Мутафчийски не дава: Ще има ли бригада за студентите това лято?

От агенциите, които ги организират, отрекоха твърдението на шефа на Оперативния щаб
28 мар 2020 20:10, Красимир Ангелов
168

Заради пандемията от коронавирус хиляди студенти могат да изгубят шанса си да заминат през лятото на бригада в Съединените щати. От агенциите, които организират програмата за културен обмен, отрекоха твърденията на началникa на оперативния щаб от тази сутрин ген. Мутафчийски. Над 4 000 студенти всяка година се готвят да заминат за бригада в Америка.

Още по темата
"Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор". Така ген.-майор Венцислав Мутафчийски отговори на журналистически въпрос на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

"Поне на този етап информацията, спусната от всичките ни спонсори, е, че бригадите ще се състоят тази година с едно леко изместване във времето, което се получи заради наложена пауза по програмата. Те наложиха една 60-дневна забрана на студенти със статус на визи J1. Следователно 11 май е последната дата, до която те няма да имат право да влязат в страната", обясни мениджърът на "Интеграл" Станимир Найденов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Аида Буручиян е четвърти курс студентка по журналистика. На първи юни се надява за първи път да успее да замине на бригада.

"Ще работя в Провинстаун евентуално в един магазин за сладки като продавач. Преди два дни получих имейл с примерни въпроси за визовото интервю. Към момента не се провеждат и интервюта за виза в посолството на Америка в България до второ нареждане", разказа Аида.

Към момента тя все още не е резервирала самолетен билет, тъй като все още не е сигурна дали ще се състои бригадата.

"Притеснявам се за моите познати, които са теглили кредити, за да отидат на бригада. Дано да замина, пък ако не, дано да ни върнат парите. В крайна сметка Америка ще има другата година, така че всички студенти горе главата. Важното е да сме живи и здрави", призова студентката.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някога процъфтяващите градове като Детройт, Филаделфия и Лос Анджелис, Сан Франциско са се превърнали в запустели гета, дом на безработни и бездомни хора. Десетки хиляди инеженери са без работа. Ако САЩ не започнат да продават суровини, газ и нефт на ЕС американците ги чака глад и много тежки времена.
38
3
 
8
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Няма да има бригади и други работи няма да има. Щом генерал Годжи казва така ще слушате и ще изпълнявате и ще козирувате. Той командва.
37
4
 
6
 
! Отговори
Млад човек преди 4 години
Бюро по едюкейшън за миячи и сервитьори. Да изкараме доларчета.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родения да лети, не пълзи. Няма инженер, който да мие чинии, дори и в САЩ.А в Русия, инженерството е на високо ниво.
35
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Всички тия заигравания с пътуванията са, за да може "генералът да каже", тежката си дума, са, за да се вдига рейтинга на "Щаба" и лично на Мравчо, който ГЕРБ гласят за президент на мястото на Радев.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остави бригадите, Мустафа какво каза за тази година, колко милиарда ще даваме за модернизирани 70 годишни американски оръжия?
33
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре мияч в САЩ отколкото инженер в Русия.
32
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Щом Мутафчийски не дава - няма бригада.
31
1
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
Руснаците много разчитат на регенерационните процеси със звук допрян до тялото!Но Солиан премазва регенерационните процеси, имало ли е солиан в Русия в храните и водата? В България е било така 2015 , 2016, сега не знам.
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младеж,ще ви се наложи в близките години Лекинко да по работите по родният кър,най вероятно без пари,само за едничкият Комат хляб!
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бригада в САЩ: 4000 българчета... миячи, сервитьори.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг моловете търсят продавачки.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям рев за тези бригади. Не умниците не съзнават, че света вече не е същия. И упорито се борят със всеки по умен, който им го съобщава.Да се готвят за бригади в БГ. И не само студенти а и засегнатите професии също.
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хлапета са ясни,искат да опитат живота отвъд голямата вода. Не са ми ясни само тия псевдо-агенции защо ги лъжат и дават празни обещания във тия страшни времена?
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Kalin72Егати житейският опит като продавач в макдоналдс или кфс.... Житейският опит е да работиш по специалността си, а не като нископлатен чистач на чинии и продавач на картонени бургери.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остават и Борисов с Горанов ще им плати 60 % в доларе.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те сега като ги гледам студентите настоящи и бъдещи освен да ходят по пейките със светещи телефони и да се напиват като кирки и да повръщат друго не правят.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давземат първия самолет там щеги посрещнат с погача с мед и сол.
21
4
 
10
 
! Отговори
До16 преди 4 години
Умник,ти можеш и сега да тръгнеш!Ама по надалеч от Горно Нанадолнище,едва ли ще стигнеш!
20
2
 
10
 
! Отговори
Бригадир преди 4 години
Бригада в Първомай на нивата Експириансът е гарантиран.Копане,плевене,гърмене,торене.