Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони

Днес те трябва да напуснат страната ни
Обновена: 26 яну 2020 19:50 | 26 яну 2020 18:35, Нели Христова
284
Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони
Снимка: БГНЕС

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
8
 
! Отговори
Умрял плъх преди 4 години
Паспорт на умрял човек е НЕВАЛИДЕН! С такъв фалшив паспорт само беля може да си докараш на главата и няма как да минеш границата ! Полза от умрелите има само като електорален вот!
83
7
 
10
 
! Отговори
Руская свиння преди 4 години
Само с цивилизованост и сътрудничество с останлите, ще бъдете нормалана и уважавана държава, братушка.Изхвърлете болшевишката, чифутска измт, която ви настройва срещу целият свят.С дрънкане на "булави", "тополи" и "искандери" няма да стигнете до никъде.Вие сте г0вно, и го знаете, затова сте толкова фашизирани и агресивни.САЩ не са прднали, не са ви унищожили.До кога ще я карате така?
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомням си едно време през голямото имане във Варна морската столица ,като влезех в плод и зеленчука имаше само няколко буркана и консерви и вътре смърдеше на прокиснало обаче дойдеха ли зелените чушкш посред лято се извиваше огромна опашка, а на касата даваха само две-три кила значи ако искам още две кила пак на опашката и то така минал половин работен ден за една торба чушки.
81
3
 
9
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Ако има още за пъдене, сега му е времето.Абе, най добре е , затваряне кипенците на посолството и всички дружно,чемодан и самолт.Ама преди това ,да си платят тока и водата.
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Варгито лиТопло, топло........
79
0
 
4
 
! Отговори
Варгито ли преди 4 години
До АнонименШуменският недомисленик с ножовете, дето снима влаковете на шуменската гара.
78
5
 
7
 
! Отговори
Ей, путинофилите преди 4 години
имам за вас страхотна новина. Преди няма и 15 минути се смях на писанийце в един руски портал (за пропаганда и слабоумия, но все пак популярен). Авторчето разсъждава дълбокомислено колко готин бил фашизмът и как един руския княз отпреди векове е бил първия руски... фашист, представете си. Ето какво се толерира и подготвя в любимата ви путинска Русия. А вие си фантазирахте как щял да ви върне социализма на тепсия. Откога ви съветвам да се обесите и да се отървете от мъките, а?
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думичката "кравари" е специално запазена за една важна персона в руското тролене. Коя е тя??? Ще ви дам един-два жокера. Влизате в чичко Гугъл и се интересувате от "*** секса и сексуалната революция". Виждате автора . Аватара му и същия ник сте го виждали и тук. После питате чичко Гугъл коя персона се крие зад този аватар и ................:))))))))
76
6
 
8
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Шкембе Войвода продава паспорти на чужденци. За какво им е на руснаците да ходят по гробищата и да броят умрелите, след като Шкембе Войвода ще им продаде истински паспорти.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каракачанката продаде хиляди паспори на албанци ,, с български корени ,,....
74
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой знае, още колко подобни престъпления и откога,са извършвали руските шпиони у нас?
73
3
 
11
 
! Отговори
Мразя Фашия преди 4 години
Oт времената на Иван Грозни, Русия е агресивна и експанзионистична държава.Как иначе Киевска Рус би стигнала до Чукотка?Какви славяни и какви руснаци има в Якутия например????????Това, което e направил Ермак, е същото, което са направили Кортес и Писаро - избиване на местните *** и завладяване.
72
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че и се заканват,руска наглост.
71
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мразя ФАЩКъде избяга дочката на сталин?
70
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мразя ФАЩНа мен русия не ми трябва. Руснаците не ги нюхам изобщо. Ай заминавай за там.
69
17
 
10
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
краварските роби искат да ни развалят отношенията с Русия под диктовка на Фащингтон!Не ви вярваме !Тези съшити с бели конци анти-руски истории да си ги заврете някъде!НАто и ФАЩ ВЪН окупатори и терористи!
68
8
 
13
 
! Отговори
Путин е педал преди 4 години
Нищожеството путин трябва да обясни на народа си,като как най-богатата на природни ресурси държава,живее по-зле от разни "еврогейове" като: всички западноевропейски държави,дори и "Задунайская губерния", демек ние,"сросоидна" Америка,източни тигри като Китай, Ю. Кореа, Япония, Тайван...
67
7
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Стига с тези глупости! На немкиня, гражданка на ФРГ, алкохоличка, съпруга на българин, и издадоха поредната българска шофьорска книжка, с българско ЕГН, само срещу една неголяма сума! Чиновниците в България са толкова корумпирани, че не е нужно руските разузнавачи да ходят по гробищата и да регистрират умрелите!
66
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можеше да измислите нещо по-правдоподобно.На тези лъжи няма да се хванат дори герберастките ***.
65
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските *** зоват да напуснем ЕС и да преминем в руска орбита. Ок. Ще ни обяснят ли какво печелим от това? Бас правя, че не могат!