Мутафчийски не дава: Ще има ли бригада за студентите това лято?

От агенциите, които ги организират, отрекоха твърдението на шефа на Оперативния щаб
28 мар 2020 20:10, Красимир Ангелов
168

Заради пандемията от коронавирус хиляди студенти могат да изгубят шанса си да заминат през лятото на бригада в Съединените щати. От агенциите, които организират програмата за културен обмен, отрекоха твърденията на началникa на оперативния щаб от тази сутрин ген. Мутафчийски. Над 4 000 студенти всяка година се готвят да заминат за бригада в Америка.

Още по темата
"Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор". Така ген.-майор Венцислав Мутафчийски отговори на журналистически въпрос на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

"Поне на този етап информацията, спусната от всичките ни спонсори, е, че бригадите ще се състоят тази година с едно леко изместване във времето, което се получи заради наложена пауза по програмата. Те наложиха една 60-дневна забрана на студенти със статус на визи J1. Следователно 11 май е последната дата, до която те няма да имат право да влязат в страната", обясни мениджърът на "Интеграл" Станимир Найденов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Аида Буручиян е четвърти курс студентка по журналистика. На първи юни се надява за първи път да успее да замине на бригада.

"Ще работя в Провинстаун евентуално в един магазин за сладки като продавач. Преди два дни получих имейл с примерни въпроси за визовото интервю. Към момента не се провеждат и интервюта за виза в посолството на Америка в България до второ нареждане", разказа Аида.

Към момента тя все още не е резервирала самолетен билет, тъй като все още не е сигурна дали ще се състои бригадата.

"Притеснявам се за моите познати, които са теглили кредити, за да отидат на бригада. Дано да замина, пък ако не, дано да ни върнат парите. В крайна сметка Америка ще има другата година, така че всички студенти горе главата. Важното е да сме живи и здрави", призова студентката.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** обаче не пита дали чичо Тръмп ще даде.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мугафчийски нищо не решава, Тръмп затвори всичко какви бригади ви гонят какъв Мутафчийски не давал. Няма дори със какво да излетите до САЩ Мутафчийски е един самозванец.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бригадите тази година ще бъдат в болниците, където ще работят като санитари. Пазарна икономика, това се търси сега на пазара.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Нагледен пример за човек работещ за 500 лвВинаги е жертва и всички са виновни ,турците ,комунистите ...някой му се изживявал като господар
15
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плешивият *** за какъв се смята, че забранява кой ще ходи в САЩ и кой не? Знае ли, че хората са вкарали около 3-4 000 долара в тези програми? Сума, която той 1 година не може да събере от жалката си заплата на фелтфебел?
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 милиона души ,подадоха заявление за безработица ...Второ ,кой би отишъл на ресторант или увеселителен парк ?И защо би искал някой да отиде в епицентъра на пандемията ..В Америка се плаща на час ,тоест като няма работа те пращат в къщи ..какви пари ше изкараш ??И Ню йорк е под блокада вече ..
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно съм вече убедена в правотата на Господарите. То толкова много безмоз. че н свят , че.....
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ има много хора с наднормено тегло и сърдечни и белодробни проблеми във големите градове въздуха е като смог ама невидим щото няма мъгла там вируса ще коси наред.
11
12
 
6
 
! Отговори
Kalin72 преди 4 години
До ъъУчиш езика, общуваш с други младежи, работиш в мултикултурна среда, спестяваш си що-годе добри пари, особено ако работиш на две места.С две думи - трупаш житейски опит.
10
4
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
И руснаците много пострадали от тоя солиан в храната в екстремна предозировка, солиан премазва имунната система и регенерационните процеси и половата система почти завинаги, хора, лекувайте си костите и ставите! Дози от 10 грама нагоре в шишенце кола или фанта. Максималната дневна доза е 0.8 грам!
9
3
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 6Да напускат. Няма проблем. Ама после изплашени като се връщат - има проблем.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общинският кризисен щаб поднася съболезнованията си на семейството и близките на своя съгражданин, който почина днес в реанимацията на МБАЛ Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. Резултатът от направената му проба с най-сигурния PCR тест за Covid-19 е отрицателен. Не отговарят на истината спекулациите в медиите, че човекът е починал от коронавирус.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ъъНе може всеки да дреме на бюро, срамна работа няма
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски не може да забрани на никого да напуска страната.
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само журналистка по-*** от Беновска може да зададе такъв въпрос и евала на Мутафчийски как отговори. Тръмп затворил граници, милиони безработни в САЩ само за дни, а *** питат за бригади, балове и фитнеси...
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗасажълениеТия"агенции"могат да предложат на родните студенти,обучение с ръчно-окопни земеделски сечива,живот и здраве близките три години ще им се наложи да окопават родните НИВЯ!
3
4
 
40
 
! Отговори
ъъ преди 4 години
"в един магазин за сладки като продавач" - егати бригадите, егати чудото. Учиш нещо, а после напираш да ходиш я да продаваш сладки, я да копаеш картофи, я да редиш тухли. Какъв е смисълът, ако може някой да ми каже...
2
3
 
20
 
! Отговори
AcOrP преди 4 години
Хахаха тоя от агенцията какъв е оптимист! Те САЩ тепърва почват да въвеждат мерки колкото и да му се иска на клоуна Април да почне да намалява мерките. Те пика на вируса ще стигнат най-рано средата на Май до началото на Юни. След което ще има поне 1-2 месеца докато нещата започнат да се нормализират. За Туристически сезон могат да забравят. А за тези които се надяват да ходят на бригада за да изкарат пари. Питайте хора които са били на бригада и е имало бедствие. всички се връщат на загуба.
1
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе Генерале, вместо да цвърчaт ги пращай ама с еднопосочен билет. То само луд може да иска да ходи там сега в този мoр. Болните са над 100 000, а прогнозите са че ще бъдат милиони. Пусни ги да си изживеят американската мечта като продавачи и миячи с бонус коронкa.