Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
ЗОМБИ АПОКАЛИПСИС преди 4 години
Който оцелее, оцелее брат!
39
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски и щабът му могат да кажат нула умрели, могат да кажа двайсет умрели. В зависимост каква е поръчката от Борисов. Нито някой ги проверява, нито има право да им задава въпроси. Крайната цел е да натамъним статистиката, така че да се класираме за милионите от ЕС. Тоест, някои ще се класират, други ще лапат мухи. Тоест, и мухи няма да лапат, щото са с маски.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛекарА тази информация не е ли поверителна, защо я разпространяваш.
37
4
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Заразяването на поне 70 % населението е неизбежно . Дано като се затопли времето инфекцията утихне----ако не беше толкова КУХО ПАРЧЕ щеше да знаеш, че в двете полукълба (на Земята при твоите в двете няма нищо) сезоните са обърнати. Демек - в Австралия и Нова Зеланидя е късно лято в момента. И що имат Австралия ХИЛЯДИ болни ?! А?Аман от пляскачи-терасаджии....
36
3
 
8
 
! Отговори
zlatena преди 4 години
Вече се очертава алчните бизнесмени в България с своята безчовечност безсъвест безотговорност ще погубят доста хора в България и то само за да лапат пари от нас Българите
35
3
 
21
 
! Отговори
Капиталът преди 4 години
Няма страшно. Най-много да умрете. Тъй и тъй ще се мре един ден, важното е бизнесът да върви.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSСамо не изпадай в паника. Чистият въздух е най-добрият дезинфектант.
33
21
 
5
 
! Отговори
#StayAtHome преди 4 години
При нас просто дойде по-късно короната след около месец ще e пика Италия ще е рай пред туй дето предстои. Вируса обича влажен и топъл климат май месец ще е ад. Който го преболедува сега после няма да умре от корoната и от глад. Живите ще завиждат на мъртвите.
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса ще фалира заради 331 отчетени болни хора.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразяването става най-вече в болниците.
30
3
 
1
 
! Отговори
Дайте да я видим ? преди 4 години
До ЛекарДайте да я видим тая заповед ;)
29
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Незабавно започнете да дезинфекцирате улиците най вече местата откъдето минават най много пешеходци!Прогонете птиците от градовете.Не хранете полудивите гълъби,и други хвъркати!Вечер въздуха да се пръска с дезинфектант!
28
0
 
12
 
! Отговори
Дядо ви преди 4 години
Бизнесът и тези, които избягаха от народното събрание "внесоха" корона вируса в България.
27
1
 
2
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До КомпасДанните са верни, какво точно ти е трудно да схванеш? Нали не очакваш, че в 5 и 30 обявяват новите случаи и в 5 и 35 да е ъпдейтед вече сайтът.
26
6
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 4 години
Тъй както рехаво вървят нещата с тази ниска заболяемост и смъртност никакви милиони евра помощи от ЕС няма да вземем и съответно някои няма да могат да откраднат достатъчно...!!!
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така ви умират пациентите, когато имате изоболие от персонал, апаратура, медикаменти, ВСИЧКО ?!? Защо ви умират пациентите? Прокуратурата разследва ли случаите?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия бройки не може ли да се пишат на един лист и да се раздават на журналистите? Всеки ден слушаме едни и същи въпроси! Бърборене и нищоказване.Защо не се казват всички умрели и сравнение с миналата година ? Умрелите не можело да се скрият,а? Може и то доста бързо - заравяш ги и готово. И защо не се тестват всички умрели - около 300 всеки ден? Или след 2 месеца ще ги тестваме дали са си изградили антитела?
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще бъдат спрени тия търпи по улиците, по магазините и пред блоковете??? Пълно с непознати за мен хора пред нас, предполагам отре пки дошли от италия испания и прочие пие се от сутрин до вечер и се крещи, такъм хаос в софия не съм виждал никога дори в 90-те при мутрите. Полицията абсолютно не се справя
22
6
 
12
 
! Отговори
Работник на Дявола преди 4 години
Над 10,000 са реално болните в момента.Към пика ще са около 300,000 болни и около 500 ще са жертвите.Тъй че времето е хубаво, излизайте, разхождайте се, гоним италианския сценарий.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 20 дни( откакто се зарази първия у нас) имахме 4- *** умрели, само днес имаме 2-***.Сега се започва- сега!