Караянчева убедена: Машинното гласуване ще затрудни гражданите!

По-възрастните нямало да се оправят с техниката
Обновена: 18 фев 2020 15:23 | 18 фев 2020 15:21, Веселина Йорданова
116
Караянчева убедена: Машинното гласуване ще затрудни гражданите!
Снимка: БГНЕС, архив

Машинното гласуване ще затрудни изключително много българските граждани, смята председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата
Според нея по-възрастните хора се притесняват от техниката, по-младите пък няма да чакат на опашка другите да гласуват, но приемането на този вид гласуване е въпрос на дебати и ще трябва да бъде прието това, което е в интерес на българските граждани.

Днес в Народното събрание са провежда заседание на работната група за промените в Изборния кодекс, където се очаква да се чуе мнението на различните парламентарни групи, предаде БТА.

След това се очаква да има едно общи решение и там, където не се припокриват мненията на колегите, ще се обсъждат в зала допълнително. Няма как да бъдем единодушни по всички теми, уточни Караянчева.

Председателят на Народното събрание присъства на откриването на нова детска градина днес в село Бело поле, община Ружинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
11
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Избирателите - едва ли, ама че ще затрудни членовете на избирателните комисии - това е сигурно. Един софтуер, дето да прави протоколи по преброяването, няма ли? Да не го разпечатва протокола, докато всичко вътре не е наред - по редове и по колони. За данъчните декларации има такъв.
33
3
 
26
 
! Отговори
хахахахахахахахаххха преди 4 години
Машинното гласуване може да затрудни единствено Пекинските патици и *** от зайчарника на Тиквето (ГЕЙБ). Нормалните хора в 21 век се справят с далеч по-сложни неща. Но откъде да знае Патицата по пекински, като няма и 2 дни , в които да е работила нещо, изискващо IQ над 60.
32
3
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Да бе, те всички граждани са пекински патици или селски юрдечки.Защо госпожо се смятате за нещо повече от българските граждани?
31
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 4 години
Който се затруднява, да не гласува! Стига неграмотните са ни избирали управлението!
30
1
 
9
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Правят се на луди и нас правят на луди , никой не казва да се смени гласуването с урна с машинно. Всички искат и други начини за гласуване и на баба Гицка на 80 като и трудно с токен и на машина ще си гласува на урната. Но сега го изкарват все едно ще е проблем. Ако нямаш електронно банкиране отиваш до банката и си вършиш работата, това е положението
29
3
 
18
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Тази ни казва, че сме тъпички ли?
28
4
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Още по-добре, особено ако ще гласува за ГЕРБ.
27
16
 
2
 
! Отговори
мда преди 4 години
Майка ми е на 80 години и вече ми каза, че няма да гласува машинно!
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАН*ГО БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиква плюс Zn = Зветъ Блактанкутева
24
13
 
3
 
! Отговори
До чичо преди 4 години
Почти всички "коментари" са надраскани от един и същи червенокафяв тpoл, така че няма смисъл да се хабиш
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Право на глас трябва да имат само работещи и плащащи данъци, който е на помощи без право на глас понеже го обръщат на търговия с гласове.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩО БЕ? ЗА ТОЛКО ЛИ ПРОСТИ ГИ ИМАТЕ ГРАЖДАНИТЕ ИЛИ НА ВАС НЕ ВИ Е ОК ТВА ГЛАСУВАНЕ НЯМА КАК ДА СИ МАНИПУЛИРАТЕ НЕЩИЦАТА ????
21
12
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО преди 4 години
За жалост на някои върли привърженици на машинките, Караянчева е права! Машинките действително ще затруднят по-възръстните гласоподаватели. Извинявайте но баба Гицка на 80 години/ пък и по-млади/ изпитват някакъв страх от такава техника. Баба ми и трябваха няколко години да свикне да работи с банкомат и елементарен телефон, а е със средно образование! Какво да кажем за неграмотните? Питам се защо ли по-умните от нас В Европа не го въвеждат?
20
0
 
14
 
! Отговори
Според мен преди 4 години
Машинното гласуване е по-лесно от хартиено. Поне така ми се струва, не пишеш нищо, няма хартийки дет се огъват и д-р. Просто трябва да четеш, какво пише на екрана и да ги натискаш. Или да натиснеш някое копче. Само трябва да може да прочетете всичко за 2 минути. Мисля, че е толкова времето.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нея и такива с нейния акъл определено ще ги затрудни.
18
3
 
6
 
! Отговори
Цинк то си звер! преди 4 години
по всичко изглежда че че дамата е работила без ръкавици поради което цинкът е преминал в кръвта през нежната й кожа а от там се е загнездил неоператабилно в мозака на лицето което 30я елемент от Меделеевата й влияе в мисленето, говоренето, разбирането и интерпретациите на изречения състоящи се от повече от една буква като изречениета А?, Ъ! и прочее.Ако е работила с ръкавици е пола вода от подцинковани посуда извадени от под ношните кревати на баб и дядо
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гражданите от комисията ще питат: Как се слага симпатично мастило на машината?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е щото не грамотните инки няма как да ги контролират и да ги избират!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без невалидни бюлетини, драскане на бюлетини, подправяне на протоколи.Това са все недостатъци за тях.

Спонсорирани публикации