Отменят молитвите в джамиите и католическите храмове

Православна църква все още не е отменила масовите събирания
23
Отменят молитвите в джамиите и католическите храмове
Снимка: Pixabay

Общите молитви в джамиите, включително и петъчните молитви за мюсюлманите, се отменят с решение на Висшия мюфтийски съвет.

Протестантските и католическите храмове в страната също отменят общите богослужения, които ще бъдат излъчвани онлайн, съобщи БНР.

От Главното мюфтийство призовават болните и хората над 60-годишна възраст да не посещават джамиите, които остават отворени в цялата страна.

Говорителят Джелал Фаик заяви: "За да присъстваме на колективни молитви заедно с нашите събратя трябва да бъдем здрави, както и е необходимо да не представляваме опасност за никой по време на молитва“.

Председателят на Обединените евангелски църкви пастор Румен Борджиев посочи, че съветът е да се прекратят богослуженията, но едновременно с това храмовете да останат отворени, за да може всеки един, който търси духовна подкрепа, да може да я намери.

Католическата църква у нас преустановява литургиите с участието на вярващите в софийско-пловдивската епархия.

Богослуженията продължават, но при закрити врата.

Българската православна църква все още не е отменила масовите събирания в храмовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светия Дух отдавна е напуснал църквите и живее единствено в сърцата на праведниците.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19...НАЙ - ВЕЧЕ ДУХОВНАТА ТАКАВА.........Кажи ми Дедо Попе, духовно ли е да носиш Ролекс за 50 хиляди лева и да проповядваш истинска вяра в БОГ, да плашиш с духовни пандемии и липса на време за компримис към духовните цености? Духовно ли е да си близал и да продължаваш да ближеш БКП *** за "бог да прости" и да се опитваш нескопосано да замажеш църковното користолюбие и попска похот към мъжко дупе? Определено има свестни люде попове но повечето сте омазани в БКП/партийни лаяйня!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ ЕДНОТО ОТ ИЗКАЗВАНИЯТА МИ - ТОЧНО ПРЕДИ ВТОРОТО ПОД НОМЕР 15 ?! НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ ...ОТНОВО И ОТНОВО !!! ОСВЕН ДА ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ДРУГО НЕ МИ ОСТАВА ! И СЕ ПАЗЕТЕ ОТ КОРОНА-ВИРУСА И ВСИЧКИ ВИДИМИ И НЕВИДИМИ , ЕЖЕДНЕВНИ И НИКОГА НЕСВЪРШВАЩИ ПАНДЕМИИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА , НАЙ - ВЕЧЕ ДУХОВНАТА ТАКАВА , ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ ЗА КОМПРОМИСИ С ДУХОВНИТЕ ЦЕННОСТИ !!! НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ - НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН УСПЕХ ! ПОВЯРВАЙТЕ !!!
17
4
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Нашите попове винаги са били най-пpoсти.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смърдящата БКП българска църква няма нищо общо с истинския БОГ и Исус Христос! Българската ДС/БКП църква е пародия на вярата в БОГ!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15И ОЩЕ НЕЩО-НАЛИ БОГ Е ТОЗИ,КОЙТО СЪДИ ?ПРИЕМЕТЕ ЦЪРКВАТА ТАКАВА,КАКВАТО Е И ОСТАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО НА СВЕТИЯ ДУХ В НЕЯ!Никой не съди само назовава ФАКТИТЕ! Попските червени БКП лаяйня смърдят без съд и присъда! Смръднята им е Божествено Знамение за да се знае колко е истинска! Съди единствено БОГ! Обикновените хора имат пълното право само да констатират това което виждат!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ОЩЕ НЕЩО-НАЛИ БОГ Е ТОЗИ,КОЙТО СЪДИ ?ПРИЕМЕТЕ ЦЪРКВАТА ТАКАВА,КАКВАТО Е И ОСТАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО НА СВЕТИЯ ДУХ В НЕЯ!А НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ ВЪРХУ СВОИТЕ ДУХОВНИ ЦЕННОСТИ,КОИТО СА ВОДЕЩ ФАКТОР ЗА СПАСЕНИЕ,НАРАВНО СЪС СИЛНАТА И НЕПОКОЛЕБИМА ВЯРА В БОГ И БОЖИЯ ХРАМ!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ЖИВЕЕМ В ОСОБЕНО ТРУДНИ ЗА ДУХОВНО ОПАЗВАНЕ ВРЕМЕНА,И АКО СЕ ПОДДАДЕМ НА ТОВА С ПОДОБНИ РЕАКЦИИ,ТО РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е ОБРАТЕН НА НУЖНИЯ - НЕ ПРАВЕТЕ С ЛЕКОТА КОМПРОМИС С ПРАВИЛАТА БОЖИ-ИЗГУБВАМЕ СЕ!!!
13
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Епископе, явно ти е дадено да говориш горделиво и богохулно. Църква, чиито служители получават заплатата си от Кесаря, няма как да има благодат.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До епископ Вожоа 12Църквата е само ЕДНА!!!! Само в тази ЕДНА Църква присъства СВ.Дух! Църквата е ЕДНА,СВЯТА,СЪБОРНА и АПОСТОЛСКА............Църква БКП с профил от Държавна Сигурност! Заврете си "БКП Църквата" в наедрелите попски ***! Ковит 19 ВИ ОБИЧА!
11
7
 
