Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването

Възрастните с пазар сутрин за два часа
Обновена: 20 мар 2020 20:17 | 20 мар 2020 16:55, Веселина Йорданова
878
Забраняват се посещенията в паркове, ограничава се пътуването
Снимка: БГНЕС

Посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити обществени места се преустановяват от 00.00 часа тази вечер със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Още по темата

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават аптеки и хранителни магазини всеки ден в интервала 8.30 до 10.30 часа, съобщи Ананиев на брифинг в МС. Тогава ще бъдат обслужвани само хора над тази възраст.  Възрастните са най-уязвимата група от коронавируса и мярката е за тяхна защита.

Това е времето, в което те могат да бъдат обслужени, без да се срещат с останалите потоци от хора, уточни ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще бъдат въведени още по-строги.

Хората, които имат домашни любимци, ще имат възможност да ги извеждат, но се забранява струпването на едно място.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.
 
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев.

Транспортът е кръвта по артериите на една страна - абсолютно няма как да се ограничи транспортът в България. Ако става дума за междуградско пътуване, би трябвало човек да носи документ, че пътуването е основателно, каза Мутафчийски.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че безцелното пътуване и тези, които не са крайно необходими, ще бъдат спирани.

Решението докога ще са отворени църквите, може да е само на Светия синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


878
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
672
6
 
3
 
! Отговори
никой преди 4 години
и така ,трази сутрин, парк БОРИСОВА ГРАДИНА от към плиска.между 7.30 и 8 ч трима БЕГАЧИ , три ОТВЪРЗАНИ кучета, и един дядо с бастунче които принципно прави ежедневни разходки ,в което няма лошо ,но НЕ и сега. всички тези без маски.поне по един шал да си бяха сложили
671
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
Илюминатите искат да наложат силов световен ред. За тази цел ползват био-оръжието коронавирус(ако въобще съществува). Повечето правителства и медии в света работят за Илюминатите защото получават пари от тях за да провеждат тяхната политика.
670
0
 
18
 
! Отговори
обява преди 4 години
Отдавам под наем куче, подходящо за дълга разходка на открито - 50лв./ч.
669
3
 
31
 
! Отговори
Михаил Семков преди 4 години
Навремето парковете в градовете бяха построени от комунистите заради народното здраве. За да се откъснат хората от сивите панелки и задимените фабрики. Днес разни жалки фашаги от калибъра на Гешев, Дончев и Барба Ганиос забраняват ползването им под предлог същото това обществено здраве. Кой може да ми докаже че вероятността да пипнеш китайския грип е по-голяма в Южният оарк, отколкото на опашката за Лидл или на работното място!?
668
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДЕНите идват на земята да си проверят реколтата
667
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма по *** хора от нашите политици и военни.скоро им изтича времето.напускайте таз прокажена държава
666
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аиде пак искараха старата схема разделяи и владеи и си гледаи сеира отстрани противопоставяне на млади срещу стари чета редовно новините по целият свят относно мерките които се взимат такава простотия като нашата сутри от 8 до десет стари хора и чак след това млади ще видите какви скандали ще стават и с правото си
665
1
 
6
 
! Отговори
късни новини преди 4 години
Брей,това да не дават по канал 1 НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР,че няма хора по улиците.
664
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, ДОМ или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност, уточни Ананиев. В заповедта не пише дом ! Не подвеждайте !Много Хора ви четат !
663
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако преди около 30 години политбюро бяха увиснали на стълбовете пред народното събрание сега да няма малиноФчета и пси хо пати като някои тук.
662
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилството е тежко психическо заболяване.
661
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера, в градинката пред Народния Театър, минавам пред един дядка, който на пейка слушаше на телефона си на високоговорител руска станция, и го питам приятелски, "Как е при руснаците, има ли коронавирус?", а, той ме изгледа стреснато, скочи и подбягна към съседска пейка!
660
5
 
18
 
! Отговори
до 718 преди 4 години
Ей, ГЕр БаДж ийче сду хан о, кога през тия 45 години ти е било нареждано под заплаха от затвор, да си стоиш в къщи, и да не излизаш в кварталната градинка или детска площадка!?
659
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 729 ВинетуВечер в 21:00 ги изкарваш да ръкопляскат на балкона и през това време яздиш:)))
658
2
 
16
 
! Отговори
Винету преди 4 години
На маймуни станахме. Аз как да правя сега кекс с жената, като децата висят денонощно вкъщи? И това докога? Стойте си вкъщи, стойто си вкъщи а вкъщи дори един кекс не може да направиш. В безизходица съм. От сутрин до вечер умувам как да преодолея това любовно ембарго, което ни наложиха. Вече не мога и да спя.
657
7
 
9
 
! Отговори
до 720 преди 4 години
Ей, глу пен дер, конспиративна теория ли е, ча за броени дни Глобалистите превърнаха целия свят в Планетарен Затвор и те карат да се редиш на тротоара за храна, да не можеш да излезеш с детето си в градинката или парка! Или тоя грип е толкова смъртоносен и опасен (което, очевидно не е) или зад тази хистерия се прикрива нещо изключително зловещо! Чакай си в къщи, в контролиран в домашен арест, и ще скоро ще смениш плочата!
656
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
723Про стак....Alex Jones пред сенатската комисия заявява....перефразирам......"Не съм вярвал, че нормален човек може да повярва тези истории"
655
1
 
3
 
! Отговори
до 711 преди 4 години
Не е вярно, наивний и юруде! Новият Световен Ред се извършва по китайски модел, на Китайската Комунистическа Партия, за тотален контрол на населението, това вече се прави в Китай! Лидерите на Правитеството на НовСветовенРед, NWO, са US Демократич Партия, един от лидерите им Бърни Сандърс е заклет социалист/Комунист. US ДемокрПартия е в топли отношения с ККП на Си Дзипин.
654
0
 
8
 
! Отговори
NWO преди 4 години
Предупредени сте!!! Ако искате да спрете ТИРАНИЯТА, излезте на улицата и площадите, докото все още можете!!!
653
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"КогаНякога вИсторията, наКоято иДа еСтрана, ПравителствотоТакаГрижовно сВъвежданеНа Извънредно иВоенноПоложение се е грижело заНарода си!!!???""Веднага се сещам за едни 45 години, които останаха в историята и за които някои като теб все още блеЯт.Други въпроси?