Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони

Днес те трябва да напуснат страната ни
Обновена: 26 яну 2020 19:50 | 26 яну 2020 18:35, Нели Христова
284
Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони
Снимка: БГНЕС

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската прокуратура по недвусмислен начин е установила връзката на руските дипломати със сатаната. Нещо повече, обмисля се въвеждането на екзорсизъм в НК за подобни случаи.
103
3
 
3
 
! Отговори
Сорос преди 4 години
А *** Лешояди с каква самоличност са?
102
3
 
18
 
! Отговори
Риторичен ? преди 4 години
Абе Радев Радиомълчанието, защо мълчи по въпроса за руските шпиони в България !???Мълча преди, мълчи и сега !Не е ли той отговорния за националната сигурност ?Или руските шпиони в България са "братушки"До кога ще търпим русофили предатели да гледат безучастно как руски шпиони вилнеят над бащино ни огнище, както турчин не вилнял !!!?
101
10
 
9
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ей все съм виждал нашите либepacти да се слагат на американците ама да гонят руски дипломати защото ги подслушали как си говорят с умрели българи това вече наистина е върхът на българската дипломация!
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 112Какви кълбета, западни и източни, бълнуваш? Просто не знам как успя да напишеш почти всяка трета дума с правописна грешка. Господи, прибери си вересиите! Отчайваща неграмотност!
99
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лакейничеството пред американците стигна нови върхове...
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 72!Ам чи те нямат за своите камоли на нас нещо да дадьт! Тьй че по добре да си останем приятели с западното кьлбо отколкото с чеб......
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересували са се от починали българи - чули са ги да водят разговор, в който се споменава Отец Паисий, какво по-убедително доказателство от това искате?
96
11
 
9
 
! Отговори
Центове преди 4 години
АМтроловете са безсилни. Бълват змии и гущери защото демократите в България са на изчезване. Българският народ обича Русия а Вие предатели ще отидете на *** на историята. Американските агенти се знаят къде са: Външно министерство, ГДБОП, DEA, Американското посолство, Враня , полигона Ново село, авиобаза Граф Игнатиево, авиобаза Безмер, секретното поделение в Бояна и на още няколко места :)
95
11
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До трогнат до сълзиГьобелс със сигурност се обръща в гроба като слуша лъжите на Путин и Лавров, които го надминаха.
94
14
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Нищо вярно няма в тия глупави измислици.Българските власти много грозно и недостойно полегнаха на САЩ да им угодят и да изгонят няколко руски дипломати напълно противозаконно и незаслужено!Хубавото е , че всичко това се прави под натиск и от ден до пладне, братушките дано да го разбират и да не си разваляме отношенията с тях в дългосрочен план.
93
5
 
3
 
! Отговори
+ преди 4 години
Дааа, за таквоз чудо някой да знаее дали са гонели други дипломати в други страни..
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И със сигурност са закусвали с малки дечица... А при обстоен преглед на главата на единия от дипломатите се виждат малки рогца.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много некадърни тия руски шпиони, те руснаците за шпиони не стават, в България всеки може да си извади фалшив документ, ама те толкова смотани ли са от кагебе че да се оставят да ги хванат.
90
11
 
7
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 4 години
Гьобелс е казал "Една лъжа , повторена сто пъти става истина" и затова тази измишльотина се повтаря така упорито вече толкова време - отколешен гербав патент.Да бяха така упорити и в решаването на водната криза в Перник, например - цена нямаше да имат.
89
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е световна икономическа и военна сила с която всички се съобразяват.
88
2
 
7
 
! Отговори
Майт ин беге преди 4 години
В България срещу пари може да си купиш всичко проблеми няма. Всико е точно. Съд също няма.
87
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При социализма само инка и проста селска лютеница с чушки и домати, а при демокрацията със САЩ българина маже вносна западна нутела с шоколад и лешнини и сърба ароматно илли!
86
6
 
12
 
! Отговори
Циник преди 4 години
До ПатриотРуската империя се опитва да си възвърне старото влияние, от времето на СССР.Руските стратези още 90-те години са достигнали до извода, че това може да стане с противопоставяне и насаждане на омраза между Европа и САЩ.Това, между другото, се вижда ясно и лесно от опорните точки на нашите родни ***-копейкаджии.С други думи, следете троловете, посланията им, опорните им точки, четете "между редовете", и всичко става доста по-ясно.
85
10
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ФАЩ и нато Вън в чували ,ще ви дам аз на вас едни шпиони!