите ви мият преди 4 години
мозъците от поне 150 години !нас ни покръства македонската гадина известна като Борис 1-ви - изколва всичките български боляри и удавя народа ни в кръв. Борис 1-ви няма нищо общо с рода на Аспарухокончателно ни покръстват Руснаците - след 1890 започват да се строят църкви и да се префасонират стари чорбаджииски къщи и джамии - демек да изкараме християнството древно В България има 4 -6 найстина древни църкви и те са католически опомни се Българино !и приеми истината за рода си !!!
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В долните коментари някой пише,че били изклани 2 хиляди души от село Любенова махала до гр. Раднево и били погребани в двора на църквата,като половината били избити в църквата.Какъв е този двор на църква,който побира 2000 гроба и каква е тази църква в село Любенова махала в която се събират 1000 човека?Лъжеш,като дърт.......!
163
4
 
2
 
! Отговори
Евреите ви мият преди 4 години
мозъците от поне 150 години !ти българино не си славянин - погледни се в огледалото ако не вярваш !предците ни които и до ден днешен живеят в поволжието и още говорят стария ни език (който турците разбират без превод) са тюркски народ - това е истината Българино - турците са наши братя а не руснаците и още по-малко сърбите и макетата !на старите снимки от преди 1890 в Пловдив, София, Варна и Русе не се вижда купола на нито една църква, за сметка на това в Пловдив се вийдат 8 джамий !
162
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що стана заспа ли бе що не слагаш минуси на коментарите нали за тва работоиш в Днес.бг
161
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На други езици се изучава Процеса Християнизиране само у нас няма Информация , явно са сметнали че не е нужно българите да знаят , те така или иначе нищо не знаят
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
П о м а ц и т е в България са реално християнизирано-ислямизирани като се има предвид Историческите факти от Византия до Османско , няма Историк да го потвърди щото е срамно и позорно нещо
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е,че комунизма настрои хората един срещу друг и лека-полека прогони турците от родните им места.Независимо кой какъв е,който се докопа до властта,неминуемо показва лошата част от човешкото в себе си.Мисля си,дали е възможен свят без политика?
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете го да си пише.Човека просто няма социален живот.
157
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственичката на Инвестор БГ ако те види кави ги вършиш тука и незнам дали ще си на работа още в тоа сайт
156
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този,който ги пише тези измислици,е от същия тип хора,които разпространяват лъжата,че в църквата в Батак са избити 5000 човека.Самият Батак е бил с население 1 300 души...а църквата едва ли може да побере толкова народ!Истината е,че хората преекспонират за да се изкарат жертви и онеправдани.
155
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото на юли 1913г. турците избиват и проганват българското население на Ордринска Тракия.На 7 юли 1913г. и следващите дни са изкклани над 1100 българи мъже и жени в голямото село Булгаркьой,селото е опожарено,а останалото население към 1050 души,които не успяват да избягат са отвлечени в Мала Азия.Същото време турците унищожават още над 60 български села, като 24 са напърно изгорени, общо в областта към 55 000 българи са избити и още толкова са отвлечени в Мала Азия или прогон
154
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клането ускорява избухването на Балканската война.На 11 януари 1912 г. е извършено клане и погром над българи в Гюрешкия манастир Св. Богородица, край Скопие.На 1 август (19 юли стар стил) 1912 година турците извършват клане в Кочани Македония.Mестни турци убиват най-малко 34 българи,много са ранени.Това е известно в историята като Кочанско клане.Клането е един от поводите за избухването на Балканската война.
153
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Международна анкета от австрийският консул в Македония Алфред Рапопорт,военния адютант на Австроунгария полковник Гойгингер и руският консул Орлов стига до извода,че това е дело на турски войници от редифския батальон и местни турци от Калиманци.На 21 ноември 1911 година турски полицаи и жандарми в едно с местни турци, босненски изселници (мухаджири),*** и евреи извършват клане и погром над българите в Щип, граждани и селяни дошли на пазар в града. Убити са 20 българи и 282 ранени. Клането
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 1903г. турците жестоко потушават илинденско-преображенското въстание като избиват 994 въстаници и 4 694 избити, изклани и живи изгорени мъже,жени и деца от мирното население. 3 122 жени и моми са изнасилени, а 176 пленени. 70 835 души са обездомени, 30 000 са прогонени в България, 201 опожарени са села, 12 440 опепелени къщиОт 21 февруари до 1 август 1905 година турска редовна войска избива във Воденско(днешна Едеса) 61 мирни селяни.На 9 май 1907 г. турци извършват клане до Виница при Кочани в една къшла са заклани 7 българи овчари. Това е клането във Винишката къшла. Международна ан
151
6
 
4
 
! Отговори
геноцида над българи преди 4 години
Чирпан, Варна, Фере, Димотика, в други тракийски градове и т.н. В Сливен и околностите му за няколко месеца дo началото на 1878 г. турските власти убили,изпратили на заточение и интернирали около 1000 души българи.Турската власт извършва жестокости и големи насилия в селата Красново, Аджари Розовец (тогава Рахманли) и Меричлери. Разоренията са огромни.Избити и безследно изчезнало мирно население е общо около 180 000 българи.В 1903г. турците жестоко потушават илинденско-преображенското въстание като избиват 994 въстаници и 4 694 избити, изклани и живи изгорени мъже, жени и деца от мирното