Митрополит Гавраил: Не трябва да затваряме църквите

Според духовника вирусът е изпитание
15 мар 2020 22:05, Нели Христова
190
Митрополит Гавраил: Не трябва да затваряме църквите
Снимка: БГНЕС

"Голямо изпитание е за хората, съжаляваме за тези, които ги е постигнала тази епидемия, но си мислим, че трябва да използваме времето на Великия пост за особено покаяние и молитва, това каза митрополит Гавраил пред bTV. - Ние говорим за тази напаст, но колко много по-страшни неща има около нас – ние за това не мислим и не мислим колко е страшен грехът, който опустошава човешката душа.

"Това идва за да ни стресне, да ни покаже, че трябва да поправим себе си, да искаме от Бога прошка и да искаме неговата помощ, защото църквата е преживяла много епидемии и винаги с молитва, покаяние и пост те са преодолявани в църквата", каза още той.

Митрополит Гавриил заяви, че има писмо от Негово Светейшество Патриарх Неофит, което е одобрено от всички митрополити.

"В него е дадена насока как да се действа – мерки за хигиена, всичко, което е необходимо да се прави. Но в това писмо не е казано, че трябва да затваряме църквите и, че не трябва да се молим и са служим, а обратното - с по-голямо усърдие, да се обърнем с молитва към Бога.

Спазвайки всички необходими условия за хигиена, ние ги спазваме, но не се отменят службите, защото те са тази духовна сила, която първо дава на човека сила и въодушевление да преодолява трудностите и с тях можем да омилостивим и Господ да ни избави от тази страшна епидемия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
19
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Мюмюните злорадстват по вестниците,защото още не знаят в мусулманските клоаки какво се случва.Там тестове и медицина няма.Няма статистика.
113
1
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОГ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ
112
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОПЕТЕ ЛЪЖИЧКАТА В СПИРТ ПРЕДИ И СЛЕД ПРИЧАСТИЕ И ГОТОВО
111
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя обяснява,че от над 2000 години съществува религията.Да така е,но се намират пирамиди и мумии от 6000 години.Е какво по времето на фараоните Господ не е ли имало?Защо някой налага,че всичко започва от 2000 години назад,като има и по-старо?Това религията е форма на управление за наивните и необразованите.Дали Христос,Алах,Буда или както и да е всичко е измислено от хора за да се управлява.Това днес е бизнес и няма нищо общо с лечение на вирус дори обратно,ще пренесе заразата на повече хора тоя
110
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешни са тези, които наистина мислят, че Бог е изпратил заразата или пък че той ще помогне... Слушам и не вярвам на очите си, колко хора не знаят - що е вяра и що е суеверие...
109
4
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
ХАхахаха. Догарете по времето на бай Тошо бяха върли атеисти и не вярваха в Господ. ПОсле Живков падна и умря и се появи едно джудже, дето им проми мозъците и от атеисти дрогарете станаха върли православни християни, че и славяни. Нищо че са с черна кожа, черна коса и събрани вежди
108
12
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
в 21 век да вярваш, че има Бог си е чисто казано малоумиe
107
1
 
6
 
! Отговори
Абе гледай ги бе! преди 4 години
Абе гледай ги как си мислят, че всичко ще се размине и после всичко ще си продължи по старо му! Грубаааааааааа грешка!!!1
106
1
 
3
 
! Отговори
Кой хвали и.з.м.е.т! преди 4 години
По лош от нея е!
105
2
 
3
 
! Отговори
Врагът на моя враг преди 4 години
Е мой приятел и аз обичам да си говоря с приятели! За тая нацистка Сакскобурготска *** ще ни трябват много приятели!
104
2
 
3
 
! Отговори
Гавраил преди 4 години
Върви подир мен чадо ,щото може и пред мене д корона .
103
11
 
2
 
! Отговори
Сравнение: преди 4 години
Едно е да се помоля на стари приятели с реални измерения да убият ненаказан високопоставен нацист без капчица българска кръв и български гражданин само по паспорт, но гражданин провел такива политики, че е коствено виновен за смъртта на 2 милиона души преждевременно и емиграцията на още 2 милиона както и пълната съсипия на десет невероятни бизнес и образователни модели. Като сами не можем?Друго е да се молят на невидимо израелско-палестинско ***, което е наполовина художествена измислица.
102
1
 
4
 
! Отговори
Ес класа 53 53 преди 4 години
Ама как ше ги затварят нали мечо бензин харчиhttps://m.fakti.bg/avto/4991-s-klasse-v-ugoda-bogu
101
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като обявиха извънредно положение?Спасиха ли болните баба и дядо?
100
3
 
4
 
! Отговори
Едно е да се молиш преди 4 години
Да бъде убит нацист докарал държавата до просешка тояга и то да се помолиш на кръвния му враг това е нещо съвсем различно. Друго е да се молиш на чужда невидима сила да останат само еврей и то 150000 на тая земя. По време на чума е особено нагло!
99
4
 
10
 
! Отговори
Държавата преди 4 години
Това съм аз, ти, всички без тях! И държавата няма пари да плаща за лечение на религиозни *** нарушили заповед, наредба и здравето на хората само защото са решили да се молят на чужда сила. Прибирайте ги станаха ясни колко са нагли!
98
7
 
4
 
! Отговори
Пример давам преди 4 години
Докато са вързани свещенниците ама всичките докато ги вържете и ги хванете да разберат какво е да си вързан, тоя народ чист въздух и свободен ще диша! Разбрахте ли намека сини момчета?
97
8
 
9
 
! Отговори
Нарушиха ли заповед? преди 4 години
Нарушиха ли я днес? "Работеха" ли? Съществуваше ли риск и опастност за група хора? Съществуваше! Какво чака МВР?
96
9
 
14
 
! Отговори
Един човек ми каза: преди 4 години
Някога отдавна беше преди вечност: Вържи попа да е мирно селото! Време е да вържете поповете и свещенниците и тия дърти старци повтарящи едно и също от 1500 години.
95
10
 
3
 
! Отговори
Държавата преди 4 години
Или ще стъпи на врата на тия *** и ще го счупи веднъж завинаги да си знаят мястото или почвам да копам много без ред и наред ....