Митрополит Гавраил: Не трябва да затваряме църквите

Според духовника вирусът е изпитание
15 мар 2020 22:05, Нели Христова
190
Митрополит Гавраил: Не трябва да затваряме църквите
Снимка: БГНЕС

"Голямо изпитание е за хората, съжаляваме за тези, които ги е постигнала тази епидемия, но си мислим, че трябва да използваме времето на Великия пост за особено покаяние и молитва, това каза митрополит Гавраил пред bTV. - Ние говорим за тази напаст, но колко много по-страшни неща има около нас – ние за това не мислим и не мислим колко е страшен грехът, който опустошава човешката душа.

"Това идва за да ни стресне, да ни покаже, че трябва да поправим себе си, да искаме от Бога прошка и да искаме неговата помощ, защото църквата е преживяла много епидемии и винаги с молитва, покаяние и пост те са преодолявани в църквата", каза още той.

Митрополит Гавриил заяви, че има писмо от Негово Светейшество Патриарх Неофит, което е одобрено от всички митрополити.

"В него е дадена насока как да се действа – мерки за хигиена, всичко, което е необходимо да се прави. Но в това писмо не е казано, че трябва да затваряме църквите и, че не трябва да се молим и са служим, а обратното - с по-голямо усърдие, да се обърнем с молитва към Бога.

Спазвайки всички необходими условия за хигиена, ние ги спазваме, но не се отменят службите, защото те са тази духовна сила, която първо дава на човека сила и въодушевление да преодолява трудностите и с тях можем да омилостивим и Господ да ни избави от тази страшна епидемия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
3
 
! Отговори
Ха, сега!-равенство преди 4 години
БКП да се бори против заразата! Дойде ли ви края и на вас долни и мръсни комунисти!!!
133
7
 
10
 
! Отговори
коронест сатанисс :) преди 4 години
Вчера обиколих де що църква видех и влажно измлясках сичките икони. :):):) Тичай народе и цункайте иконките, шото Госпот Бок ви "изпитва"! Овча му работа...
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКомунистите отдавна ги затваряха за миряните! Те изпревариха пандемията.
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички попове в затвора, пък Господ да ги освободи от там!
130
4
 
17
 
! Отговори
Помня преди 4 години
едно време обикновенни селски или градски свещенници,които бяха едни такива тихи,кротки,смирени,усмихнати,любезни и наистина набожни!Винаги дружелюбни,ще те заприказват,поздравят,утешат,успокоят,насърчат!Тоя,митрополит Гавраил,колкото пъти съм го виждал в Ловеч,все един такъва мрачен,затворен,надменен,надут,няма да се усмихне,погледне,поздрави,все едно не стъпва по-земята,ами хвърчи из небесата!?!?!Иначе не пропуска покрай властимащите масрафа и току микрофонът и камерата,не му слизат от брадата
129
4
 
10
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
...POPA DA SI GLEDA MOLITVITE...COVID19 UBIVA BURZO....STARI..BOLNI....VYARVASHTI SUSHTO! ...
128
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БПЦ са единствените търговци (не де юре, но де факто), които не плащат данък печалба!
127
5
 
5
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 4 години
Vuejete popa charlatan!
126
7
 
23
 
! Отговори
Дарвин преди 4 години
Супер,тъкмо ще усетят религиозниците силата на естествения подбор. Ако търсите умно и адекватно изказване от поп,значи сте наивници.
125
11
 
17
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
Църкви, джамии, синагоги - затваряй да не разнасят вируса!
124
6
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
...POPOVE S KILO LAYNA NA ZADNICITE SI DAVAT AKUL! ...SPAZVAYTE UKAZANIYATA NA PRAVITELSTVOTO! ...POPOVETE SA SHARLATANI! IGRAYAT SI S CHUVSTVATA NA HORATA!
123
8
 
31
 
! Отговори
само питам отеца преди 4 години
Който иска ще се моли от дома си,защо да ходи в църква? Нали Бог бил казал,че нямало значение къде се моли човек? Каква хигиена може да се спазва в църква и да се гарантира,че няма болни от корановируса да влязат в нея?
122
6
 
11
 
! Отговори
Евангелист преди 4 години
ГОСПОДИ Исусе Христа молим те за покаяние радост любов мир търпение благост доброта вярност.Моляте простини Греховете ини избави от тоя вирус и бездушие в Света АМИН !
121
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ръката МУ отдава всеки му дължимото! Язва след язва ще се стоварват на земята. От ужас на ужас. Гигантски тегоби и хаос. ОСЪДЕНИ СТЕ!ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕТЕ!Огненото езеро е приготвено за всички вас!
120
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да затваряме църквите, за да можете да си купувате свещи, молитви, опела и други стоки от първа необходимост.
119
7
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Когато Ботев е писал за "православните скотове" със сигурност е имал пред вид индивиди като дядо Гавраил.
118
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бпц трябва отдавна да се забрани - нямат нищи общо с вярата тези душегубци
117
11
 
21
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
Моите уважения, дядо попе, ама нямаш оправдание за нелогичните си действия, защото си израснал в светска държава и дори и си получил добро образование. А с това към което призоваваш, все едно падаш на нивото на алллаххогъзззните, дето болница и асфалтиран път не са виждали през живота си. Те да се тълпят както си искат. Ние трябва да се поспрем за малко.
116
9
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
До От Ниневия+++++++ Де да можех да ти сложа още много плюсове. Изключително точно и на място! Бог да ни пази и спаси впреки ширещите се на днешно време материализъм и атеизъм. Амин!
115
20
 
17
 
! Отговори
От Ниневия преди 4 години
Немците имат една поговорка: " Когато настъпва смъртта-всички си спомнят за Бога". И у нас ще бъде така. Дядо Гавраил е един истински митрополит-непоколебим защитник на Св.Православие. Това,което каза преди няколко дена е толкова утешително и най-вече истинско...." Св.Причастие е ЛЕКАРСТВО за всякакви телесни и душевни болести".В Църквата всякакви напасти и зарази спират своето действие!!! Това,което ни липсва в момента не са маски и дезинфектанти,а...Ниневийско покаяние!