Нови 37 души са с положителни проби за коронавирус, общо са 449 болните

Ген. Мутафчийски: 40-годишният мъж е починал от белодробна емболия
Обновена: 2 апр 2020 08:57 | 2 апр 2020 08:11, Анисия Иванова
256
Нови 37 души са с положителни проби за коронавирус, общо са 449 болните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови 37 души са дали положителни проби за коронавирус за изминалото денонощие, общият брой на досега заразените са 449, заяви на редовния брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Настанени в болница са 27 души през изминалото денонощие, а 566 проби са изследвани. Новата област, където има установени болни, е Видин.

В София има нови 8 случая до 16 часа, а след това още 12 случая са установени - общо 20 са за столицата.

В Благоевградско има 3 нови случая, които са от Банско. Във Варна има двама мъже и едно дете на 9 години, които са настанени в болница.

Още по темата

Изписани са нови болни - общ брой на излекуваните са 25 души - 18 мъже и 7 жени, каза Мутафчийски.

Най-младият изписан е на 25 години, най-възрастният е на 80 г., обясни той.

Хоспитализирани са 167 души, 17 са в интензивно отделение.

Мутафчийски съобщи, че има 184 направени депутатски проби, от които 2 са съмнителни.

Шефът на ВМА уточни, че 40-годишният мъж е починал от белодробна емболия, а не от пневмонията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
10
 
! Отговори
язе преди 4 години
Страхотна инициатива във Виена, дано БГ акълите я видят и поразучат (и ползват, евентуално). На база на извадка по вьзраст, работа и т.н. ще тестват много хора за т.нар. стаден имунитет, след като доста хора са заразени. Ще се тестват с нормален тест за вирус пплюс 2 вида бързи тестове за изградени антитела (2 вида, за да преценят кой е по-добър). На база резултатите ще преценяват поетапно разхлабване на мерките. А, и маските се раздават на входа н амагазина щото само в магазина са задъльителни.
176
8
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Дано всичко отмине бързо Да свалят мерките . Да няма вече жертви.- А от жълтите хитреци, вече нищо няма да взема, нищичко. Един нож, не могат да направят. В една кръгова икономика, няма място за Китай.
175
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От октомври до юни в Европа не трябва да се допускат китайски туристи и да се спират всякакви пътувания на европейци до Китай, даже и до цяла Азия. Този континент е развъдник на опасни вируси и заради "културните им традиции" да ядат всякакви диви животни, а заедно с тях и бацилите им.
174
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професорското звание вече девалвира, особено след закона "Игнатов". Щом и тоя, и казанджията са "професори ".За 3 месеца не можаха нито едно лекарство да предложат, нито един метод на лекуване, нито един съвет не дадоха какво да се консумира- като храна, витамини, напитки и т. н. За четири месеца един добър анализ не са дали, само цитират чужди източници и рапортуват като в казарма какво тепърва щели да предприемат. Срамота! Не ги ли е срам от болните хора, от измъчения народ?
173
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
-Имаше нулев пациент на 19 ноември.- След 1 седмица друг- жената се заразила в тоалетната, началото на декември било. - Не дават истинския вирус.
172
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даваха някъде че разбили склад за маски,кмета говореше,но друго ,защо не е раздал маските на хората като са били много,или е изчайвак Наков приближена фирмичка да ги продава
171
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера бях служебно във Видин . Там масово спазват призива на генерал Мутафчийски - щом си здрав не носи маски. А дано като има първи заразен да се стреснат или вече ще е късно........
170
2
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Какво стана с лаборантката, дето са я гонили в Ухан? Спомняте ли си януарските новини? Изгубили я на пазара, продължаваха да я търсят. И от раз спряха да дават инфо за нея.
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това чудо се появи от някъде и няма да изчезне лесно. Яжте здравословна храна и спортувайте.Сори, сега не става, но след карантината, дано се справите до тогава.
168
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да видим в Китай смъртните случаи официално са 840 000 души, но Китай закрила набързо НАД 21 МИЛИОНА мобилни абонати! Италия , Германия,Америка задминаха Китай по умрели ?? Нещо сметките не излизат,а?
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетоносачите и ракетите не помагат. Един дребен коронавойник разби НАТО на пух и прах.
166
4
 
14
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо не приложат единствената смислена мярка за последните два месеца - принудителна 40 дневна карантина за всеки дошъл от чужбина? Всички останало досега е имитация на мерки.
165
2
 
31
 
! Отговори
ЯсниМерки преди 4 години
От взетите доста мерки стана ясно, че елита се тества постоянно, работните им места се дезинфекцират по няколко пъти на ден и, че спазват дистанция, не пътуват с метро или градски транспорт, при наличие на симптоми или евентуален контакт със заразен, пак тест, а при необходимост лечението се провежда в избрани болнични заведения.За другата група обикновени граждани, мерките са да се оправят както могат.
164
4
 
11
 
! Отговори
А големите офиси?!!? преди 4 години
Кол центровете още работят в Бизнес Парка, Сердика Център, пл. Македония и ЕКСПО 2000. Сигурно 20% само са вкъщи, другите са на тръстиката в гнусните отворени офиси и си кашлят.
163
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмнителен генерал доктор ще тества съмнителни проби по заповед на съмнителен премиер, пази Боже!
162
9
 
23
 
! Отговори
Реалреалист преди 4 години
Вируса трябва да се пребори. Не може да изчезне от самосебе си. Данните от Китай не са достоверни, ако не са фалшиви.Хора без имунитет могат да заразят само за един ден по 100 души. Наричат ги супер-разпространители и в началото нямат симтоми. Един такъв да се качи в самолета след карантината и бам отново.Имате ли акъл се питам???Мерките само предпазват здравнта система от тоталния колапс, но не могат да ликвидират вируса за 1-2 месеца.
161
11
 
30
 
! Отговори
Фейк стори преди 4 години
Болните от тоя вирус са като гласоподавателите на герб уж ги има но никой не ги е виждал !
160
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето е заровено в хигиената, особено на ръцете. Мийте си ръцете и лицето със ***, не си пипайте носа, устата и очите, когато не сте в къщи.90% от случаите нямаше да ги има ако хората спазваха указанията за хигиена!Хигиена, хигиена, хигиена! Дистанциране, дистанциране, дистанциране! Само така ще се отървем от заразата!
159
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Италия, Германия, Франция не получат огромни заеми от ЕС икономиките им ще рухнат...-------ЕС получава парите от тези държави. Трябва значи сами да се издърпат за косата си от блатото, в което сами се вкараха и затънаха до шия
158
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото положително нещо на бългаските депутати биха били положителните проби за коронавирус.