Ще има ли скоро препарат за бързо лечение на COVID-19?

Коментар на проф. Георги Момеков пред Bulgaria ON AIR
24 мар 2020 10:18, Анисия Иванова
15

Едва ли скоро ще бъде намерен универсален препарат за бързо лечение от коронавирус, смята проф. Георги Момеков.

"Създаване на специфичен препарат, който да е насочен специално към този вирус, ще отнеме много време, далеч сме от тази хипотеза. Говорим за пренасочване на вече известни лекарства", заяви пред Bulgaria ON AIR проф. Георги Момеков, който е преподавател по фармация и фармакология в Медицинския университет.

Той добави, че има много малко научни проучвания, които са публикувани. И обясни, че Китай прави много клинични проучвания, но данните от тях са оскъдни. Обявяват резултата от ефекта на лекарството, но не дават много данни. Публикуваните данни на този етап не са достатъчни, категоричен е проф. Момеков.

"Нека хората проумеят, че тези лекарства няма да бъдат по аптеките, а ще бъдат използвани само от специалистите, които лекуват болните. Хубаво е, че хората опитват да подсилят имунитета си, хубаво е да се пие витамин C. Страшно ще бъде, когато започнат да нарастват лавинообразно фалшивите новини, хората ще търсят лекарства в интернет. Тази инфекция ще се лекува от лекари специалисти", коментира още експертът в "България сутрин".

Проф. Момеков не очаква пробив в медицината в кратки срокове, но отбеляза, че в Европа стартира проучване на няколко медикамента и от СЗО ще се съпоставят поне 5 възможни терапии с нормалната интензивна грижа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
До12/13 преди 4 години
Ако не правиш разлика между резонанс и дисонанс или честотен генератор и вибратор, твой проблем.Повечето от нас вкъщи си имат някаква музикална уредба и стига да го влече, човек може да прави изследвания и у тях си. Наместо да тормози комшиите с купони или силна музика. Същата е източник на вибрации и не е хомеопатия. Пускаш волумето на мах, буташ масата до колоните сипваш малко сол/захари и ... гледаш. Не е достатъчно и има доста ограничения, но е добро начало.А кучето е заровено в патентите.
12
2
 
0
 
! Отговори
До умник номер 10 преди 4 години
Лекувай се с вибрации и хомеопатия ти тогава и остави науката за учените.
11
2
 
4
 
! Отговори
Юрген преди 4 години
Евентуално ще бъде създаден специален наркотик, ако откажеш да го приемеш, ще намерят начин да изчезваш... Ще царува вечен мир. Законите на система са прости: ако си щастлив, те арестуват. Ако плачеш, нарушаваш закона... Ако четеш книга или тайно гледаш картина, извършваш криминално престъпление. Пропуснеш ли да си вземеш лекарството - и си мъртъв... Такъв ще бъде шокиращият свят в който емоциите са забранени... *** народ управляван от фейсбук, медий, ... т'ва е културата която гонихте... амин
10
2
 
1
 
! Отговори
Да ме прощава преди 4 години
г-н професора, но все си мисля, че целокупното човечество най-обича да "копа" по трудния начин и в неправилната посока.Само преди 90 години д-р Роял Р. Райф ни е показал и друг чисто физичен подход за излекуване на болните хора чрез подлагане на външно предизвикани вибрации, но като всеки преждевременно появил се и най-вече неудобен изобретател, е унизен и отхвърлен, като дейността и изобретенията му постепенно са забранени и иззети чрез удобната система на патентите. А можеше да бъде иначе...
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той един пастор обяви лечение за вируса в едно тв шоу. Лекарството му се нарича Silver Solution.В момента шарлатаните се възползват от хората и продават фалшиви лекарства.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Създаване на специфичен препарат, който да е насочен специално към този вирус, ще отнеме много време"А може и никога да не съзададе? От около 5560 познати на човека вируси лекарства има срещу около 417? Кое го кара да мисли че точно срещу този вирус ще намерят и то - за бързо дефинитивно лечение? Доколкото знам за HIV/AIDS още търсят противовирусно, има няма десетилетия наред, па още не са намерили - какво да си говорим за бързо действащо?
7
2
 
3
 
! Отговори
Вече има препарат преди 4 години
То вече има препарат срещу корона вируса и това е Хинин и различните му синтетични варианти !
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хубаво е, че хората опитват да подсилят имунитета си, хубаво е да се пие витамин C"Професора някой не му е казал, че преди няколко години отхвърлиха теорията че витамините имат пряко влияние върху имунитета. Витамините са важни за други процеси, но по никой начин не те предпазват от каквито и да е инфекции. "Пийте витамини" е мантра от 90-те...
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лекарства срещу вирусите, само ваксини могат да помогнат срещу тях. Лекуват се последствията от вирусните заболявания къде успешно къде безуспешно. Като превантивна мярка може да се използват имуностимулатори преди или след като си заболял.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как е милиардера Домусчиев?
3
3
 
2
 
! Отговори
Последствия преди 4 години
След вируса си:1.УМРЯЛ или2.ИНВАЛИД за цял живот.Друг вариант НЯМА.ВИНОВНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!!!!!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
Е НАЛИ ИМА ХИНИНЧЕ :D
1
4
 
12
 
! Отговори
ТОНИ преди 4 години
Не се лекувате с каквото четете от интернет, в САЩ вече има смъртни случаи от подобно лечение...отровили са се !!!! Тези лекарства са в комбинация с други и се прилагат само болницата ,под строг контрол на лекарите !! Грешно е лечението и само с парацетамол, може да доведе до тежки усложнения....слушайте лекарите, изпълнявайте карантината !!!