Гърците намалили жертвите на пътя с 45% с тол система

Експерти: Така се изгражда безопасна инфраструктура
35
Гърците намалили жертвите на пътя с 45% с тол система
Снимка: архив, БулФото

В държавите от Европа, в които вече има тол система, нивото на пътна безопасност се е подобрило.

Това е станало заради допълнителните средства, вложени в изграждане на инфраструктура, посочват от Института за пътна безопасност в отворено писмо до медиите, с което подкрепят въвеждането на системата .

Още по темата
"Няма държава в света, в която парите да достигат за всичко, но именно поради тази причина българското правителство през 2015 г. предприе една смела и решителна стъпка за намирането на средства, които да могат да бъдат използвани за инвестиции в по-добра инфраструктура. Това е именно изграждането на българската тол система", пише в писмото.

Експертите дават пример, че една от държавите, които са постигнали най-голям напредък в пътната безопасност в Европа, е Гърция, именно след въвеждането на тол системата. За последното десетилетие жертвите там са намалели с 45%.

"В последните няколко месеца в държавата текат процеси, които очевидно имат за цел да отложат, да забавят или да компрометират под една или друга форма пускането в експлоатация на тол системата. Необходимо е много ясно да си дадем сметката, че за да можем да инвестираме в пътища и пътна безопасност, трябва да има откъде да вземат тези пари", коментират от Института.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По статистиката на рекетьорите плащанията на техните клиенти рязко намалява пожарите при тях.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата пропагандна машина е впрегната да ни доказва колко добре за нас е, че ще си плащаме, включително и това, което на запад не плащат.
10
1
 
18
 
! Отговори
Зорбас преди 4 години
И как по-точно тол системата намали смъртността по пътищата?! Фактите се изопачават и се използват в тяхна полза, при всеки удобен момент! Отчитат ли, че през това десетилетие Гърция преживя невиждана криза?! Не е ли нормално, при такова положение, голяма част от обществото да намали пътуванията си и съответно смъртността?! Тези, които ходим в Гърция от повече време, помним какъв беше трафика тогава и какъв е сега.КОЙ, КОЙ хитрец си си ти!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама парите тук ще отидат в джобовете на терористичната групировка Бого харам
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Написаното е някъде между манипулацията и глупостта. Тол-системата е система за плащане - плащането само по себе си няма как да намалява броя на катастрофите. Отделен въпрос е, че плащане има там, където се изгражда добра инфраструктура и магистрали - магистралите и еднопосочните пътища и добрата организация на движението намаляват катастрофите, а не тол-системите. Това е като да заключиш че туристите ходят там, където има изгнили водорасли, когато всъщност ходят защото там има море.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛ системата е поредната имама на граб с цел ограбване на населението.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама тук в гърция нямат мутри които да крадат парите. И тук няма Тол система и Винетки а се плаща само на магистралата Кеш на пропусквателни пунктове. Тук второ и третокласните пътища са безплатни.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е, стохилядната банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени младопенсиониращи се непрокопсаници на държавна хранилка, да се разтури. И без това полза от тях никаква.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЛ системата НЯМА НИЩО ОБЩО с магистралите !!!В Германия магистрали бол но ТОЛ есистема ЙОК.Така е и в Швейцария, Румъния и т.н.Не лъжете хората с тези поръчкови статии!!!В Гърция има само една магистрала платена и скоро добавиха отсечката около бг границата.Не лъжете да не стане и с вас като с Нено Димов !!!
3
0
 
12
 
! Отговори
Пътуващия преди 4 години
До АнонименКраде се...
2
2
 
14
 
! Отговори
минувач преди 4 години
а само да политам - в страните с 'тол система' включени ли са и второкласните пътища? И изобщо какъв е процента на 'тол' пътищата спрямо цялата им пътна мрежа?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А данък МПС, който плащаме в общината, къде отива?