48 българи се завърнаха у нас от Тирол

Минали са няколко граници със специален конвой
2 апр 2020 16:13,
54
48 българи се завърнаха у нас от Тирол
Снимка: БГНЕС

48 български граждани се завърнаха в България от поставената под карантина австрийска провинция Тирол, съобщиха от Министерството на външните работи.

Още по темата

32 сънародници пътуват с изпратен от България автобус, който потегли вчера от Тирол. Останалите се придвижват с осем автомобила. Конвоят премина успешно австро-унгарската и унгаро-румънската граници и пристигна на  ГКПП „Дунав мост Видин- Калафат“ около 14 часа българско време.

Преди да влязат на българска територия на сънародниците ни и четиримата шофьори бе премерена температурата, попълниха и карантинни листове, съобщават от ведомството.

От Виена до границата с Унгария автобусът бе съпровождан от посланика ни в Австрия д-р Иван Сираков и дипломати от мисията ни във Виена. На румънска територия сънародниците ни бяха съпроводени от дипломатически представители на посолството ни в Букурещ. Репатрирането на българските граждани стана възможно и със съдействието на властите на Австрия, Унгария и Румъния, където беше осигурен зелен коридор за автобуса.

Уточнява се, че завърналите се наши сънародници ще бъдат прегледани и ще бъдат поставени пред строга карантина.

Продължаваме да работим за завръщане и на други наши сънародници, уточниха от МВнР. „Призоваваме тези от тях, които нямат наложителни причини, да не се прибират, тъй като всяко пътуване в момента е свързано с допълнителен риск за тяхното здраве и със сложна координация с всички държави по маршрута заради въведените рестрикции в придвижването в цяла Европа“, пишат още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо ги поставяха под карантина, сега под много строга карантина, после очакваме мега гига хипер мощна турбо карантина... Жалко че Майтапа дамо това знае - карантина до карантината, мила моя майно льо...Когато можеш да работиш само с чук - всичко ти прилича на пирон.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е пиковият вирус ива николова да бъде изолирана в сцз барабар с държателя и недодялко,а въпросния "сайт"да се забрани.Такива просто тии ръсят срещу Радев,че не е истина.Разчитат,че гешоф е прекурор и няма да ги пипне.Засегнатите да ги съдят в Страсбург.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захариева ,вкарваш 50 , с тях убиваш 5 *** нищо не подозиращи в Бг. Геноцид кака....
6
0
 
23
 
! Отговори
Тц.. преди 4 години
Без снимки не вярвам,...искам да видя, богатите българи покорили Тирол.
5
0
 
36
 
! Отговори
проф. Ан преди 4 години
И те пък като са решили да спазват тази строга карантина. Още утре ще са по магазините без маски, защото нищо им няма и това е просто "грипче"!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пореднс глупост на Шекеров алоогенералите озаптете я таз ос.ра целия еи труд с мерки и забрани.
3
0
 
38
 
! Отговори
x преди 4 години
Вносът продължава.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дрън дрън строга карантина, затворен хотел ли им нсмерихте. Поредна глупост на Очилатата....да им даде етаж от Външно за карантиниране сега.
1
1
 
38
 
! Отговори
Честно преди 4 години
Малее,страх и ужас. Тирол са най-болни,до Италия се намира. Веднага в лабораторията като опитни мишки да не разболеят другите.