Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!

Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем
Обновена: 18 мар 2020 08:46 | 18 мар 2020 08:42,
233
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Аз не се обявих за по-строги мерки, а за радикални. Вчера заявих, че сме в почти военно положение, но го казват и Макрон, каза го бившият ръководител на Френската национална здравна служба, безброй общественици. Това заяви главният прокурор на държавата Иван Гешев.

Още по темата

Той даде пример със Сърбия, която от вчера въведе вечерен час. 

"По същество трябва да разберем, че сме де факто във война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем", посочи Гешев пред "Нова тв".

Той посочи, че в случая работата на прокуратурата е в 2 насоки - да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани и противодействието на престъпността във всичките й форми. Гешев заяви, че в ситуацията на извънредно положение това включва специфични неща.
Обвинител номер 1 на държавата заяви, че ще се провеждат проверки в цялата страна за спекула и нарушения.

Главният прокурор посочи, че така подхождат почти всички държави в ЕС.

"Ние трябва да се подготвим за най-строгите мерки и ако не го направим ще се развият сценарии, подобни на тези в Италия и Испания", настоя Гешев.

Според него българската политическа класа мисли твърде много за политическите последствия и не разбират кризисната ситуация.

"Колкото повече мислят за политическите последствия, толкова по-бавна е подготовката за една предстояща криза, която няма как да ни подмине", заяви Гешев.

Той призова правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират веднага, а не след дни.

"Ситуацията се развива с часове, не с дни, така че отговорните политици и лица трябва да мислят адекватно и незабавно", настоя обвинител номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Позаслушах се малко по Нова снощи какво обясняват разни министри и как се правят на велики и си приписват заслуги за ситуацията в Бг.Толкова повърхностни неща говорят за да прикрият истинските опасности следващи в резултат от извънредното положение,че чак се чудя кой им вярва?За състоянието на банките най-интересно е да отбележа,че се дават кредити срещу постоянен договор,но сега след като спряха работа толкова фирми и няма нищо сигурно какво ги толли постоянния договор,ако се залее борсата?
209
0
 
