Владимир Каролев: Не съм бил поставян под карантина

На 11 март нямаше закон за извънредно положение, обяснява икономистът
31 мар 2020 08:00, Нели Христова
45
Владимир Каролев: Не съм бил поставян под карантина
Снимка: БГНЕС

"Не съм бил поставен под карантина след завръщането ми от 24 часово пътуване до Лондон", това заяви в профила си във Facebook икономистът Владимир Каролев. Той беше задържан за 24 часа в Благоевград по обвинения за нарушаване на задължителната карантина.

Още по темата

"Кaктo знaeтe фeйcбук cтeнaтa ми e нaпълнo oтвoрeнa и вceки мoжe дa пишe нa нeя и дa ми пишe нa лични. И някoи хoрa (дa, нe мнoгo) прoдължaвaт дa мe oбвинявaт, чe cъм бил нaрушил кaрaнтинa", пише той на стената си във Facebook и обяснява:

"Такива са и заглавията в повечето медийни отразявания на ареста ми за около 22 часа на 24 март. Поради което заявявам следното и моля медиите, които са написали, че съм нарушител на карантина, да отразят моето заявление.

Не съм бил поставен под карантина след завръщането ми от 24 часово пътуване до Лондон на 10/11 март 2020, където бях поканен на важна среща в офиса на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие във връзка с инвестиция на ЕБВР в българска компания с близо 2000 служители. На 11 март нямаше закон за извънредно положение, нито Великобритания е била в списък на държави за които се изисква поставяне под карантина при завръщане в България. Поради факта, че не съм нарушил карантина, нямам и обвинение от СРП за нарушение на карантина. Ако някой от вас не вярва на моите думи и иска да разбере дали лъжа или не, моля да се обърне към СРП. I rest my case ?

Хубава седмица, тези от вас, които са здрави и имат работа, вършете си работата при стриктно спазване на правилата за дистанциране и дезинфектиране. И особено внимателни да бъдат хората с хронични болести, защото малко неща са доказани за този вирус, но едно е напълно ясно - около 99% от починалите по света, които са имали COVID-19 са имали една или повече хронични болести. И за разведряване една типична английска шега ??".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни занимавате с тоя измислен герой?Народа се прибра по домовете и спазва карантина не защото така му е наредил някой,а защото здравето е най-ценното нещо,а този п***к се връща от рискова страна и си вее байряка наляво и надясно,видиш ли,защото не подписал нищо на влизане в държавата и не бил нарушил нищо.Народа спазва карантината защото,за разлика от тоя алчен за слава ***,не му липсват първите 7 години...А на тоя му липсват даже много повече.
12
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев не е мишка. Да е жив и здрав.
11
29
 
14
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Цялата работа намирисва на *** полицейщина целяща назидание на целокупното овчедушие, ама карай да върви, този тип ИМА пари, така че 50 000 глоба е все едно бълха го е ухапала.Лошото е, че е умен и може да осъди България да му плати обезщетение от 500 000 лева.
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай как от нищо стана нещо.Ако си беше трайкал,щеше да си направи прехода в планината и да се прибере,обаче не,реши да се похвали и ето резултата.Щом си инат така става!
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, да го бяха подхлъзнали на пистата, никой нямаше да разбере покрай суматохата.
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз не ми е приятен като цяло, но да си направи тест ако се окаже че е негативен цялата тая дандания отива по дяволите. Ама нали трябва да го глобят и като нямат тестове 14 дена затвор и 5 000 лв глоба
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърчиш ли се??? Гърчи се, гърчи се!!!
6
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това беше ясно от самото начало. Само като прочетеш повдигнатите му обвинения се виждаше, че се търси под вола теле и целия зор беше, че им доказа колко безсмислени са тези хартийки и, че всеки с декларация според изискванията може да пътува. Проблема е, че сега ако осъди държавата пак ние ще платим, а не държавните пудели.
5
5
 
28
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Държи се като недосегаем'но всяко *** за 3 дни
4
6
 
32
 
! Отговори
Брайлов правист преди 4 години
Съдят те не защото си нарушил карантината, а защото призоваваш гражданското общество да не спазва мерките, наложени от извънредното положение. Успех и на двете страни, но отсега е ясно, че законовата основа на обвинението е дефектна и България ще плаща.Както са неправомерни и глобите от 5000 лв за разходка в парка. Такъв идuoтизъм няма в нито една цивилизована страна. Като сме такива радикали, що не стреляме направо на месо?!
3
22
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Прав е Каролев. Могат да го глобят най-много 5000 лв за неспазване нареждане на Кризисния щаб за забраната за пътувания. Иначе наистина ще осъди държавата в Страсбург за много пари.Гешев кога ще го съдим?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що да не го изпере, ако е запазил водата от 2011.
1
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв си е манталитета на българина, обича да обвинява другите. Каролев който ми е неприятен по всички азимути в случая е прав и е несправедливо обвиняван. Ако не е подписал декларация за карантина при завръщането си в България всички които го обвиниха включително и самосезиращага се с пропаганден ефект прокуратура трябва да му се извиняг.

Спонсорирани публикации