Медсестрите се барикадираха през нощта в НС, оставиха ги без ток

Сестрите останаха там след заседание на здравната комисия
6 мар 2020 08:00,
94
Медсестрите се барикадираха през нощта в НС, оставиха ги без ток
Снимка: БГНЕС

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта в сградата на парламента. Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен срок. Обявили са и гладна стачка.

Сестрите са останали в сградата вчера след приключването на заседание на здравната комисия. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително.

Още по темата

Протестиращите останаха цяла нощ в сградата, сутринта излязоха на прозорците, защото токът в сградата е спрян.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерски съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници. Според недоволните на много места в страната обещаното от 1 януари по-високо възнаграждение не е станало факт.    

„Този акт на неподчинение е вследствие на една година лъжи и обещание от страна министерството. Чакахме и се надявахме, но в един момент напрежението излезе от контрол”, каза пред "Нова тв" медицинската сестра Елена Тонева.

„Вчера си бяха гласували увеличение на заплатите, а ние една година протестираме и нашите проблеми никой не ги решава”, заяви Мая Илиева.

Заедно с майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" вчера те затвориха бул. "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
След диверсиите и саботажите... - наред са вече и атентатите...
43
4
 
9
 
! Отговори
65 преди 4 години
Най-големият абсурд е че те психолог, а Хекмя н разговаряше със Бойка.Кой е той и кой му разреши да се прави на Бог.Ами ако беше казал една погрешна дума и тя беше блъснала някой от охранителите,или се беше хвърлила?Чак сега ,след час опънаха платно .Гледам БТВ,пълен цирк.Да дойде Бойко и всичко ще се оправи.Но намесата на Хекман е повече от абсурд
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НСО да си свършат работа,и тия да бъдат арестувани и съдени,.нарушението е голямо не може всеки да влиза и излиза .няма как 10 човека да си разиграват циркове
41
8
 
15
 
! Отговори
Сигурен съм преди 4 години
че тези дропли не са давали нощни смени до болни хора. Разни канцеларски писарушки се правят на важни и уж се борят за цялото съсловие!? Действат по сценарият на Манолова, а продуцент им е Славуца, всички при него хленчат. И кой ги е пуснал в сградата, това да не е мол? Не драпат за доброто на народа, а драпат за депутатски заплати и гледайте тогава какво ще правят.
40
9
 
8
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
До bad compani. Като не си наясно недей да коментираш тези откачалки са непрекъснато на работа защото няма персонал на празници никога не са със семействата си работят нощем за жълти стотинки продажник
39
2
 
16
 
! Отговори
!: преди 4 години
И ще ви дам и личен пример. От голям областен град съм и когато се наложи да се лекувам в столицата, първото нещо което направиха е да скъсат изследванията на техните колеги. Вярвам че и на вас ви се е случвало нещо подобно. България трябва много сериозно да се заеме с печалбарството, което се е настанило здравеопазването на страната. Голяма част от болниците дерат по 100 кожи, лечение не предлагат.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са отчаяни за власт, очаквам скоро да почнат да хвърлят хора от прозорците за да вземат властта.
37
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Има късмет, че не е във Франция...
36
12
 
10
 
! Отговори
Глааванак преди 4 години
Бойко, къде си? Камбаната бие! Кой бушон сега ще изгори? Всъщност ти никога и при никакви обстоятелства няма да проумееш това, което се случва в страната! Просто няма как!Скандалите и провалите ти нямат край! Или ще допуснеш гражданска война! Няма я вече " всенародната любов", просто трябва да си вземеш шапката и да си ходиш! И колкото повече се бавиш, толкова по-зле и за теб, и за БЪЛГАРИЯ!
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизогеберасточенгесарски цирк. Гледахте ли ги на перваза, все едно снимат нова серия на филма от глyпaв по-глyпав. А това са елитните.
34
6
 
10
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Като няма нужда от мед сестри закрийте я тази професия Срам И Позор Геноцид над сестрите
33
14
 
8
 
! Отговори
+- преди 4 години
Закуска ли трябваше да им донесат ? Те имат ли разрешение да протестират -7ямат -значи са извън закона -да се накажат с глоба -500 лв.
32
12
 
15
 
! Отговори
!: преди 4 години
В момента гледаме една медицинска сестра, която е кацналаа един перваз. За вас тази жена адекватна ли е изобщо, а какво остава да изпълнява толкова важни дейности като тази на медицинското лице. В България се говори само за нивото на заплащане на медицинските работници, но никой не споменава дори и за миг нивото на професионализъм и знания на една голяма част от тях. Интересно ми е дали тези пет жени са лицето на протеста на медицинските сестри или това е целият протест.
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,вкарайте дебелият крадец в световните новини,нещо от което той бяга като дявол от тамян!
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви сестри не са това. Това са платените протестиращи на бсп.
29
8
 
15
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Ти да видиш!Цяла сутрин телевизиите ни занимават с една откачалка на перваза:)
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са проблем заплатите на сестрите,други са и те няма да се решат или отминат,а напротив ще се добавят още към тях,дори и по страшни.Най големите късметлии в живота са сестрите,защото знаят много,виждали са много и са доволни от малкото.Най голямото богатство за едно семейство е да има образован човек ,който да направи и невъзможното за да се грижи,лекува и подкрепя,а многото пари са просто един друг свят,който те праща много бързо на ,,долната земя,,а там е тъмнина.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от тея ***.
26
6
 
9
 
! Отговори
Сестра преди 4 години
Престанете да се гарите със сестрите нали уж отпусна пари министерството къде са парите пак в определени джобове НЯМА ЛИ КОНТРОЛ. Пак отидоха в определени джобове 2ра мбал вдигнаха заплатата с 50 ЛВ къде са бленуваните 900
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Превърнаха го във вертеп!