Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина

Водят се 120 дела срещу нарушителите
Обновена: 23 мар 2020 14:55 | 23 мар 2020 14:54,
102
Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина
Снимка: БГНЕС

120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса е завела прокуратурата. За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни района на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от българи, завърнали се от чужбина.

Още по темата

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „Зорница“. Тя се прибрала от Италия и била поставена под карантина за 14 дни. Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете „не се били виждали от години“.

Друг нарушител на карантината от Исперих пък е обявен за общодържавно издирване. Мъжът наскоро се върнал от Холандия. При внезапна проверка обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил поставен под карантина. В телефонен разговор мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и възнамерява пак да пътува за Холандия.

Част от досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 са срещу шофьори на тирове, които след завръщането си в България, не спазват карантината, а пак поемат зад граница.

Прокуратурата е завела досъдебни производства и по чл. 326 от НК за неверни повиквания или сигнали за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение заради COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 4 години
Затворете тези граници, иначе се получава въртелешка!
78
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами,как така се сетиха точно сега за България да се върнат, ами точно такива ще са заразени, давайте,влизайте народе границите са отворени за вас, заповядайте да довършите и останалите в България,да ни заразите хубавичко, иначе като си дойдат за15год веднъж,то фукане,то чудо че сме били в чужбина.
77
15
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
Тихо бе каскет.Аоо делокрацията не ти харесва..бегом при Путин или Ким.Демократите му били виновни.Кязваш...ако бай Тошо още беше на власт..всичко щеше да си е наред? И Станко Тодоров...и Добри Джуров...красота.
76
0
 
14
 
! Отговори
ира преди 4 години
Не затвориха границите, ще ги гонят по кварталите... Летищата са един лунапарк.
75
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщат се само сезонните работници които са за по 5-6 месеца.другите които сме от 15 и повече години на запад се връщаме само за погребения на най близките ни.но по принцип 200 000 не са много самолетите не летят празно и в обратна посока.повече са напуснали *** но това никой го не пише.заливат ни с фалшиви новини.
74
6
 
12
 
! Отговори
ББ преди 4 години
ама крушата си има опашка,едни дИмократи загрижени за банковите си и офшорни сметки,режеха заводите ни на скрап и убеждаваха хората,че да си роб в чужбина/само защото те имат фирми за износ на роби/ било шестица от тотото,децата им без родители,родителите им без деца,..фашизъм в 21 век в Родината ми,затварят се училища,министри ни съветват да учим енглиш та като идем роби да сме в час...порно,а като носеха пари които харчеха тук беше добре..политиците ни са заплаха за съществуването на Държавата
73
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 74Не са само роми ,според Мутафчийски над 200хиляди български граждани са се завърнали от чужбина от както там започнаха проблемите с короновируса!Да бе, 300 хиляди са. Според мен не са повече от 2000 - 3000 човека!
72
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 бургазлии днес кацнали от Лондон-под карантина ли са?
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са само роми ,според Мутафчийски над 200хиляди български граждани са се завърнали от чужбина от както там започнаха проблемите с короновируса!
70
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги глобяват максимално 10хиляди лева,пари имат ,не е да нямат.Заради тях ни въведоха забрани и блокади на градовете.
69
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви хрантутеха бяха харни, нали?
68
3
 
30
 
! Отговори
мда преди 4 години
Тия дето се върнаха от чужбина, ги търсете основно във Факултето и Столипиново!
67
10
 
16
 
! Отговори
Предлагам преди 4 години
За всички връщащи се от чужбина, принудителна карантина от поне 20 дни. Въдворени в и без това празните бежански центрове. Вечерен час и въоръжена охрана. След като са най-недисциплинирани, и представляват основна заплаха за живущите в бедна България, мисля, че мерките са адеватни. Който не му оттърва да си седи в прехвалената чужбина. Положението и без това е сериозно за да се отделя допълнителен държавен ресурс да се следи дали се спазва карантината от приходящите.
66
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото болшинството от завърналите се са от спец.етноса който не се осигурява и не е нужен и в чужбина.А тук пак я карат по старому.
65
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобен си е българският ***, злобен беше и такъв ще си остане.:)))))))))))))))))))))
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До GogoСтой си там с твоето турско племе и не се обаждай.
63
1
 
42
 
! Отговори
ромини са щото преди 4 години
Щото са ромини и са тук за да ги лекуват в болниците със ценните апарати за обдишване, защото там, където "гастролират" като просяци, джебчийки, "самоосигурени за точене на социалните системи" и т.н. никой няма да ги лекува без осигуровки...Тук болниците са пълни с тоя електорат, който не плаща нищо, а е само "пей сърце"! И някой очаква дисциплина? Айде бе, верно?
62
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Храните единствено вашите роднини колега! С 200 евро колко хора ще нахраниш? Невнасяйки данъци в България,ощетяваш не само близките си,но поне и още няколко човека,които по 40-50 години са се осигурявали! Иначе се правите на големи патриоти,кичите се с идеите на Левски и Ботев,но много издишате!Стойте си там,лично на мен не ми трябвате!
61
29
 
26
 
! Отговори
GOGO преди 4 години
Ех, злобно племе!!!Българите върнали се от чужбина са само разни черноработници.Едвам връзват двата края, ходят немили недраги накой лев да изкарат.А вие ще ги убиете с камъни.Гадно племе !!!
60
3
 
0
 
! Отговори
b преди 4 години
До Баровеца-СФти си абсолютен ***!!