0
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 4 години
Здравната система е с търговски характер и първото важно нещо като отидеш на доктор е осигурен ли си.Като отида на лекар той ми казва какво ми е според това което той знае и може да ми предложи,но не ми казва,че имам и алтернатива и аз мога да отида да се лекувам по друг начин,защото един търговец като него ше и предложи най-доброто за мен за да му стана постоянен клиент.Ако здравето е най-добрата реклама за нас,запитайте как работи здравната ни система и здравето ни добра реклама ли е за нея?
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю каскет.. Ти не си премиер или президент.. Доста стана велик след като конфискува 14 литра ракия в Ихтиман
207
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече имате извънредно положение, драги ми сънародници. Вече за елементарно излизане на разходка може да заповядат на полицаите да ви пребият. До това води мало умието народно и шубето. Още имате възможност докато нещата не са улегнали да хвърлите всякакви маски и да плюете в сурата на манипулаторите. След един месец временното положение ще стане постоянно и ще изживеете остатъка от живота си като роби на Гешев и компания.
206
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно подкрепям идеите му с уговорката, че строгите мерки следва да са ВРЕМЕННИ/а не след това удобно да забравят да ги отменят/.------ Разбира се, че ще забравят да ги отменят, как изобщо се надяваш някой да ти върне права и свободи, от които си се отказал доброволно? Заради един грип да си навлечеш тотален фашизъм и да станеш роб - защо да заслужаваш след това да ти върнат правата? Напротив, за такова нещо заслужаваш да те пребият, *** силят иизхвърлят в някой казан за ***.
205
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е болен човек. И защо не е с маска?
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев да се занимае с побоя над Слави Ангелов, а не да се занимава с неща, които не са му работа. Айде каскета и да видим резултати от разследване!!!
203
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май само Гешев е наясно за какво иде реч и е следил събитията в Китай и Италия. Напълно подкрепям идеите му с уговорката, че строгите мерки следва да са ВРЕМЕННИ/а не след това удобно да забравят да ги отменят/. При 33% положителни тестове от всички тествани-хващайте елките и започвайте да смятате колко МЛН.са това евентуални бъдещи заразен. Мисля че мерките са вече доста закъснели, но ПО-ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА! За Борис Джонсън и това, че остави на самотек англичаните-немам думи....
202
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев народа е с теб имаш пълната подкрепа!
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една седмица слушаме невежите брътвежи на разни тиквеници! Питам се защо не излезе един български лекар инфекционист да обясни на хората за какво става въпрос,че ситуацията не е толкова апокалиптична че даже хич не е и страшна.Само гледаме едни профани които побъркаха населението за това, че видите ли идва ''страшна'' настинка!
200
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешеффф е тъпо на гадулка с лек даун синдром ченге, което не му е ясна спецификата на вирусните заболявания, нито тяхното лечение, нито тяхното протичане. Мерките които иска първо ще фалират държавата и второ ше му дадат повече власт да дерибейства.
199
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ще беся 1 бг лев e 46 руски рубли златото пада петрола и той Балкански поток спрян заради вируса
198
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не мога да си обясня :..-Вие ..айде да не ви обиждам,защото ви уважавам,..ли сте,или са ви ПРИСПАЛИ и не можете да вденете какво всъщност правят с вас психично увредени елементи?
197
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм ЗА всеки който ликвидира бсп
196
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ама кой му дава думата на тоя "полиран боздуган",както се изрази един колега тук?!?!За какво военно положение БЛЕНУВА и мечтае тоя МИЛИЦИОНЕР?!?!..Умряли двама от "короната" и край-светът свършва,ако не въведад "РАДИКАЛНИ" мерки!!!..Направих справка в НСИ...забележете:-"Брой раждания за 2018 г.-62500."./вкл. мъртвородените/-Брой починали за същата година:-108526....!!!!!!!!!!..ЕТО КЪДЕ Е ТРАГЕДИЯТА!!!!-В системно прилагания ГЕНОЦИД на нацията,НЕ в двете жертви на грипа...ако наистина
195
1
 
8
 
! Отговори
До200 преди 4 години
Именно,че е Страшно и не му е работа на "главният прокурор"да предлага мерки които не му влизат в задълженията търсейки медийни изяви!В това страшно време неговото основно задължение е да предлага мерки и да контролира спекулата която придобива огромни размери в тая ситуация!
194
6
 
4
 
! Отговори
Някой си там.. преди 4 години
Ехх, ти кух ЮРОДЕ! Докакто не спрете да мислите като баба на село всички ще измрем. Тук не става въпрос за политика, интереси, а става въпрос за човешки животи. Нашите, вашите, тези на близките ви и за този на баба от село. Спрете да говорите кухарщини и малоумщини! Ще мрем, както мрът като зайци италиянците , имат недостиг на кислородни маски избират произволно, кой да живее и кой не... СТРАШНО Е! Осъзнайте се! НЕ НАРОД, А ***... ТОВА ЩЕ КАЖА И ЩЕ СВЪРША!
193
0
 
8
 
! Отговори
А бе Гешев преди 4 години
Цял ден четем за заразени римляни дето ги пускате по домовете по разни градове. Става дума за 100 тине души. Да бяхте оборудвали полева карантина в АренаАрмеец. Изолирано е малко лекари могат да поемат всички. Ама е късно вече.
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гологлава Шушумиго,ти до кога ще се правиш на ЛУД,Колко е цената на петрола след срива по световните борси и Колко цената на горивата у нас?Ама иначе да го играеш"прокурор"еша ти няма!Аман от популизъм!
191
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радикалната мярка е тия дето похарчиха резерва в панделатавсе са около него какво се прави на ощипантолкова са нагли че