Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!

Българският министър-председател се похвали с граничния контрол
179
Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!
Снимка: Правителствена пресслужба

България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет.

Това изтъкна българският премиер Бойко Борисов, който разговаря с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер в рамките на Мюнхенската Конференция по сигурността.

Още по темата
"Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната", заяви още Борисов в началото на срещата.

"Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава", обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател.

В рамките на срещата двамата премиери обсъдиха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София, която ще е допълнителен стимул за задълбочаване на двустранните икономически връзки.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна важността на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна и подчерта, че България ще продължи да полага усилия в тази посока.

Премиерите на България и Бавария бяха единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от интензивните политически контакти през последните години, както и динамичните връзки в областта на вътрешните работи, сигурността и туризма. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам думи!
73
17
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Смятам, че редно да изкара още един мандат. България има нужда от него.
72
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да идват изборите да преизберем отново Генерала, докато партизаните подсмърчат в ъгъла. Льотчика-селянин Радев го сваляме от власт.
71
3
 
13
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
А какво друго да каже човека...Това съвсем не е повод за радост и гордост. Каквото и повече да бе казал германеца щеше да е обидно за Борисов и за българите.
70
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на Бойко Борисов минимум още три мандата като премиер!
69
1
 
13
 
! Отговори
Шапшал преди 4 години
Ами остава с гласовете на мангалоидите,назначените по държавната администрация ,машинации и манипулации на всички избори.Няма да се учудя ,ако се наключат като кучета с бавареца в някой хотел. А относно мигрантите дадахме по Странджа златните си мини на Турция и Ердоган не е искал,не ги е пуснал
68
18
 
5
 
! Отговори
дам преди 4 години
Единствената причина българите да го преизбират постоянно е че алтернативата в лицето на *** и Карадаѝ е плашеща.Колкото и минуси да има Борисов , сравнен с опозицията е направо ангелче
67
5
 
7
 
! Отговори
Бавария преди 4 години
..... вече е държава !
66
4
 
22
 
! Отговори
Незнам преди 4 години
Абе тоя луд ли е ????
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бидона илитерат пак е разправял лакърдиите си да му се кискат зад гърба на глупостите,все едно никой там не е чувал за най бедната,опърпана и окрадена страна в цялото Северно полукълбо
64
23
 
9
 
! Отговори
Бойко е железен! преди 4 години
Ами народът си го обича и си го избира за ужас на БСП ........
63
2
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Мислите ли, че онова скъпо решето ни пази от мигранти? Или те влизат, но никой не ни информира? А бб пак бленува и говори за инвестиции, доверие и все от този род приказки.
62
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Маркус Дългия.
61
0
 
12
 
! Отговори
Trank преди 4 години
Боко е като стрелката в колелото на късмета, сменят се надписите на колелото, но стрелката никога.
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Lele lele evala na markus suder sa iskasvaneto vs se smenhat bolu ostava ami kato toscho ot pravez ve4ni u4itel i u4enik makron tuk radev saschto go njama ami boku horata se smejat 4engetata ot bg konsulstvo v munhen 6pagati schte oravat a i kak a e taja bg delegazia bg narid beden a im plaschta ekskursiite na getb boku besche dostata4en i prevoda4ka boku sa 20 g edin esik ne nau4i zeta seksa bankerkata kak e geschev schtd ja po4va li prevatisirana bk s boiko olimp sa 1 dolar skav4o.servitiora
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 56Ще видиш след 10 години, ако тогава го свалят Бойко, както предвиждаш, какво xpaчене ще почне и срещу него!
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
когато и да умре все ще е късно...
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46Че защо червените да изпадат в амок от Иван Гешев?Да не би да им е бутнал паметника?Ааа, няма страшно!Червеният болшевишки прокурор не само че няма да им бутне паметника, но дори ще прати в затвора всеки дръзнал да го напръска с червена боя!!!Да те питам лично ти, като на думи се обявяваш против червените, би ли се осмелил да направиш нещо подобно?Бас ловя че никога няма да посмееш!И не само това, но и цветя ще му поднесеш биля, щото и ти си червен!
56
3
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но от "бронирания джип на Всевишния" НИКОЙ не е слезнал!ЗАСПАЛИЯ до ПРЕСТЪПНОСТ български народ е оставил тая карикатура да беснее над бащино му огнище....Ядосвам се,но...щом така искат,така да бъде!.."Глас народен-глас Божи"..Родилните МЪКИ на ПРОБУЖДАНЕТО на нацията ни започнаха...И пак ЩЕ има:-"И така,бавно и полеканарода порасна с няколко века"....Просто е СРАМНО,че пропускаме толкова ДЕСЕТИЛЕТИЯ в развитието си..Лично аз не знам как и защо става.Едва ли е само от "пръскането"..
55
4
 
5
 
! Отговори
GG преди 4 години
До 54Хахахахахахах ! Така ми харесвате ! Бех се притеснил, че сте се отказали да плюете...