Компрометиране на пробите за вируса? Абсурд!

Доц. Георги Попов: Може да има заразени с леки симптоми
88
Компрометиране на пробите за вируса? Абсурд!
Снимка: БГНЕС

Не може да има компрометиране на пробите, които правим за коронавирус у нас.

Това заяви доц. Георги Попов, началник на Катедрата по инфекциозни болести във ВМА и член на Кризисния щаб пред БНР.

Още по темата
"Пробите във ВМА са взети и транспортирани според инструкциите. От болниците в страната също идват взети и транспортирани проби, съгласно инструкциите. Никъде не се допуска грешка. Персоналът е обучен, но и сертифициран, за да извършва тази дейност", категоричен беше доц. Попов.

Проби за коронавирус се вземат от днес и от всички пациенти в страната, настанени в интензивните болнични отделения. Информация за тях ще се събира от Министерството на здравеопазването и ще се подава към Кризисния щаб за коронавируса.

Няма да се издирват хора, които се лекуват от грип или респираторни заболявания в домашни условия, за които няма информация, че идват от държави с разпространение на Covid-19.

Доц. Георги Попов коментира, че вероятно вече в България има хора, заразени с коронавирус, но може би формата наподобява грип и минава в по-кратко време.

Той беше категоричен, че при отчетена първа положителна проба за коронавирус в страната ще бъде съобщено на медиите, за да информират обществото.

"Не да се презапасяват с продукти, но да имат под ръка лекарства, хранителни продукти и вода за поне една седмица", каза той. Специалистът обясни, че лечението е неспецифично и няма медикаменти, насочени срещу вируса.

Хората не трябва да се плашат от това заболяване, каза още доц. Попов.

"Средната възраст на засегнатите от коронавируса е 59 години, по неуточнени от науката причини той не засяга децата от 0 до 10 години или ги засяга в безсимптомни и скрити форми", обясни доц. Попов и уточни, че сравнително нисък е процентът на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не е започнало.Но ще започне , те първа е само началото !В Китай вече трети ден намалява процента на болните от коронавируса!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интелигентните хора не вярват на сладки приказки, а взимат превантивни мерки.Интелигентните са от драгалевският кaтyн, на които им е отколешна мечта да бутнат Борисов и клатят държавността.Бъдете благословенни, защото мозъка ви прелива!
54
1
 
1
 
! Отговори
до#51 преди 4 години
Още не е започнало.Но ще започне , те първа е само началото !
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една зараза не се измерва само по процент летални изходиИзмерва се по това колко агресивно се разпространява и % на леталните изходи. Ракът и инфарктът са двата най-големи причинители на смърт, колко медии тръбят по 24 часа, че в половината газирани, сокове и храни има канцерогени? Във момента, шансът да умреш от рак е 50 пъти по-голям, отколкото да умреш от коронаворус. А да умреш от инфаркт - там шансът е 75 пъти по-голям! Като се заразят към 100 милиона, тогава може да почнете с паниката
52
5
 
0
 
! Отговори
До всички тук преди 4 години
Знам че не ми вярвате, ето ви истината.1* Китай - заразени + 4 000 000 Починали + 200 0002* Иран заразени +25 000 Починали + 3003* Англия заразени + 57 ( 5 деца на 12 год) Починали 2ма 4* Италия за послидните 48часа броя на заразените е с 100% 5* Сау Пауло , Рио де Женейро ще бъдат под карантина до 2 дни6* Германия заразени (Дюселдорф)+507* USA заразени над 10 000 починали според властите само 7**
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за справка - "лекия" Испански грип(1918) има смъртност от 1,9% и между 50 и 130 милиона жертви. Ебола за сравнение има около 25 000 жертви от 1976-та насам. Чети и се учи, имаш още много. Една зараза не се измерва само по процент летални изходи.А лекия рак защо не гугълнеш да видиш колко смъртност има и колко се разболяват и умират годишно от него? Тръгнал паника да всява, ама като извадихме статистиките и почна да омекваш, а? От испански грип е била заразена 1/3 от популацията на света!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във форума си имаме вече и врачка!
49
0
 
4
 
! Отговори
ядосан преди 4 години
под закрилата от правото за изразяване на мнение неможе да се говорят лъжи....истината е че новия грип не се предава толкова лесно както старите, и болеста не протича по-тежко от останалите, по-възрастните хора я карат по-тежко и смъртноста при тях е по-висока в сравнение с останалите. до година максимум ще има ваксина и за него.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Смъртността на вируса е под 1%, за справки Еболата имаше смъртност от почти 50%. Ти си всичко друго, но не и интелигентен."Официално според СЗО е 3,4% смъртността. А за справка - "лекия" Испански грип(1918) има смъртност от 1,9% и между 50 и 130 милиона жертви. Ебола за сравнение има около 25 000 жертви от 1976-та насам. Чети и се учи, имаш още много. Една зараза не се измерва само по процент летални изходи.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да наистина от къде знаеш всичко това ?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще носи отговорност ???
45
3
 
0
 
! Отговори
До Вкички тук преди 4 години
Истината която не знаете ! Corona Virus е 50ти по бърз от HIV( Спин) Остава жив до 29 дни на допирна точка .Един човек с инфекция може да зарази до 50 човека за по малко от час .(Пример ИРАН виж Депутатите умиррат) Може да се заразите ако докоснете банкнота докосната от заразен .Ще ме помните дълго време , и ще се чудите от каде знам всичко това .
44
0
 
0
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Откъде имаш тази информация?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33 е предния коментар, извинявам се.
42
2
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Интелект, според СЗО, смъртността е 3,4%. Онзи ден един от водещите американски епидемиолози Марк Липсич каза, че между 40% и 70% от възрастното население в света ще бъде заразено и милиони хора ще загинат. Провери интервюто, има го в нета, но медиите съвсем целенасочено не го отразяват. Не заблуждавай хората с невярна информация!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се запасяват, ама да си куоят вода и лекарства за седмица. А откъде? В аптеките всичко е опразнено вече
40
4
 
1
 
! Отговори
До Всички тук преди 4 години
Истината която не знаете.Минимум 2ма заразени от Corona Virus върнали се от Италиянастанени са в ВМА София.Corona Virusa атакува след 8мия ден.Днес 3.03.20 на 15.03.20 ВМА ще бъде под карантина защото ще има над 10 заразени .Маските ще свъшат в Аптеките още тази седмица !! Aeroport София ще въведе забрана за повечето полети .След 20.03.20 ще умре 1вия заразил се .!
39
2
 
1
 
! Отговори
До текущи 33 и 34 преди 4 години
Така е, не съм завършил медицина, още по-малко вирусология. Но се възползвам от дадената на всички възможност за изразяване на мнение в рамките на общоприетото. В статията по-горе прави впечатление следния цитат:"Няма да се издирват хора, които се лекуват от грип или респираторни заболявания в домашни условия, за които няма информация, че идват от държави с разпространение на Covid-19".Ако е вярно препредаден, мисля че има известно противречие както с логиката, така и с добрите практики.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали се сещате, ме вероятността да заболеете от рак е към 100тина пъти по-голяма, но вие продължавате да тъпчете полуфабрикати и кока кола? Прос.ти сте бе, ***.и! Нямате грам представа статистиката каква е и пишете ли пишете глупости. Еми нека ви експлоатират бе, нека богатите ви цоцкат докато вие си броите стотинките! Друго не заслужавате вие.
37
3
 
4
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Пийте си ракията и не слушайте глупости за вируси,грипове и болести! Това е бизнес!Не е епидемия!