Радев разговаря с Екатерини Сакеларопулу за бежанците

Той е изразил солидарността ни с Гърция за сигурността
16
Радев разговаря с Екатерини Сакеларопулу за бежанците
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев изрази солидарността на България с Гърция при охраната на външните европейски граници в телефонен разговор с президента Екатерини Сакеларопулу.

В телефонен разговор Радев поздрави своя гръцки колега с встъпването й в длъжност и й пожела успех във високоотговорната й мисия.

България и Гърция споделят обща отговорност за охраната на европейските граници и следва да обединят усилия за адаптиране на политиката на ЕС в областта на миграцията, призова още Румен Радев.

Предложение за изработването на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните граници на ЕС вече беше внесено от държавния глава в началото на 2017 г., докато представляваше страната ни на заседанията на Европейския съвет, съобщиха от прессекретариата му.

Стратегическото партньорство на България и Гърция, отличният политически диалог на всички равнища и перспективите за последващо задълбочаване на двустранния икономически и инвестиционен обмен, също бяха сред темите на разговора.

Президентът Радев потвърди интереса на страната ни за разширяване на двустранното партньорство в енергетиката, което е от значение за енергийната диверсификация на целия регион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББ (9)До преди 13 часа си номер 8 и 9.Вече никой не обръща внимание на туй.От твоите 2 милиона жалките останахте само няколко.
9
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
оставката на Радев ще я видите когато минете през барикадите от над 2 милиона свободни българи гласували за него...Президента е институция обединяваща нацията ни,символ на Свободна България,на Дома на децата на България...името не е важно,Президента ни е достоен човек от когото за първи път в последните 30 години хората не се срамуват...за разлика от плевньо
8
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моят Президент,Президента на Народа ми,достоен,почтенн,рискувал хиляди пъти живота си в служба на Родината ми..цяла Европа е солидарна с гърците,султана рекетира свободният свят с хора докарани от Авганистан нападащи суверенна държава,атакуват границата им...свободен свят ли е ЕС или плащащ рекета на султана и подкрепящият ги министър председател от турски произход на Англия...лицемерие и нечовечност,гърците нямат армия в Сирия..ЕС също
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е най голямата гадина,която е избирана за президент...Еквивалент му е Първанов ,но този го бие...Тези ,още кризата не е почнала,и този започна да мародерства правителство и държава...Откъде бе другарю Радев ...,поискай от Путин ,той може и да се смили...***...Така е в целият свят ,кризата е навсякъде ,и никой не иска дивиденти...Само в България ,великата икономика спря...Жалки,,,
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луд умора няма.Какво може да каже, и най-вече - да свърши Грипен Шипката, освен да светне гръцкия президент за сакралната "истина", че "водата е мокра, ама при това правителство - не чак толкова"? Е, може и да я полее с някое опело от пословичните си на тема "всички ще умрем заради това правителство" - да си развони"харизмата" с пълна мощ.
5
8
 
11
 
! Отговори
555 преди 4 години
Тоя пак имитира дейност, оставка Радев!
4
14
 
6
 
! Отговори
Истина и правда преди 4 години
Добре поне че президента ни е загрижен за бежанците и не смята като бг парламентаисти че Туски ислямски режим трябва да получава ЕС милиони, а да напада заедно с Русия и Иран Сирия за да заграби чужди земи, но да не покаже човечност към никакви бежанци мака че по закон и ЕС междунардони разпоредби за защита на правата на човека те имат праов на убежище всички които бъгат за живота си и свободата си които са в опасност и-България и Гърция са длъжни да приемат всички християни без ислямисти
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо им няма.Те са само преносители.
2
1
 
11
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Тея *** бежанците, не знам как още на са на 50% леш там от тоя вирус!
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имитация на дейност характерна за шапкарите?!