Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!

Българският министър-председател се похвали с граничния контрол
179
Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!
Снимка: Правителствена пресслужба

България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет.

Това изтъкна българският премиер Бойко Борисов, който разговаря с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер в рамките на Мюнхенската Конференция по сигурността.

Още по темата
"Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната", заяви още Борисов в началото на срещата.

"Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава", обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател.

В рамките на срещата двамата премиери обсъдиха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София, която ще е допълнителен стимул за задълбочаване на двустранните икономически връзки.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна важността на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна и подчерта, че България ще продължи да полага усилия в тази посока.

Премиерите на България и Бавария бяха единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от интензивните политически контакти през последните години, както и динамичните връзки в областта на вътрешните работи, сигурността и туризма. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
28
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 4 години
ВСИЧКИ МУ СЕ СМЕЯ, НО БОРИСОВ ОСТАВА ПРЕМИЕР
133
4
 
23
 
! Отговори
TerribleThunderLizza преди 4 години
Втори в света по отбрана щото БВП ни е пренебрежително нисък. Я го кажи в цифри да ти се посмеят чужденците. Ръст от 3.5 % на тоя малък БВП си е нормално. Гана и Занзибар имат по 4.8% ръст за 2019. Те по напред ли са от нас?
132
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е признат в Европа само тук го плюете!Да,допуска и грешки ,но никой не се родил научен ,да бъде управник и премиер.Борисов от година на година,става все по-добър,времето под Негово управление не е загубено за България!След време в Европа може да Го сравнят с Чърчил,а тук от завист вечно ще Го плюят!
131
13
 
10
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
Б.БОРИСОВ И ГЕРБ---НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА!-нито Техноимпексова...-нито Пелтека от ДПС ...-...а Чалгара вече умре ...и умния Византиец го замести!КОЙ , ТОГАВА ,БЕ ..КОЙ ..КОЙ....КОЙ....ХА,ХА,ХААААААААА
130
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е с кой да го сменим Борисов, с Радев апартаментите, или Нинова техноимпекс.
129
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто ББ взе да щъка по чужбината, тъповирусът изпозарази и задграничните политици!
128
4
 
25
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Всяко нещо е временно !Помнете го ВСИЧКИ! ТАКА ЧЕ НЯКОЙ ДЕН И БЕЗ ТИКВА И КАРТУНА ЩЕ ОСТАНЕМ!НАГЛАСЕТЕ И ЗА ТОВА НЯМА ДА ГО ИМА И НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ,КОЛКОТО И ДА НИ СЕ ИСКА!ДА СЕ МАХА ТОЗ ***!ВСЯКО НЕЩО Е ВРЕМЕНО!
127
11
 
23
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
Драги българи,искам да ви,кажа следното:При управлението на Бойко Борисов,България заприлича на ***!И скоро тя ще се разпадне!Нека всички знаят златното правило:"Всяко нещо е временно"!!!Дори и това управление!Бойко,тиква си голяма!Всеки зне го това!Друга като,тебе,нямас твойта с твойтагумена глава!Теб,народът те не иска!Тикво,знай и разбери!Мощно той те,теб,притиска.Да се махнеш скоро,ТИ!
126
0
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
И кмета на Симитли остава
125
20
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Не го долюбвам много, но смятам, че редно да изкара още един мандат. България има нужда от него.
124
3
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Всички се Сменят остава само Бойко, Султана от изток и неговия началник от Север .После пак ми говорете че не вървим по стъпките на диктатурата !!!
123
4
 
19
 
! Отговори
вицаджия преди 4 години
Свободната държава Бавария??? тва е виц? още един Свободната държава Б....я?!!!
122
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вожда слънце е нашата пътеводна светлина. Другарки и другари, дружно да сътворим история на DMS MAVZOLEI. За да може дори и след смъртта си да продължи да ни огрява със своят мъдрост. Амин.
121
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек наистина вече е изперкал.Значи сме световна сила.След нас са Китай и Русия.Взима ли лекарства някакви да се осъзнае.
120
0
 
5
 
! Отговори
Държавен инспектор преди 4 години
До 117Моята я вдигна с точно 1.45 процента.
119
4
 
18
 
! Отговори
F5 преди 4 години
бсп и сдс , временно си подайте ръце да сключите коалиция срещу тиквата, че положението в държавата е критично!
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахаахахахахаахх!!!!Маркус ми хареса!!!!!Един да има там със светнала лампа!!!!Хахахахахахах!!!!!!!
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дам. Сами сме си виновни за всичко.
116
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уникална карикатура е Борисов и пак ръкавите му са дълги.
115
8
 
29
 
! Отговори
Инспектор преди 4 години
Това за вдигане на доходите всяка година с 10 % не е вярно. Така беше при Костов , царя и първите две години при Станишев. След това 8 години никакво вдигане на заплатите на държавните служители. Едва от миналата година някакви 5-6 % и то не на всички.