Разбраха се със Синода! Службите за Великден - на открито

Полицията ще следи за спазване на дистанция
Обновена: 30 мар 2020 13:33 | 30 мар 2020 13:23, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Християнските служби за Великден ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн.

Още по темата
Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще следи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете, а свещениците ще се грижат вътре в тях да няма струпване на хора.

Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това е добър компромис и с огромна благодарност приемаме разбирането на Българската православна църква", каза Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
10
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Папата за Великден ще направи само онлайн службата,ама нашият патриарх не може. После след Великден,не се учудвайте,ако прочетете новина:,,Всеки втори в София със симтоми на корановирус". Да се молят поповете температурата да е над 25 градуса за Великден,защото иначе после ще ги обвинят,че заради тях толкова народ се е разболял след Великден.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярвам в православието,но съм реалист и не мога да рискувам,по-добре да не ходят на Великден хората!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ще е от къде ще вземат огъня като божи гроб е затворен
42
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумие!!!! В Църковните Храмове НЯМА зарази, че да има такова запрещение! Мутафчийски, нещастнико, какъв си, че да казваш какво трябва да прави Църквата? За какво е храма, ако няма да има молитвено събрание? НЕ МОЖЕ МИРЯНИТЕ ДА СЕ МОЛЯТ ИЗВЪН ХРАМА, НЕ МОЖЕ И НЕ Е РЕДНО ДА СЕ СЪСТАВЯТ МОЛИТВЕНИ СЪБРАНИЯ ИЗВЪН ЦЪРКОВНИЯ ХРАМ!В ЦЪРКВАТА НЯМА нечистота, вируси и болести!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нЕма такива де би ли.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В петък Папата обслужи литургия на абсолютно празен и затворен площад Св.Петър в Рим, но бат Бойко е по-набожен и от него явно. БГ идилия
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната ще поразчисти след тези нехранимайковци...
38
3
 
0
 
! Отговори
QUBIT преди 4 години
До: номер 33 (Православен)Природата е творение, а Бог е математика!"In principio erat Verbum, et Verbum erat apud Deum, et Deus erat Verbum".
37
2
 
4
 
! Отговори
Парле ву франсе преди 4 години
Властта на гражданите започва с масови екзекуции.
36
1
 
5
 
! Отговори
аnonimen преди 4 години
Че пр0опусна
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджии, къде са тия милиарди, много милиарди бюджетни излишъци, заедно с тези от контрабандата за които слушаме вече десета година
34
5
 
12
 
! Отговори
Честно преди 4 години
И какво пречеше тая служба да се излъчи само по телевизията? Как смятате,че ще се спазва 2 метра дистанция,ако дойдат много хора?С метъра ли ще ги бият полицаите? Безотговорно е. Много е възможно и някой заразен с тоя вирус, нарочно да иде сред хората да разболее и други. Да не мислете,че точно в тоя момент ще се разбере,ако някой наруши карантината и се слее с тълпата. Аз живея на една крачка до,,Александър Невски ",но няма да изляза за Великден за да рискувам здравето си и това на близките ми
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава вече е пълен абсурд. Може да се определи като медико-теокрация с този инквизитор монсеньор Годжи от светата инквизиция, където сте го сложили да ви определя как да живеете.Хайде махнете ги тези шамани и създайте една обикновена гражданска власт, като хората.
32
3
 
10
 
! Отговори
Тодоров преди 4 години
до ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ -Вие на Господ ли се молите или на Поп?Не си принизявайте Господа, той сигурно може да ви чуе и когато сте в къщи.
31
1
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 4 години
"Влади, имам идея как да спестим пари от пенсии..."
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, Гербаджийски, от София и Дупница те номинираме за водач на листата, добре е така, нали?
29
5
 
13
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Затворете ги тия църкви и да бъдат санкционирани като фитнесите. Защото е казано - здрав дух в здраво тяло. Не можеш да третираш тялото по един начин, а духa по коренно различен начин. Такова пренебрежение към тялото е характерно за тъмните векове на средновековната инквизиция.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мършове, набутаха ви по кутийките ви и вие влязохте доброволно, без съпротива. Като са загубите работата, парите и живота сте си виновни само вие. Политици, медии, полицаи ви правят на две стотинки, а вие сте "отговорни', докато си губите парите и живота. Бог да ви е на помощ в бедна и нестабилна държава като България.
27
8
 
19
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
Религията е най-големия бич на човечеството. В името на господа са отнети повече животи отколкото във всички войни в човешката история
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Открито, закрито - игра с огъня. Не пускат хората да се разходят за 5 минути в парка, че и ги глобяват 5000 лева, а тия ще стоят един до друг с часове.