Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!

Главният прокурор подкрепи искането на медиците за още по-строги правила
20 мар 2020 13:20, Елка Василева
546
Гешев иска радикални мерки: Времето ни изтича!
Иван Гешев. Снимка: архив, БГНЕС

"За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

Още по темата
По този повод Гешев каза, че е запознат с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепя. "Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС", каза Гешев.

Той призова политиците "да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик".

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие", заяви Гешев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
1
 
2
 
! Отговори
Гл.прокурор преди 4 години
До Анонимен 383Никога, понеже района там е доста богат.
346
3
 
8
 
! Отговори
млад човек преди 4 години
До Анонимен 384Нали маските са за ЗАРАЗЕНИТЕ бе, специалист?
345
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, ИЗБИРАТЕЛЮ!За сега има само една ЕДИНСТВЕНА СТРАНА в света, където има положителни резултати.И това е Китай.Там си казаха и се видя - огромен осем милионен град и НИТО един човек на улицата.Марките са драстични, но дадоха резултат.А вие скоро няма да стигне до тяхното съзнание и дисциплина.
344
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неколкократно обясниха, че неспазването на мерките е придимно от възрастните хора и че всички други са достатъчто дисциплинираниТова не е вярно! Днес всички млади хора които видях бяха без маски!
343
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще Видим цени на Горивата от порядъка на 1.70-1.80 за литър,цена която включва,Цена на петрола,Транспорт, Рафинерия и преработка,Акцизи и данъци,Печалба на производителя и търговеца??????? Кога бе господин "главен прокурор"??????
342
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев,Гешев ,това трябваше да се направи февруари месец...Вече е късно за ***. Ще го разберат ,но по трудния начин и то по-скоро,отколкото им се иска.Но това и заслужават. Трябва да стане така. Бързо забравиха времената при Жан Виденов и сега ще разберат ,че много неща в живота НЕ зависят от жалкото им съществуване...
341
8
 
19
 
! Отговори
Пиночет преди 4 години
Хунтата се опитва да набута бъларите по лагери, да забрани движението по улиците и да стреля на месо.Толкова много им се иска да останат на власт, а народът вече толкова много не ги иска.
340
2
 
2
 
! Отговори
абв преди 4 години
До до абв- напротив, изпълнението на нарежданията е да си стоят в къщи и да не ходят напразно по кабинетите. Преди да се направи редовния профилактичен преглед не се знае дали не е ходил "напразно"
339
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 355Направо умират по улиците в Италия...хихихихи Верно някои хора са много филмирани, че и на ден умирали по 400 човека. Италиянците със своите 30 000 заразени в 60 милионна Италия живи да ги оплакваш. На мен не ми пречи, както хората са казали *** глава затрива.
338
6
 
5
 
! Отговори
до 360 преди 4 години
Явно не четете информацията.На сайта `Италия` всеки ден се публикуват новозаразените и умрелите за деняЗа вчера беше 400, за онзи ден 480.***
337
1
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Тъй,като пиша,най против,да поясня.....Никъде не съм написал,да няма мерки,НИКЪДЕ!!!ТРЯБВА ДА ИМА!!!Против съм,решенията,да се взимат,не от когото трябва!!!Против съм,да са крайно драстични!!!Против съм,да са денонощно всяващи паника!!!От друга страна,който и да е вирусолог да се е появил,е говорил спокойно,клонящо към насмешка....А пожарникари,милиционери,знаини и незнаини генерали,денонощно побъркват хората с неизменното:''СПОКОЙНО МОРЯЦИ,КОРАБА ПОТЪВА,ЩЕ ИМА ВОДА,ЗА ВСЕКИ"
336
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неколкократно обясниха, че неспазването на мерките е придимно от възрастните хора и че всички други са достатъчто дисциплинирани.Ако искате - спрете ни въздуха, който дишамеИ да, както е описано в друг коментар - хората са уволнявани и ще им се наложи да изпаднат в нежелана изолация в последствие
335
1
 
8
 
! Отговори
абв преди 4 години
До Голем Смех пада Така е. Преди около 10 год видяхме, че българите ходят като овце след "мъжкарите"...
334
17
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Аз ВЯРВАМ, че БОРИСОВ ще ни изведе от КРИЗАТАДа са живи и здрави с ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ, защото, ако чакаме на президентчето КУЧЕТА НИ ЯЛИ
333
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай от 1.4 милиарда за 7 месеца жертвите са 3 хил. А вие се оставяйте да ви правят на мамуни.
332
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щях да го взема под внимание ако го беше казал ген. Мутафчийски, а не този пиар ***.
331
6
 
12
 
! Отговори
до абв преди 4 години
Що за глупости пишете? Никой до сега не е върнал раковоболни от процедури, никой не е отказал лечение на друга болест.Моя близка постъпи наскоро в болница и се лекува.Защо всявате паникаа?
330
2
 
10
 
! Отговори
Гого преди 4 години
До АнонименСтига с тоя грип изтърка се. Е не е грип!
329
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За затваряне на София малко са закъсняли. София трябваше да се затвори още когато в Китай умираха хора по улиците. Тогава ако беше обявено извънаредно положение бяха спрели полетите и затворили границите сега в цялата страна нямаше да има нито един заразен. Да ама другарите чакаха заповед от брюкселското зеле те сами решения немогат да взимат. А и нямаше да им дадат 800 милиона евро щото нямаше да има заразени. А и другарката сеянка от Крушовица се беше покрила и я нямаше никаква. Изгоряхме.
328
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре да фалира всички фирми, но да сме живи и без работа и без пари на улицата, отколкото да умрем всички от смъртоносния корона вирус. Спасете ни господин прокурор, спасете ни господин генерал, въведете извънредно положение, военно положение, правете каквото решите само ни спасете от смъртоносния корона вирус, спасете животите ни!