Радев: Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика

Държавният глава връчи награди „Златна мартеница“ на български компании
4 мар 2020 23:05,
80

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика и дава реални инструменти за повишаване на стандарта и качеството на живот. Необходими са плодотворни условия, за да може той да разгърне своя потенциал и за да бъде оперативен и конкурентоспособен. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес, съобщиха от президентството.
Още по темата

 
Държавният глава посочи, че при високата динамиката и изострената конкуренция в световен мащаб, успех ще постигнат бизнес начинания, които развиват конкурентоспособност, човешкия капитал, високо качество и успяват да се адаптират към промените. „Именно малкият и среден бизнес е оперативен и гъвкав, той може да поема риск и да използва всяка възможност, така че максимално да е възползва от особеностите на пазара“, допълни президентът.
 
По думите на Румен Радев, за да постигнат по-добри резултати, малките и средни предприятия се нуждаят от прозрачна и предвидима нормативна среда, равни условия с големите компании, много по-улеснени, бързи процедури за разкриване на бизнес. „Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и среден бизнес, а не преграда пред развитието му“, заяви Румен Радев. Държавният глава заяви подкрепата на президентската институция за решаване на проблемите на бизнеса. Той посочи, че както и досега, на форумите, организирани при двустранни посещения у нас и в чужбина, ще бъдат канени за участие представители на родния бизнес.
 
Президентът Радев връчи годишна награда „Златна мартеница“ на „БАРД 90“ за успешен български земеделски производител. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова –  на наложила се на винения пазар в България компания „Сийуайнс“.
 
Организатор на „Златна мартеница“ е сдружението „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 26-а поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
6
 
! Отговори
Резовски преди 4 години
Тази сутрин,гледах как един сподвижник на банкянския глашатай,хвърлейки слюнки, защитаваше от игла до конец свършеното от него. Кърджалийската мисирка,която се компрометира в много направления,услужливо клатеше глава като слънчасала кобила и съскаше като змия,че времето на Павел Щопов свършило и че трябва да освободи трибуната на НС. Милиционери,не подценявайте българите,когато реагират на идиотското ви отношение към тях.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да , нали само него скубят ,че да хранят електората и да му плащат при избори
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румене, не разбрах....има ли Корона вирус или това е манипулация??? :)
56
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
Шербета откри топлата вода. Какво прозрение! Този човек е срам и позор за България.
55
5
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Фуражката ,ако разбираше поне малко от икономика, нямаше да развява сливата на жена си по света ,на гърба на трудещия се българин !!! И щеше да си държи затворена миризливата си уста за неща ,от които няма грам понятие !
54
2
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Лелее, как да не знаем до сега, че малкия и средния бизнес са гръбнака на нашата икономика ?Президента ни светна.
53
6
 
17
 
! Отговори
жалък човек преди 4 години
Чухте ли тоя *** какво отговори на въпрос защо на връх Шипка цитира жената на Решетников ? Питайте тези, които са се срещали с него, те са във властта. Разбирате ли колко е неадекватен към събитията, как не знае какво да отговори ,когато не е репитирано, когато не му е даден предварително въпроса? И този човек, зовящ се президент, има намерение да управлява България. Виждате ли какво се случва с неподготвен човек когато Съдбата внезапно го е запратила във висините на властта?Жалък човек
52
4
 
16
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
Това ми звучи като преписано от някой учебник по икономика от началото на 90-те. Както винаги безсмислени неща които са ясни на всеки малко по-умен човек.
51
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пилоте пилоте самолета изпусна...
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е зле тоя!!!
49
15
 
9
 
! Отговори
до тиквите преди 4 години
Тикви, а Боко как направи ИПОН? Спести от пожарникарската заплата??? Или на Цветелинка таткото му даде партиен куфар? Жокер - Таткото на Цвети е бил шефче в ДС!Големите антикомунисти, гласуват за милиционер от Симеоново, станал член на БКП на 18 години. Какви сте ми комици...
48
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква емблематична снимка само от червени:Президента Радеф,БСП лидер Корни импексова и червения шаман Райчеф.Те ще оправятБългария с малкия и среден бизнес?!Хахаха среден пръст за народа....Комунисти и бизнес?!
47
4
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Да,бе да,бизнеса на Баневи,Божкови и сие комунисти бил гръбнака на икономиката??? Вече 30 години чакаме тоя бандити с подарени и откраднати държавни активи да изправят " гръбнака на икономиката" ни,но те основно изпраха и изправиха банковите си сметки
46
7
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 4 години
Комунист и бизнес...Комунист и гръбнак... Ха-ха-ха!
45
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво разбира от бизнес?!То това дето казва и децата го знаят.
44
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев и икономика?
43
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква хубава семейна снимка ... старшинка Радев, КУРнелиа Нинова и обективния социолог на Позитано.Не случайно Бойко продължава да стои на власт макар и некадърен ... народа само като види алтернативата и пак гласува за Бойко.
42
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти имаш ли си понятие изобщо колко много учи един пилот?Това един завършен инженер.И задължително говори английски,не е като калинките,с преводачи.Да не говорим и за практичесите умения на пилотите и здравата им психика.--------Имам представа, учил съм за пилот.Да, учиш като за инженер, но не съвсем, а приблизително. И въобще не е задължително да владееш английски. Колкото за здравата психика, тя не изключва глупостта. Може да си устойчив като вол и също толкова умен.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма малък бизнес тука сички са крадци на едро .
40
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нова схема: Бойко избра 3 пъти по-скъп и 2 пъти по-бавен метод за тръбите на Перник, за да "усвои" повече пари..."'"Президентът мощно контра-атакува "шайката": Откраднахте $3 млрд. в "Биткойни", отговорете къде са!""Злоба:Бойко си го изкара на 89 годишен пенсионер, останал сам пред МС, следпротеста... Смазаха го от бой и го закопчаха като наркодилър...""Вътре в ДАНС се "самоуби" свидетел, отишъл да дава показания за връзките на Бойко с "Ндрагета"! Как се вкарва пистолет в ДАНС?"