5
 
! Отговори
епископ Вожоа преди 4 години
Църквата е само ЕДНА!!!! Само в тази ЕДНА Църква присъства СВ.Дух! Църквата е ЕДНА,СВЯТА,СЪБОРНА и АПОСТОЛСКА. Нито католиците,нито протестантите отговарят на тези характеристики.По същество това не са църкви,а общества с християнска видимост. Естествено и да затворят и да не затворят "храмовете" си е все едно.Изцеряващата благодат я няма там.Тя е само в Светата Православна Църква. Затова богоборците ще се опитат да направят всичко възможно да затворят православните храмове,но...Господ гледа!!!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Православна църква все още не е отменила масовите събирания - Ковит 19 много обича дебелшки попчета със зачервени *** от по времето на Правешкия Шмекер!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БПЦ по принцип са неадекватни и живеят с 200 години назад от цивилизацията.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм за подкрепа. Всички вярващи да преведем по 10 лв в дарителската сметка на БПЦ срещу обещанието да затворят вратите на църквата, за да не ни въвеждат в изкушение и да ни избавят от Лукавия с короната.
7
8
 
14
 
! Отговори
До цецо преди 4 години
И следващия път като се разболееш директно при попа, не на лекар, не в аптеката а направо при попа, да ти направи една молитва. Никави болници, поликлиники аптеки.
6
8
 
18
 
! Отговори
До цецо преди 4 години
Дай доказателства че е така както ти пишеш. Това че не можеш да си ибясниш някои работи не са доказателства. Точно тези от църквата са горяли жени преди, защото са ги мислели за вещици. Айде с тия религиозни романи. До сега не съм виждал или чул за поп който се лекува с молитва и никога не взима лекарства и не ходи на лекар при нужда. Всеки търси науката в крайна сметка като се разболее.
5
18
 
13
 
! Отговори
цецо преди 4 години
да подкрепив този тежък момент Църквата ни. Тя е оцеляла 2000 и при много по-тежки изпитания и никога не са преустановявани службите. Това което сега се случва е заради нашето безбожие и грехове, по божие допущение. Не надавайте вой срещу владиците ни а ги подкрепете в това време на изпитание. Никой никога не се е заразил в храма а напротив, там стават изцеления. Сега е време да напълним храмовете а не да бягаме от тях заради един грип, Бог гледа..
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не се лекуват с молитви а? Бюджета който взимат трябва са се дава за НАУКА. Винаги съм ви казвал че религиите за нищо не стават. Науката винаги побеждава.
3
10
 
16
 
! Отговори
Х преди 4 години
До упсДоста странно е неадекватно е поведение на БПЦ в ситуация на пандемия.
2
4
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Яд ли ви е, хомота и лесбоси, че БПЦ ви спря конвенцийката?
1
16
 
11
 
! Отговори
упс преди 4 години
До АнонименНашият митрополит рече, няма да се затварят храмовете.Демек нашият Бог е по-силен от другите Богове, или нашият митрополит мошеник е по-*** от другите аллахови и прочее мошеници?